Η ζωή στην Ελλάδα

Με μια ματιά
Παρά την οικονομική κρίση που εκδηλώθηκε το 2010, η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί έναν ελκυστικό τόπο για επενδύσεις καθώς προσφέρει στους επιχειρηματίες πλήθος επενδυτικών ευκαιριών που πηγάζουν από τη στρατηγική γεωγραφική θέση της χώρας και από μοναδικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που διαθέτει. Η Ελλάδα αποτελεί φυσική πύλη προς τις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσόγειου, περιοχές με περισσότερους από 140 εκατομμύρια καταναλωτές και ΑΕΠ που αγγίζει το 1 τρισεκατομμύριο Ευρώ.

Δείτε την οικονομική, γεωγραφική και δημογραφική εικόνα της Ελλάδας.
περισσότερα

Χρήσιμες Πληροφορίες
H Ελλάδα, παρά τη μικρή της έκταση, διαθέτει ιδιαίτερα πλούσιο και ποικίλο φυσικό περιβάλλον με ξεχωριστή γεωμορφολογία, με έντονες αντιθέσεις και πολλές περιοχές με υψηλή οικολογική αξία. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες απολαμβάνουν ψυχαγωγικές επιλογές  απαράμιλλες σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Συνδυάζοντας σύγχρονες υποδομές και την ομορφιά του αρχαίου κόσμου, το λίκνο του δυτικού πολιτισμού αποτελεί έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως που ικανοποιεί όλες τις ηλικίες. Δείτε χρήσιμες πληροφορίες για  τον τρόπο ζωής, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, καθώς και τις γαστρονομικές απολαύσεις, που μπορεί να γευτεί κανείς.
περισσότερα

Πληροφορίες σχετικά με Θεωρήσεις (Visas)
» Γενικές Πληροφορίες
» Θεωρήσεις (Visas) για αλλοδαπούς που ταξιδεύουν στην Ελλάδα
» Θεωρήσεις (Visas) μακράς διαμονής
περισσότερα

Άδειες Διαμονής
Στην κατεύθυνση διαμόρφωσης ενός φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος, η Ελλάδα εισήγαγε δύο επιπλέον τύπους αδειών διαμονής υπηκόων τρίτων χωρών, που αφορούν σε στρατηγικούς επενδυτές και σε επενδυτές ακινήτων.
περισσότερα