Επιπτώσεις COVID 19 στην αζέρικη οικονομία

23 September 2020 | ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ

Η εξάπλωση της νόσου του COVID-19 στο Αζερμπαϊτζάν άρχισε τον Φεβρουάριο 2020, με την πρώτη περίπτωση λοίμωξης να καταγράφεται στις 28 Φεβρουαρίου. Εκτιμάται, ότι η κύρια πηγή μόλυνσης προήλθε από άτομα που ταξίδεψαν στο Αζερμπαϊτζάν από το Ιράν. Προκειμένου αποφευχθεί η μαζική εξάπλωση της λοίμωξης, η κυβέρνηση αποφάσισε ως πρώτο μέτρο το κλείσιμο των συνόρων.

Ωστόσο, μετά την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, υποχρεώθησαν να προβούν σε λήψη περαιτέρω μέτρων όπως η αναστολή των εκπαιδευτικών και λοιπών οικονομικών δραστηριοτήτων. Παρά το γεγονός, ότι το Αζερμπαϊτζάν έλαβε σχετικά έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης της νόσου του κορωνοϊού, δεν υπήρξε δυνατό να αποφευχθεί η οικονομική επιβράδυνση όπως και άλλες αρνητικές συνέπειες στην οικονομία.

Τα μέτρα που ελήφθησαν προκάλεσαν οικονομικό σοκ στη χώρα. Ως άμεση συνέπεια της εξάπλωσης του COVID-19, οι επιχειρήσεις επλήγησαν σοβαρά από τη μειωμένη ζήτηση για συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες και αναγκάστηκαν να αναζητήσουν κυβερνητική υποστήριξη για να επιβιώσουν.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

ps ak politon

 

iata banner

LOGIN