Νέα

Αποτελέσματα: 762

1 2 3 4 5 ... 39
Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

600 συναντήσεις 25 ελληνικών εταιρειών στην επιχειρηματική αποστολή του Enterprise Greece στον κλάδο τροφίμων και ποτών σε Βελιγράδι, Βουκουρέστι και Σόφια

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική αποστολή 25 εξωστρεφών ελληνικών εταιρειών του κλάδου Τροφίμων & Ποτών στο Βελιγράδι, στο Βουκουρέστι και στη Σόφια. Η επιχειρηματική αποστολή που πραγματοποιήθηκε 20 - 24 Νοεμβρίου 2017, οργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece) σε συνεργασία με τα Γραφεία Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων των κατά τόπους Ελληνικών Πρεσβειών.

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017

Ντουμπάι BIG 5 SHOW – Έκθεση Δομικών Υλικών και Κατασκευών: 80.000 επισκέπτες είδαν 38 Ελληνικές επιχειρήσεις - Η Ελληνική συμμετοχή ήταν η 3η μεγαλύτερη από την Ευρώπη

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ελληνική συμμετοχή στη σημαντικότερη διεθνή έκθεση δομικών υλικών και κατασκευών BIG 5 SHOW 2017, η οποία διεξήχθη από 26 έως 29 Νοεμβρίου 2017 στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Την ελληνική αποστολή αποτελούσαν τριάντα οκτώ (38) κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις από τους κυριότερους κλάδους των δομικών υλικών, μαρμάρων, ηλιακών συστημάτων, συστημάτων αλουμινίου, καθώς και επιχειρήσεις με μονωτικά υλικά και χρώματα. Η συνολική εκθεσιακή επιφάνεια που κατέλαβαν ανήλθε σε περισσότερα από 1.200 τετραγωνικά μέτρα.

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017

Το Enterprise Greece διοργάνωσε roadshow κρασιού στη Γερμανία

Ο Οργανισμός Enterprise Greece, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2017, Road Show του ελληνικού κρασιού στo Αμβούργο και το Βερολίνο. Παράλληλα με το Road Show, στο οποίο συμμετείχαν 20 κορυφαία ελληνικά οινοποιεία, πραγματοποιήθηκαν και δύο σεμινάρια masterclass για τον ελληνικό αμπελώνα και τις ποικιλίες του από τον κ. Γιάννη Καρακάση MW (Master of Wine).

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017

Πρωτοβουλίες του Enterprise Greece σε συνεργασία με θεσμικούς φορείς της χώρας για την ενίσχυση της εξαγωγικής προσπάθειας των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων

Ο Οργανισμός Enterprise Greece, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι οι εξαγωγές αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, σχεδιάζει και υλοποιεί κάθε χρόνο ένα συνεκτικό και αντιπροσωπευτικό πρόγραμμα με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών.

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017

Ελληνο-Πολωνικό Φόρουμ Καινοτομίας στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Πολωνικής Δημοκρατίας, κ. Andrzej Duda στην Ελλάδα, ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.), o ομόλογος πολωνικός Οργανισμός Polish Investment and Trade Agency και το Εμπορικό Τμήμα της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα μαζί με το Υπουργείο Ανάπτυξης της Πολωνικής Δημοκρατίας συν-διοργάνωσαν Ελληνo-Πολωνικό Φόρουμ Καινοτομίας, με τίτλο: Greek Polish Innovation Forum “Green Innovative Technologies: A Powerful Tool for Cooperation”. Το Φόρουμ πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Νοεμβρίου στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τις 14.00 έως τις 18.00.

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017

Ολοκληρώθηκε το Επενδυτικό Road show στην Αυστραλία του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Road show του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου και αντιπροσωπείας του Οργανισμού Enterprise Greece στην Αυστραλία. Μετά το Σύδνεϋ και τη Βρισβάνη ο Υπουργός επισκέφθηκε τη Μελβούρνη και την Πέρθη, σημαντικά οικονομικά κέντρα με έντονη ελληνική παροικία.

Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

Enterprise Greece και HEMEXPO στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση KORMARINE BUSAN 2017 στην Κορέα

Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece) σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού - HEMEXPO διοργάνωσαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά την ελληνική συμμετοχή με εθνικό περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Ναυπηγικής και Βιομηχανικού εξοπλισμού ΚΟRMARINE BUSAN 2017 από τις 24 έως τις 27 Οκτωβρίου 2017 στην Κορέα. Η διεθνής έκθεση KORMARINE ξεκίνησε το 1978 και έχει πλέον καθιερωθεί ως μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις στο χώρο της ναυπηγικής και του βιομηχανικού ναυτιλιακού εξοπλισμού. Διοργανώνεται από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας, το Ερευνητικό Ινστιτούτο Ναυτιλιακού Εξοπλισμού και την Ένωση Εταιριών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού της Κορέας. Το Μπουσάν είναι η 2η σε πληθυσμό πόλη της Κορέας, όπου λειτουργούν οι 10 μεγαλύτερες ναυπηγικές εταιρίες της Κορέας, μερικές από τις οποίες είναι από τις μεγαλύτερες του κόσμου. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο BEXCO, όπου

Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017

Μιλάνο: 190.000 επισκέπτες στη Διεθνή Έκθεση HOST 2017 - Δυναμική παρουσία Ελληνικών εταιριών

Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017

Το Enterprise Greece φέρνει στην Αθήνα το επόμενο Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum (MRH), το οποίο έλαβε χώρα στις 16-18 Οκτωβρίου 2017 στην Ταραγόνα της Ισπανίας. Πρόκειται για το σημαντικότερο Φόρουμ που διοργανώνεται στην Ευρώπη και αφορά επενδύσεις σε τουριστικά resorts στη Μεσόγειο και στο πλαίσιο αυτού κλείνονται μεγάλες συμφωνίες κάθε χρόνο. Πλήθος διεθνών επενδυτών, κατασκευαστών, ξενοδόχων, διεθνών αλυσίδων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο, συμμετείχαν σε ένα πυκνό πρόγραμμα ομιλιών και εκδηλώσεων δικτύωσης. Το Φόρουμ πραγματοποιείται από την QUESTEX Hospitality Group, ως μέρος μιας αλυσίδας των γνωστών επενδυτικών φόρα International Hotel Investment Forum (IHIF) που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ.

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

Με το μήνυμα “Invest in Taste” ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία η ελληνική συμμετοχή στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στον κόσμο, Anuga 2017

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η αυξημένη κατά 30% επίσημη Εθνική Συμμετοχή της χώρας μας στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στον κόσμο, Anuga 2017, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου 2017. Η Εθνική Συμμετοχή διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.).

Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017

Στην τροχιά της ανόδου των ελληνικών εξαγωγών, δυναμικό παρόν δίνει η κατά 30% αυξημένη ελληνική συμμετοχή στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στον κόσμο, Anuga 2017

Ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) διοργανώνει την επίσημη Εθνική Συμμετοχή της χώρας μας στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στον κόσμο, Anuga 2017, η οποία εγκαινιάστηκε στην Κολωνία της Γερμανίας στις 7 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 11 Οκτωβρίου 2017. Η Εθνική Συμμετοχή της Ελλάδας εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων που υλοποιεί ο Οργανισμός και στοχεύει στην ενίσχυση της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων.

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Enterprise Greece διοργανώνει επιχειρηματικές συναντήσεις στον κλάδο των Δομικών Υλικών

Στοχεύοντας στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και στην αύξηση των ελληνικών εξαγωγών, ο Οργανισμός Enterprise Greece διοργανώνει μια σειρά από στοχευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δράσεών του για το 2017, ο Enterprise Greece έχει προγραμματίσει στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2017, στη Θεσσαλονίκη, τη διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων για εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου Δομικών υλικών με τη συμμετοχή τριάντα (30) εισαγωγικών και κατασκευαστικών εταιρειών από Αραβικές χώρες και χώρες της Βόρειας Αφρικής και αντίστοιχα περισσότερες από πενήντα (50) ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου, με την υποστήριξη του ΣΕΒΕ.

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Enterprise Greece στο 12ο Roadshow στο Λονδίνο

Ο Οργανισμός Enterprise Greece συνένωσε τις δυνάμεις του με το Χρηματιστήριο Αθηνών και υποστήριξε το 12ο Annual Greek Roadshow, που πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2017, στο Λονδίνο. Στο Roadshow συμμετείχαν τριάντα τρείς (33) εισηγμένες εταιρείες, οι οποίες παρουσίασαν στη διεθνή επενδυτική κοινότητα τα επιχειρηματικά τους σχέδια και τις προοπτικές ανάπτυξής τους.

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

Δυναμικό παρόν 11 ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς εκθέσεις HOTEL SHOW & GULF HOST 2017 στο Ντουμπάι

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ελληνική συμμετοχή στις διεθνείς εκθέσεις επίπλου και εσωτερικής διακόσμησης HOTEL SHOW και επαγγελματικού εξοπλισμού ξενοδοχειακών μονάδων και εστιατορίων GULF HOST, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα από 18 έως 20 Σεπτεμβρίου 2107 στον εκθεσιακό χώρο DUBAI WORLD TRADE CENTER, στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Για πρώτη φορά, οι δυο αυτοτελείς εκθέσεις διοργανώθηκαν την ίδια ημερομηνία στον ίδιο εκθεσιακό χώρο και σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών προσέλκυσαν περισσότερους από 50.000 εμπορικούς επισκέπτες και αποτέλεσαν την ολοκληρωμένη πρόταση για τον τομέα της βιομηχανίας της φιλοξενίας και του επαγγελματικού ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017

Αυξημένη κατά 30% η φετινή ελληνική συμμετοχή στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στον κόσμο «Anuga 2017»

Ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) διοργανώνει την επίσημη Εθνική Συμμετοχή της χώρας μας στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στον κόσμο, Anuga 2017, η οποία πραγματοποιείται στην Κολωνία της Γερμανίας από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου 2017. Η Εθνική Συμμετοχή της Ελλάδας εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων που υλοποιεί ο Οργανισμός και στοχεύει στην ενίσχυση της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων.

