Νέα

Αποτελέσματα: 754

1 2 3 4 5 ... 38
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017

Το Enterprise Greece φέρνει στην Αθήνα το επόμενο Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Mediterranean Resort & Hotel Real Estate Forum (MRH), το οποίο έλαβε χώρα στις 16-18 Οκτωβρίου 2017 στην Ταραγόνα της Ισπανίας. Πρόκειται για το σημαντικότερο Φόρουμ που διοργανώνεται στην Ευρώπη και αφορά επενδύσεις σε τουριστικά resorts στη Μεσόγειο και στο πλαίσιο αυτού κλείνονται μεγάλες συμφωνίες κάθε χρόνο. Πλήθος διεθνών επενδυτών, κατασκευαστών, ξενοδόχων, διεθνών αλυσίδων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο, συμμετείχαν σε ένα πυκνό πρόγραμμα ομιλιών και εκδηλώσεων δικτύωσης. Το Φόρουμ πραγματοποιείται από την QUESTEX Hospitality Group, ως μέρος μιας αλυσίδας των γνωστών επενδυτικών φόρα International Hotel Investment Forum (IHIF) που πραγματοποιούνται στην Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ.

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

Με το μήνυμα “Invest in Taste” ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία η ελληνική συμμετοχή στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στον κόσμο, Anuga 2017

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η αυξημένη κατά 30% επίσημη Εθνική Συμμετοχή της χώρας μας στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στον κόσμο, Anuga 2017, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία της Γερμανίας από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου 2017. Η Εθνική Συμμετοχή διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.).

Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017

Στην τροχιά της ανόδου των ελληνικών εξαγωγών, δυναμικό παρόν δίνει η κατά 30% αυξημένη ελληνική συμμετοχή στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στον κόσμο, Anuga 2017

Ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) διοργανώνει την επίσημη Εθνική Συμμετοχή της χώρας μας στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στον κόσμο, Anuga 2017, η οποία εγκαινιάστηκε στην Κολωνία της Γερμανίας στις 7 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 11 Οκτωβρίου 2017. Η Εθνική Συμμετοχή της Ελλάδας εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων που υλοποιεί ο Οργανισμός και στοχεύει στην ενίσχυση της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων.

Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Enterprise Greece διοργανώνει επιχειρηματικές συναντήσεις στον κλάδο των Δομικών Υλικών

Στοχεύοντας στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και στην αύξηση των ελληνικών εξαγωγών, ο Οργανισμός Enterprise Greece διοργανώνει μια σειρά από στοχευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δράσεών του για το 2017, ο Enterprise Greece έχει προγραμματίσει στις 2 και 3 Οκτωβρίου 2017, στη Θεσσαλονίκη, τη διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων για εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου Δομικών υλικών με τη συμμετοχή τριάντα (30) εισαγωγικών και κατασκευαστικών εταιρειών από Αραβικές χώρες και χώρες της Βόρειας Αφρικής και αντίστοιχα περισσότερες από πενήντα (50) ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις του κλάδου, με την υποστήριξη του ΣΕΒΕ.

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Enterprise Greece στο 12ο Roadshow στο Λονδίνο

Ο Οργανισμός Enterprise Greece συνένωσε τις δυνάμεις του με το Χρηματιστήριο Αθηνών και υποστήριξε το 12ο Annual Greek Roadshow, που πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2017, στο Λονδίνο. Στο Roadshow συμμετείχαν τριάντα τρείς (33) εισηγμένες εταιρείες, οι οποίες παρουσίασαν στη διεθνή επενδυτική κοινότητα τα επιχειρηματικά τους σχέδια και τις προοπτικές ανάπτυξής τους.

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

Δυναμικό παρόν 11 ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς εκθέσεις HOTEL SHOW & GULF HOST 2017 στο Ντουμπάι

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ελληνική συμμετοχή στις διεθνείς εκθέσεις επίπλου και εσωτερικής διακόσμησης HOTEL SHOW και επαγγελματικού εξοπλισμού ξενοδοχειακών μονάδων και εστιατορίων GULF HOST, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα από 18 έως 20 Σεπτεμβρίου 2107 στον εκθεσιακό χώρο DUBAI WORLD TRADE CENTER, στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Για πρώτη φορά, οι δυο αυτοτελείς εκθέσεις διοργανώθηκαν την ίδια ημερομηνία στον ίδιο εκθεσιακό χώρο και σύμφωνα με τα στοιχεία των διοργανωτών προσέλκυσαν περισσότερους από 50.000 εμπορικούς επισκέπτες και αποτέλεσαν την ολοκληρωμένη πρόταση για τον τομέα της βιομηχανίας της φιλοξενίας και του επαγγελματικού ξενοδοχειακού εξοπλισμού.

Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017

Αυξημένη κατά 30% η φετινή ελληνική συμμετοχή στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στον κόσμο «Anuga 2017»

Ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) διοργανώνει την επίσημη Εθνική Συμμετοχή της χώρας μας στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων στον κόσμο, Anuga 2017, η οποία πραγματοποιείται στην Κολωνία της Γερμανίας από τις 7 έως τις 11 Οκτωβρίου 2017. Η Εθνική Συμμετοχή της Ελλάδας εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων που υλοποιεί ο Οργανισμός και στοχεύει στην ενίσχυση της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων.

Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017

Υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Enterprise Greece και του Συμβουλίου για την Προώθηση του Διεθνούς Εμπορίου της Κίνας

Υπεγράφη στις 12 Σεπτεμβρίου 2017, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης στα γραφεία του Οργανισμού Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.), Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ του Οργανισμού και του Συμβουλίου για την Προώθηση του Διεθνούς Εμπορίου της Κίνας (China Council for the Promotion of International Trade - CCPIT).

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017

Ελληνo-Ευρασιατικό Οικονομικό Φόρουμ στην 82η ΔΕΘ "Μια νέα γέφυρα συνεργασίας και ανάπτυξης"

Ολοκληρώθηκε σήμερα με μεγάλη επιτυχία, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το Οικονομικό και Επενδυτικό φόρουμ με θέμα: «Ελλάδα - Ευρασία: Νέα Γέφυρα Συνεργασίας και Ανάπτυξης, το οποίο συνδιοργανώθηκε από τον Οργανισμό Enterprise Greece, την Ευρασιατική Οικονομική Επιτροπή (Eurasian Economic Commission), το Roscongress Foundation, με την υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

Αύξηση εξαγωγών στον τομέα της ένδυσης και δυναμική παρουσία 12 ελληνικών επιχειρήσεων στη Διεθνή Έκθεση ένδυσης CPM 2017 στη Μόσχα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ελληνική συμμετοχή στη φθινοπωρινή collection της Διεθνούς Έκθεσης ένδυσης, αξεσουάρ και εσωρούχων CPM 2017, η οποία πραγματοποιήθηκε από 30 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο Expo Centre Fairgrounds στη Μόσχα. Οι ελληνικές επιχειρήσεις έδωσαν δυναμικό παρόν και στη φθινοπωρινή collection, σε συνέχεια της ανοιξιάτικης, στην ίδια έκθεση την άνοιξη του 2017 και οι οποίες διοργανώθηκαν από τον Οργανισμό Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος δράσης του.

Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

ΕΧΡΟ 2017 - Εορτασμός της Εθνικής Ημέρας της Ελλάδας - Όλη η ΕΧΡΟ μια ελληνική αγκαλιά

Ολοκληρώθηκε σε πανηγυρικό και ενθουσιώδες κλίμα ο εορτασμός της Εθνικής Ημέρας της Ελλάδας στην EXPO 2017 στο Καζαχστάν. Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική ημέρα ξεκίνησαν με τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας από τους Έλληνες Instagramers στο ελληνικό περίπτερο (www.greeceexpo17.gr). Η πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης φωτογραφίας ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, λόγω του έντονου ενδιαφέροντος των επισκεπτών του ελληνικού περιπτέρου για εικόνες, που αναδεικνύουν την Ελλάδα μέσα από τα μάτια των Ελλήνων. Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής ήταν ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου συνοδευόμενος από το Γενικό Επίτροπο της Ελλάδας στην EXPO και Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Ηλία Ξανθάκο, την Αναπληρώτρια Επίτροπο και στέλεχος του Enterprise Greece κα. Τέτη Περισσάκη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Enterprise Greece κ. Ηλία Αθανασίου, τον Έλληνα Πρέσβη στο Καζαχστάν, κ. Αλέξανδρο Κατράνη και τον Διευθυντή Γραφείου ΕΟΤ Μόσχας και

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Δυναμικό παρόν της Ελλάδας στο Subsea Connect 2017 στη Μασσαλία

Ο Οργανισμός Enterprise Greece διοργάνωσε για πρώτη φορά την ελληνική συμμετοχή στο διεθνές συνέδριο Subsea Connect 2017, που πραγματοποιήθηκε στις 11 και 12 Ιουλίου στη Μασσαλία και στο οποίο έδωσαν δυναμικό παρόν κορυφαίες ελληνικές εταιρείες από το χώρο της φιλοξενίας και της διασύνδεσης τηλεπικοινωνιακών δικτύων και συγκεκριμένα οι: Lamda Hellix, Top.Host και IpHost. Η ελληνική συμμετοχή σημείωσε εξαιρετική επιτυχία και ανέδειξε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και των ελληνικών εταιρειών, αλλά και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η χώρα ως προορισμός για νέα διεθνή υποθαλάσσια δίκτυα τηλεπικοινωνιών.

