Επιπτώσεις πανδημίας σε εμπορικές συναλλαγές με Ελλάδα εισαγωγέων ελληνικών προϊόντων περιοχής ευθύνης Γραφείου ΟΕΥ Σικάγο

05 May 2020 | Η.Π.Α

Κατόπιν πληροφόρησης που μας παρείχε αριθμός εισαγωγικών επιχειρήσεων ελληνικών τροφίμων γεωγραφικής αρμοδιότητας Γραφείου ΟΕΥ Σικάγο, ενημερώνουμε για τα παρακάτω:


1. Δεν παρατηρείται κάμψη παραγγελιών τροφίμων ή δυνατότητας ελληνικών εργοστασίων να εφοδιάσουν την αμερικανική αγορά, σε κάποια δε προϊόντα, όπως ζυμαρικά, παρατηρείται αύξηση ζήτησης.

2. Κάμψη της ζήτησης υπάρχει σε προϊόντα που πωλούνται χύμα, όπως ελιές, δεδομένου ότι αλυσίδες λιανικής πώλησης όπως Whole Foods, έχουν σταματήσει την πώληση ειδών τροφίμων σε πάγκους αυτοεξυπηρέτησης.

3. Κάμψη παρουσιάζουν επίσης προϊόντα που προωθούνται στον κλάδο food service (HORECA), λόγω της αναστολής λειτουργίας του κλάδου αυτού.

Το Επιμελητήριο του Ιλινόι διοργανώνει την Παρασκευή, 8 Μαΐου σχετικό διαδικτυακό σεμινάριο για τα μέλη του με θέμα ενδεχόμενα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα της τοπικής οικονομίας και στην διεθνή μετακίνηση αγαθών σε περιβάλλον πανδημίας. Ο Προιστάμενος του Γραφείου Δημήτρης Πετρόπουλος έχει προγραμματίσει παρακολούθηση του σεμιναρίου και θα προβεί στη συνέχεια σε νέα επικαιροποιημένη ενημέρωση σας.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ps ak politon

 

iata banner

LOGIN