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017

Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Enterprise Greece και του Συμβουλίου για την Προώθηση του Διεθνούς Εμπορίου της Κίνας

Υπεγράφη στις 12 Σεπτεμβρίου 2017, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στα γραφεία του Οργανισμού Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.), Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού και του Συμβουλίου για την Προώθηση του Διεθνούς Εμπορίου της Κίνας (China Council for the Promotion of International Trade - CCPIT).

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017

Ελληνo-Ευρασιατικό Οικονομικό Φόρουμ στην 82η ΔΕΘ "Μια νέα γέφυρα συνεργασίας και ανάπτυξης"

Ολοκληρώθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το Οικονομικό και Επενδυτικό φόρουμ με θέμα: «Ελλάδα - Ευρασία: Νέα Γέφυρα Συνεργασίας και Ανάπτυξης, το οποίο συνδιοργανώθηκε από τον Οργανισμό Enterprise Greece, την Ευρασιατική Οικονομική Επιτροπή (Eurasian Economic Commission), το Roscongress Foundation, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

Αύξηση εξαγωγών στον τομέα της ένδυσης και δυναμική παρουσία 12 ελληνικών επιχειρήσεων στη Διεθνή Έκθεση ένδυσης CPM 2017 στη Μόσχα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ελληνική συμμετοχή στη φθινοπωρινή collection της Διεθνούς Έκθεσης ένδυσης, αξεσουάρ και εσωρούχων CPM 2017, η οποία πραγματοποιήθηκε από 30 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο Expo Centre Fairgrounds στη Μόσχα. Οι ελληνικές επιχειρήσεις έδωσαν δυναμικό παρόν και στη φθινοπωρινή collection, σε συνέχεια της ανοιξιάτικης, στην ίδια έκθεση την άνοιξη του 2017 και οι οποίες διοργανώθηκαν από τον Οργανισμό Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος δράσης του.

Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

ΕΧΡΟ 2017 - Εορτασμός της Εθνικής Ημέρας της Ελλάδας - Όλη η ΕΧΡΟ μια ελληνική αγκαλιά

Ολοκληρώθηκε σε πανηγυρικό και ενθουσιώδες κλίμα ο εορτασμός της Εθνικής Ημέρας της Ελλάδας στην EXPO 2017 στο Καζαχστάν. Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική ημέρα ξεκίνησαν με τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας από τους Έλληνες Instagramers στο ελληνικό περίπτερο (www.greeceexpo17.gr). Η πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης φωτογραφίας ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, λόγω του έντονου ενδιαφέροντος των επισκεπτών του ελληνικού περιπτέρου για εικόνες, που αναδεικνύουν την Ελλάδα μέσα από τα μάτια των Ελλήνων. Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής ήταν ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου συνοδευόμενος από το Γενικό Επίτροπο της Ελλάδας στην EXPO και Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Ηλία Ξανθάκο, την Αναπληρώτρια Επίτροπο και στέλεχος του Enterprise Greece κα. Τέτη Περισσάκη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Enterprise Greece κ. Ηλία Αθανασίου, τον Έλληνα Πρέσβη στο Καζαχστάν, κ. Αλέξανδρο Κατράνη και τον Διευθυντή Γραφείου ΕΟΤ Μόσχας και

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Δυναμικό παρόν της Ελλάδας στο Subsea Connect 2017 στη Μασσαλία

Ο Οργανισμός Enterprise Greece διοργάνωσε για πρώτη φορά την ελληνική συμμετοχή στο διεθνές συνέδριο Subsea Connect 2017, που πραγματοποιήθηκε στις 11 και 12 Ιουλίου στη Μασσαλία και στο οποίο έδωσαν δυναμικό παρόν κορυφαίες ελληνικές εταιρείες από το χώρο της φιλοξενίας και της διασύνδεσης τηλεπικοινωνιακών δικτύων και συγκεκριμένα οι: Lamda Hellix, Top.Host και IpHost. Η ελληνική συμμετοχή σημείωσε εξαιρετική επιτυχία και ανέδειξε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και των ελληνικών εταιρειών, αλλά και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η χώρα ως προορισμός για νέα διεθνή υποθαλάσσια δίκτυα τηλεπικοινωνιών.