Έρευνα από το Ευρωβαρόμετρο

10 May 2021 | ΕΥΡΩΠΗ

Δύο ημέρες πριν την έναρξη της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δημοσιεύει τα αποτελέσματα της έρευνας του σχετικού Ευρωβαρόμετρου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από κοινού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συνοπτικά, μετά την πρώτη δημοσίευση αποτελεσμάτων στις 9 Μαρτίου, η πλήρης έρευνα διαπιστώνει ότι:

  • Περίπου οκτώ στους δέκα Ευρωπαίους (81%) συμφωνούν ότι μεταξύ των προτεραιοτήτων της Διάσκεψης θα πρέπει να είναι ο τρόπος με τον οποίο η ΕΕ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει καλύτερα κρίσεις όπως η πανδημία COVID-19. Πάνω από το ένα τρίτο των συμμετεχόντων (38%) συμφωνεί απόλυτα με τη δήλωση αυτή.
  • Τα δύο τρίτα των Ευρωπαίων (66%) πιστεύουν ότι η ΕΕ συνεισφέρει στις μελλοντικές προοπτικές για τη νεολαία της Ευρώπης. Παρόμοιο ποσοστό (65%) θεωρεί την ΕΕ περιοχή σταθερότητας σε έναν ταραχώδη κόσμο.
  • Πάνω από τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ της εκλογής Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω της διαδικασίας των κορυφαίων υποψηφίων στις ευρωπαϊκές εκλογές. Λιγότερο από το ένα τέταρτο των συμμετεχόντων (22%) δεν τάσσονται υπέρ μιας τέτοιας διαδικασίας.
  • Το ποσοστό των πολιτών της ΕΕ που βλέπει θετικά την πιθανότητα χρήσης υπερεθνικών ψηφοδελτίων στις ευρωπαϊκές εκλογές (42%) είναι υπερδιπλάσιο αυτού που έχει αρνητική άποψη: μόνο ένας στους πέντε (19%) θα απέρριπτε την πρόταση αυτή.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ps ak politon

 

iata banner

LOGIN