FOODEX 2018

Σημαντικά στοιχεία

ΚΛΑΔΟΙ:
  • ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:
06 - 09 March 2018
ΑΙΤΗΣΗ ΕΩΣ:
31-10-2017
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
Τόκυο, Ιαπωνία
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
590 € συν Φ.Π.Α. 24%.
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ:
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΦΙΛ ΕΚΘΕΣΗΣ

Η Διεθνής Έκθεση “FOODEX JAPAN”  οργανώνεται για 43η συνεχή χρονιά με την υποστήριξη των Ιαπωνικών Υπουργείων Εξωτερικών, Υγείας  και Εργασίας, Αγροτικής οικονομίας καθώς και τον Οργανισμό Τουρισμού της Ιαπωνίας και τον Ιαπωνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου. Είναι η μεγαλύτερη εμπορική Έκθεση στις Ασιατικές αγορές  στον τομέα των τροφίμων και ποτών  και πραγματοποιείται στον Εκθεσιακό χώρο Makuhari Messe στο Τόκυο της Ιαπωνίας.

Η έκθεση αυτή αποτελεί ένα επιχειρηματικό γεγονός που προσελκύει τους σημαντικότερους εκπροσώπους από το χώρο της λιανικής, της τροφοδοσίας, της χονδρικής, της διανομής και της βιομηχανίας ειδών τροφίμων και ποτών.  

Η Ιαπωνία με συνολικό πληθυσμό 127 εκατομμύρια κατοίκους τα 30 εκ των οποίων βρίσκονται στο Τόκυο, είναι μία από τις  μεγαλύτερες οικονομίες στο κόσμο και μία από τις ισχυρότερες βιομηχανικές  χώρες. Διαθέτοντας ένα πολύ υψηλό βιοτικό επίπεδο είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος εισαγωγέας σε παγκόσμιο επίπεδο με σαφείς προοπτικές αύξησης των εισαγωγών ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκυο.

Μετά την επιτυχημένη οργάνωση στοχευμένων B2B συναντήσεων με Ιάπωνες αγοραστές τον περασμένο Μάιο σε  Αθήνα και  Θεσσαλονίκη, οι Έλληνες εξαγωγείς έχουν την ευκαιρία μέσω της συμμετοχής τους στην έκθεση να ενδυναμώσουν περαιτέρω την παρουσία τους σε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα για τα Ελληνικά προϊόντα αγορά.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ:

Αγροτικά προϊόντα, είδη αρτοποιίας και  ζαχαροπλαστικής , γαλακτοκομικά προϊόντα, προϊόντα διαίτης και υγιεινής διατροφής, κατεψυγμένα, γαλακτοκομικά, κρέας και προϊόντα κρέατος, θαλασσινά, λάδι, ελιές, φρούτα, λαχανικά, μπαχαρικά, ποτά οινοπνευματώδη και μη, χυμοί,καφές, τσάι,  εκδόσεις από τον χώρο των τροφίμων, εφημερίδες.


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Σύνολο εκθετών: 3,282 από 77 χώρες, 1,303 εκθέτες από Ιαπωνία και 1,979 από άλλες χώρες. 
  • Σύνολο εμπορικών επισκεπτών 82,434 από 81 χώρες

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

(*) ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

To κόστος ανέρχεται σε 590 € συν ΦΠΑ 24%. Τα γωνιακά περίπτερα θα επιβαρυνθούν με 10% επιπλέον ανά τ.μ. (σημειώνεται ότι το επιπλέον 10% θα πληρωθεί στην εξόφληση μετά τη χωροθέτηση των περιπτέρων. Η πληρωμή του επιπλέον ποσού με την προκαταβολή, σε καμιά περίπτωση δεν εξασφαλίζει γωνιακό περίπτερο)

Για τις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στην έκθεση με το Πρόγραμμα     ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ  το κόστος είναι 946€/τ.μ.

Τα παραπάνω ποσά επιβαρύνονται  με Φ.Π.Α. 24%.  

Το  κόστος περιλαμβάνει:

  • Ενοίκιο χώρου
  • Κατασκευή περιπτέρου με πλήρη εξοπλισμό stand, ειδικότερα για stand 9 τ.μ. ο εξοπλισμός περιλαμβάνει : 1 τραπεζάκι με 4 καρέκλες, βιτρίνα, ράφια, επιγραφή με την επωνυμία και το λογότυπο της επιχείρησης στη μετώπη του stand κ.λ.π., για μεγαλύτερα περίπτερα ο εξοπλισμός διαμορφώνεται ανάλογα
  • Αποστολή στην έκθεση και ασφάλιση των εκθεμάτων (δεν περιλαμβάνεται η επιστροφή τους στην Ελλάδα)
  • τεχνικές και λειτουργικές δαπάνες του περιπτέρου (παροχή και κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, καθαρισμός stand).