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Newsletter Enterprise Greece - Α΄ Εξάμηνο 2017

Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Συμφωνία Συνεργασίας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ & του Οργανισμού ENTERPRISE GREECE για την περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών του ελληνικού οίνου

Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Δράσεις προβολής και αύξηση πωλήσεων για το ελληνικό κρασί στην αγορά της Ιαπωνίας

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του τρίτου κύκλου προβολής του ελληνικού κρασιού στην Ιαπωνία από τον Οργανισμό Enterprise Greece. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ξεκίνησε το 2015 και περιελάμβανε σειρά εστιασμένων δράσεων όπως καταχωρήσεις και άρθρα στον κλαδικό τύπο, οργανωμένες επισκέψεις ιαπωνικών ΜΜΕ, προκειμένου να γνωρίσουν τον ελληνικό αμπελώνα και πρόσκληση εισαγωγέων στην έκθεση «Οινόραμα» στην Αθήνα, για επιχειρηματικές συναντήσεις με Έλληνες οινοποιούς. Στο Τόκυο και στην Οσάκα διοργανώθηκαν ειδικές γευσιγνωσίες και εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους επαγγελματίες του οινικού χώρου και της μαζικής εστίασης καθώς και θεματικά master class σεμινάρια από τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, ενώ για τους οινόφιλους καταναλωτές διοργανώθηκαν σε Τόκυο και Κιότο γαστρονομικές βραδιές με ελληνικό κρασί. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά στην έκθεση κρασιού Vinexpo Tokyo με ένα εντυπωσιακό περίπτερο που τράβηξε την προσοχή των επισκεπτών με τη μεγάλη ποικιλία κρασιών και την υψηλή ποιότητα

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Το Ελληνικό Κρασί στη VINEXPO BORDEAUX 2017

Στην κατεύθυνση ενίσχυσης και προβολής του ελληνικού κρασιού, ενός από τα σημαντικότερα εξαγωγικά προϊόντα της ελληνικής οικονομίας, ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) και οκτώ από τους καλύτερους Έλληνες οινοποιούς πραγματοποίησαν μία εξαιρετικά αναβαθμισμένη συμμετοχή στην 19η Διεθνή Έκθεση Οίνων και Ποτών VINEXPO BORDEAUX 2017, από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου 2017 στη Γαλλία.

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Ελληνική Συμμετοχή ΕΧΡΟ 2017 στο Καζαχστάν

Στην «Πράσινη Ενέργεια» είναι αφιερωμένη η διεθνής έκθεση EXPO 2017, η οποία ξεκίνησε στις 10 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου στην Αστανά του Καζαχστάν. Στην Έκθεση συμμετέχουν 93 χώρες και 22 Διεθνείς Οργανισμοί, με περίπτερα αφιερωμένα στην «FUTURE ENERGY» και με πολύπλευρες παρουσιάσεις στις καινοτομίες του μέλλοντος σε θέματα ενέργειας. Στις εθνικές συμμετοχές οι χώρες παρουσιάζουν στα περίπτερα τους τις στρατηγικές και τις δράσεις τους, για την ορθή χρήση της ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Συνεργασία Enterprise Greece και Περιφέρειας Αττικής για την προβολή του Αττικού Αμπελώνα στην Ιαπωνία

Ο Οργανισμός Enterprise Greece με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, οργάνωσε και υλοποίησε επίσκεψη Ιαπώνων δημοσιογράφων στην Αθήνα, με σκοπό την ενημέρωσή τους για τον Αττικό Αμπελώνα και την προβολή της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού. Συγκεκριμένα, από τις 6 έως τις 8 Ιουνίου, φιλοξενήθηκαν στην Αθήνα 7 δημοσιογράφοι από εξειδικευμένα περιοδικά στον τομέα του οίνου και της γαστρονομίας καθώς και από το περιοδικό AGORA της ιαπωνικής αεροπορικής εταιρείας Japanese Airlines (JAL).

Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Μήνας ελληνικών Τροφίμων & Ποτών στη Σερβία

Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Ελληνικό Πρόγραμμα Golden Visa: Ένα από τα πιο ανταγωνιστικά προγράμματα στην Ευρώπη

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή και έντονο το ενδιαφέρον που καταγράφηκε από το κοινό, ολοκληρώθηκαν χθες Δευτέρα, 29 Μαΐου, οι εργασίες της ενημερωτικής εκδήλωσης για το ελληνικό πρόγραμμα χορήγησης αδειών διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών (Golden Visa Program), που συνδιοργάνωσαν ο Οργανισμός Enterprise Greece (www.enterprisegreece.gov.gr) και το Investment Migration Council (http://investmentmigration.org), στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότερα από 350 στελέχη της αγοράς ακινήτων, του τραπεζικού και ευρύτερου επιχειρηματικού τομέα, καθώς και εκπρόσωποι νομικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στο Πρόγραμμα.