Νέα

Αποτελέσματα: 744

1 2 3 4 5 ... 38
Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

ΕΧΡΟ 2017 - Εορτασμός της Εθνικής Ημέρας της Ελλάδας - Όλη η ΕΧΡΟ μια ελληνική αγκαλιά

Ολοκληρώθηκε σε πανηγυρικό και ενθουσιώδες κλίμα ο εορτασμός της Εθνικής Ημέρας της Ελλάδας στην EXPO 2017 στο Καζαχστάν. Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική ημέρα ξεκίνησαν με τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας από τους Έλληνες Instagramers στο ελληνικό περίπτερο (www.greeceexpo17.gr). Η πρώτη ημέρα λειτουργίας της έκθεσης φωτογραφίας ήταν ιδιαίτερα συγκινητική, λόγω του έντονου ενδιαφέροντος των επισκεπτών του ελληνικού περιπτέρου για εικόνες, που αναδεικνύουν την Ελλάδα μέσα από τα μάτια των Ελλήνων. Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής ήταν ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου συνοδευόμενος από το Γενικό Επίτροπο της Ελλάδας στην EXPO και Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Ηλία Ξανθάκο, την Αναπληρώτρια Επίτροπο και στέλεχος του Enterprise Greece κα. Τέτη Περισσάκη, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Enterprise Greece κ. Ηλία Αθανασίου, τον Έλληνα Πρέσβη στο Καζαχστάν, κ. Αλέξανδρο Κατράνη και τον Διευθυντή Γραφείου ΕΟΤ Μόσχας και

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Δυναμικό παρόν της Ελλάδας στο Subsea Connect 2017 στη Μασσαλία

Ο Οργανισμός Enterprise Greece διοργάνωσε για πρώτη φορά την ελληνική συμμετοχή στο διεθνές συνέδριο Subsea Connect 2017, που πραγματοποιήθηκε στις 11 και 12 Ιουλίου στη Μασσαλία και στο οποίο έδωσαν δυναμικό παρόν κορυφαίες ελληνικές εταιρείες από το χώρο της φιλοξενίας και της διασύνδεσης τηλεπικοινωνιακών δικτύων και συγκεκριμένα οι: Lamda Hellix, Top.Host και IpHost. Η ελληνική συμμετοχή σημείωσε εξαιρετική επιτυχία και ανέδειξε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και των ελληνικών εταιρειών, αλλά και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η χώρα ως προορισμός για νέα διεθνή υποθαλάσσια δίκτυα τηλεπικοινωνιών.

Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Newsletter Enterprise Greece - Α΄ Εξάμηνο 2017

Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

Συμφωνία Συνεργασίας του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΙΝΟΥ & του Οργανισμού ENTERPRISE GREECE για την περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών του ελληνικού οίνου

Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Δράσεις προβολής και αύξηση πωλήσεων για το ελληνικό κρασί στην αγορά της Ιαπωνίας

Ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του τρίτου κύκλου προβολής του ελληνικού κρασιού στην Ιαπωνία από τον Οργανισμό Enterprise Greece. Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ξεκίνησε το 2015 και περιελάμβανε σειρά εστιασμένων δράσεων όπως καταχωρήσεις και άρθρα στον κλαδικό τύπο, οργανωμένες επισκέψεις ιαπωνικών ΜΜΕ, προκειμένου να γνωρίσουν τον ελληνικό αμπελώνα και πρόσκληση εισαγωγέων στην έκθεση «Οινόραμα» στην Αθήνα, για επιχειρηματικές συναντήσεις με Έλληνες οινοποιούς. Στο Τόκυο και στην Οσάκα διοργανώθηκαν ειδικές γευσιγνωσίες και εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους επαγγελματίες του οινικού χώρου και της μαζικής εστίασης καθώς και θεματικά master class σεμινάρια από τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, ενώ για τους οινόφιλους καταναλωτές διοργανώθηκαν σε Τόκυο και Κιότο γαστρονομικές βραδιές με ελληνικό κρασί. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά στην έκθεση κρασιού Vinexpo Tokyo με ένα εντυπωσιακό περίπτερο που τράβηξε την προσοχή των επισκεπτών με τη μεγάλη ποικιλία κρασιών και την υψηλή ποιότητα

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Το Ελληνικό Κρασί στη VINEXPO BORDEAUX 2017

Στην κατεύθυνση ενίσχυσης και προβολής του ελληνικού κρασιού, ενός από τα σημαντικότερα εξαγωγικά προϊόντα της ελληνικής οικονομίας, ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) και οκτώ από τους καλύτερους Έλληνες οινοποιούς πραγματοποίησαν μία εξαιρετικά αναβαθμισμένη συμμετοχή στην 19η Διεθνή Έκθεση Οίνων και Ποτών VINEXPO BORDEAUX 2017, από τις 18 έως τις 21 Ιουνίου 2017 στη Γαλλία.

Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017

Ελληνική Συμμετοχή ΕΧΡΟ 2017 στο Καζαχστάν

Στην «Πράσινη Ενέργεια» είναι αφιερωμένη η διεθνής έκθεση EXPO 2017, η οποία ξεκίνησε στις 10 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Σεπτεμβρίου στην Αστανά του Καζαχστάν. Στην Έκθεση συμμετέχουν 93 χώρες και 22 Διεθνείς Οργανισμοί, με περίπτερα αφιερωμένα στην «FUTURE ENERGY» και με πολύπλευρες παρουσιάσεις στις καινοτομίες του μέλλοντος σε θέματα ενέργειας. Στις εθνικές συμμετοχές οι χώρες παρουσιάζουν στα περίπτερα τους τις στρατηγικές και τις δράσεις τους, για την ορθή χρήση της ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος.

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Συνεργασία Enterprise Greece και Περιφέρειας Αττικής για την προβολή του Αττικού Αμπελώνα στην Ιαπωνία

Ο Οργανισμός Enterprise Greece με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, οργάνωσε και υλοποίησε επίσκεψη Ιαπώνων δημοσιογράφων στην Αθήνα, με σκοπό την ενημέρωσή τους για τον Αττικό Αμπελώνα και την προβολή της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού. Συγκεκριμένα, από τις 6 έως τις 8 Ιουνίου, φιλοξενήθηκαν στην Αθήνα 7 δημοσιογράφοι από εξειδικευμένα περιοδικά στον τομέα του οίνου και της γαστρονομίας καθώς και από το περιοδικό AGORA της ιαπωνικής αεροπορικής εταιρείας Japanese Airlines (JAL).

Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017

Μήνας ελληνικών Τροφίμων & Ποτών στη Σερβία

Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Ελληνικό Πρόγραμμα Golden Visa: Ένα από τα πιο ανταγωνιστικά προγράμματα στην Ευρώπη

Με πολύ μεγάλη συμμετοχή και έντονο το ενδιαφέρον που καταγράφηκε από το κοινό, ολοκληρώθηκαν χθες Δευτέρα, 29 Μαΐου, οι εργασίες της ενημερωτικής εκδήλωσης για το ελληνικό πρόγραμμα χορήγησης αδειών διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών (Golden Visa Program), που συνδιοργάνωσαν ο Οργανισμός Enterprise Greece (www.enterprisegreece.gov.gr) και το Investment Migration Council (http://investmentmigration.org), στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Στην εκδήλωση συμμετείχαν περισσότερα από 350 στελέχη της αγοράς ακινήτων, του τραπεζικού και ευρύτερου επιχειρηματικού τομέα, καθώς και εκπρόσωποι νομικών γραφείων που δραστηριοποιούνται στο Πρόγραμμα.

Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Ενημερωτική Εκδήλωση για το ελληνικό Πρόγραμμα Golden Visa

Ο Οργανισμός Enterprise Greece (www.enterprisegreece.gov.gr) και το Investment Migration Council (http://investmentmigration.org) συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για το ελληνικό πρόγραμμα χορήγησης αδειών διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών (Golden Visa Program). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, στις 14.30 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στην Αθήνα. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν αναλυτικά το ελληνικό, καθώς και όλα τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα, η πορεία τους και οι παράγοντες επιτυχίας τους. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, και ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Μπαλάφας.

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

1200 στοχευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις του κλάδου Τροφίμων με αγοραστές από Ευρώπη, Αραβικές Χώρες, Ιαπωνία και Κορέα

Ο Οργανισμός Enterprise Greece, σε συνεργασία με τα γραφεία των Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων των Ελληνικών Πρεσβειών σε Βαρσοβία, Βουκουρέστι, Στοκχόλμη, Ντουμπάι, Τζέντα, Κάιρο, Τόκυο και Σεούλ, διοργάνωσε από τις 7 έως τις 12 Μαΐου περισσότερες από 1200 επιχειρηματικές συναντήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την προώθηση και ανάπτυξη ελληνικών εξαγωγικών εταιριών του αγροτοδιατροφικού τομέα. Στις συναντήσεις συμμετείχαν 144 ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου των τροφίμων και 40 αγοραστές από τις χώρες ενδιαφέροντος θέτοντας τις βάσεις για τη μελλοντική σύναψη εμπορικών συμφωνιών. Στην Αθήνα οι δράσεις του Οργανισμού είχαν την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017

Ο Enterprise Greece στη Διεθνή Έκθεση Προϊόντων Ιδιωτικής Ετικέτας PLMA 2017

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκπροσώπηση της Ελλάδας από τον Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου) στην 32η Διεθνή Έκθεση προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας (Private Label) PLMA 2017, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 16 έως τις 17 Μαΐου 2017 στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας.