ΠΡΟΣΟΧΗ! Για κάθε περίπτερο 9τ.μ., στο κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο περιλαμβάνεται μία κανονική παροχή ρεύματος.  Στις επιχειρήσεις με ευπαθή προϊόντα και μόνο για αυτές, παρέχεται επιπλέον μία 24ώρη παροχή ρεύματος. Επιπλέον ζήτηση θα χρεώνεται ξεχωριστά.

  • Επιτόπια παρουσία υπαλλήλου της ENTERPRISE GREECE SA, για την υποστήριξη του συνόλου των εκθετών
  • Παροχή στοιχείων για την αγορά
  • Καταχώριση του εκθέτη στον επίσημο κατάλογο της Έκθεσης

Σημείωση  που αφορά στη μεταφορά των εκθεμάτων:

Θα υπάρξει μέγιστο όριο στο βάρος των μεταφερόμενων εκθεμάτων σε σχέση με τα τετραγωνικά μέτρα

Σε περίπτωση μεγαλύτερου όγκου ή βάρους των εκθεμάτων από το προβλεπόμενο (ανά τμ), το επιπλέον κόστος θα βαρύνει την εταιρεία σας και θα εξοφλείται απευθείας στην εταιρεία που θα αναλάβει τη μεταφορά των εκθεμάτων.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι  θα πρέπει  να καταβάλουν απαραιτήτως  μαζί με την Αίτηση   Συμμετοχής τους, ως προκαταβολή  το 50% του συνολικού κόστους συμμετοχής λαμβάνοντας υπόψη  τα αιτούμενα  τ. μ .

Η καταβολή του  ποσού μπορεί  να  γίνει με κατάθεση στον  παρακάτω λογαριασμό:

ALPHA BANK
IBAN:    GR85 0140 1200 1200 0200 2020 400: Λογαριασμός εισπράξεων εκθετών
Αρ. Λογ/σμού: 120.00.2002.020 400

Επωνυμία: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΕ/ ENTERPRISE GREECE

Σημειώνεται ότι  στο παραστατικό  της  Τραπέζης  θα   πρέπει να αναφέρεται η αιτιολογία της κατάθεσης, η επωνυμία της εταιρείας και το όνομα της Έκθεσης.

Παρακαλούμε  επίσης  για την ταυτοποίηση της κατάθεσης σας, όπως διαβιβάσετε  αντίγραφο του σχετικού παραστατικού της Τράπεζας στην  Enterprise Greece SA  στο 210 3242079  ή e-mail στο pay@enterprisegreece.gov.gr, καθώς και ένα αντίγραφο στην οργανώτρια της έκθεσης κα Αναγνωστοπούλου στο e- mail  k.anagnostopoulou@enterprisegreece.gov.gr

Η εξόφληση του υπόλοιπου ποσού θα γίνει πριν την έναρξη της έκθεσης. Η μη έγκαιρη εξόφληση αποκλείει τη φόρτωση των εκθεμάτων των εκθετών.

Στον επισυναπτόμενο κανονισμό συμμετοχής μπορείτε να λάβετε όλη την πληροφόρηση για τους όρους συμμετοχής, την ακύρωση συμμετοχής και τους όρους για την παραλαβή εκθεμάτων.

Σημειώνουμε ότι σε περίπτωση μη συγκέντρωσης  ικανοποιητικού αριθμού εκθετών, είτε, σε ειδικές περιπτώσεις, δεν εξυπηρετούνται τα ελληνικά συμφέροντα με την ελληνική παρουσία στην συγκεκριμένη Έκθεση η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΕ/ ENTERPRISE GREECE διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης της Ελληνικής συμμετοχής στην εν λόγω έκθεση.

Τέλος στην περίπτωση που έχετε έγκριση για χρηματοδότηση της δράσης από το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα Επιχειρήσεων» ή άλλο πρόγραμμα, παρακαλούμε να μας το γνωρίσετε για να σας ενημερώσουμε για το ισχύον κόστος.

Πατήστε εδώ για τον κανονισμό συμμετοχής στις διθνείς εμπορικές εκθέσεις

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα*
Παρακαλώ συμπληρώστε το πεδίο

Επώνυμο*
Invalid Input

Email*
Invalid Input

Τηλέφωνο*
Τηλέφωνο επικοινωνίας

Εταιρεία*
Συμπληρώστε Εταιρεία ή Οργανισμό

Μήνυμα*
Άδειο μήνυμα

Όλα τα πεδία με αστερίσκο (*), είναι απαραίτητα.
Δεν είμαι robot
Invalid Input

Ο Οργανισμός μας
Προφίλ του Οργανισμού
Διοικητικό Συμβούλιο
Δίκτυο Συνεργατών
Επικοινωνία

LOGIN