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

30 φορείς καινοτομίας από 15 χώρες της Ευρώπης και της Μεσογείου συμμετείχαν στο συνέδριο του Enterprise Greece

O Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου) και το ΑΝΙΜΑ Investment Network, με την υποστήριξη του EU4Innovation, συνδιοργάνωσαν το συνέδριο καινοτομίας «The Next Society», στην Αθήνα, στις 16 Μαΐου 2017 (Ξενοδοχείο Electra Palace, Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20).

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Ο Οργανισμός Enterprise Greece φιλοξενεί στην Αθήνα το Ευρω-μεσογειακό Συνέδριο Καινοτομίας και τη Γενική Συνέλευση του ANIMA

O Oργανισμός Enterprise Greece φιλοξένησε σήμερα στην Αθήνα τη Γενική Συνέλευση του AΝΙΜΑ, το οποίο είναι ένα Ευρω-μεσογειακό Δίκτυο, που στοχεύει στην προβολή της Μεσογείου ως επενδυτικό προορισμό και στο οποίο ο Οργανισμός Enterprise Greece κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου από τις αρχές του 2016.

Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Πρώτη ελληνική συμμετοχή με εθνικό περίπτερο στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση «SEA ASIA 2017» στη Σιγκαπούρη

Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Στην Αθήνα το Ευρω–μεσογειακό Συνέδριο Καινοτομίας - 30 φορείς από 11 χώρες με διοργάνωση του Enterprise Greece

O Oργανισμός Enterprise Greece και το ΑΝΙΜΑ Investment Network συνδιοργανώνουν με την υποστήριξη του EU4Innovation συνέδριο καινοτομίας με θέμα «The Next Society» στην Αθήνα, 16 Μαΐου 2017 (Ξενοδοχείο Electra Palace, Nαυάρχου Νικοδήμου 18-20). Tο ANIMA είναι ένα σημαντικό Ευρω-μεσογειακό Δίκτυο που έχει ως στόχο την προβολή της Μεσογείου ως επενδυτικού προορισμού. Ο Οργανισμός Enterprise Greece έχει εκλεγεί στη θέση του Αντιπροέδρου από τις αρχές του 2016. Το ΕU4Innovation είναι η νέα πρωτοβουλία της ΕΕ σε θέματα προώθησης της καινοτομίας που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» και «Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας».

Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Ο Οργανισμός Enterprise Greece διοργανώνει επιχειρηματικές συναντήσεις στον κλάδο των τροφίμων με 40 αγοραστές από Άπω Ανατολή, Αραβικό κόσμο & Ευρώπη

Στοχεύοντας στην ενίσχυση της εξωστρέφειας των Ελληνικών επιχειρήσεων και στην αύξηση των Ελληνικών εξαγωγών, ο Οργανισμός Enterprise Greece προγραμματίζει μια σειρά από στοχευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις στην Ελλάδα το αμέσως επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δράσεών του για το 2017, το Enterprise Greece έχει προγραμματίσει τη διοργάνωση επιχειρηματικών συναντήσεων για εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου Τροφίμων & Αναψυκτικών με 40 αγοραστές από 10 χώρες (Ιαπωνία, Νότια Κορέα, ΗΑΕ, Σαουδική Αραβία, Αίγυπτο, Κουβέιτ, Σουηδία, Πολωνία, Ρουμανία και Καζακστάν), οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη 8-9 Μαΐου 2017 & στην Αθήνα 10-11 Μαΐου 2017.

Τρίτη, 11 Απριλίου 2017

O Oργανισμός Enterprise Greece με 22 ξένους διπλωμάτες στην Κέρκυρα στο πλαίσιο του Προγράμματος “Synergassia”

Ο Οργανισμός Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου) και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στοχεύοντας στην τόνωση της εξωστρέφειας, στην προβολή των επενδυτικών ευκαιριών και την προώθηση των ποιοτικών προϊόντων και υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων, συνδιοργάνωσαν από κοινού με μεγάλη επιτυχία επιχειρηματική επίσκεψη 22 ξένων Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων στην Κέρκυρα, από 6 έως 8 Απριλίου 2017, με τη συνδρομή του Επιμελητηρίου Κέρκυρας.

Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση κατασκευών και δομικών υλικών BIG 5 SAUDI 2017

Για 7η συνεχόμενη χρονιά η Ελλάδα συμμετείχε ως εκθέτης στη διεθνή έκθεση κατασκευών και δομικών υλικών BIG 5 SAUDI 2017, η οποία φέτος διεξήχθη από 27 έως 30 Μαρτίου 2017 στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Η διοργάνωση της ελληνικής συμμετοχής πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) για το συντονισμό των ελλήνων εκθετών που προέρχονταν από τους κλάδους των ηλιακών συστημάτων, της πέτρας και του μαρμάρου, των μηχανημάτων, των κατασκευών και το χώρο της τεχνολογίας και της πληροφορικής.