PROWEIN 2016

Σημαντικά στοιχεία

ΚΛΑΔΟΙ:
 • ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:
13 - 13 March 2016
ΑΙΤΗΣΗ ΕΩΣ:
13-02-2016
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
Ντίσελντορφ, Γερμανία
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
398,00 Ευρώ συν ΦΠΑ από 12 τ.μ. και πάνω
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ:
ΦΡΟΣΩ ΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΦΙΛ ΕΚΘΕΣΗΣ

Η Διεθνής Έκθεση Οίνων-Ποτών Prowein,  από το 1994 διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και είναι η σπουδαιότερη έκθεση για το κρασί στη Γερμανία και μια από τις κορυφαίες παγκόσμιες εκθέσεις για το κρασί και τα ποτά. Σ’ αυτήν συγκεντρώνονται κάθε χρόνο όλοι οι  Γερμανοί  επαγγελματίες του κρασιού, από το εμπόριο και τον Τύπο αλλά και εκπρόσωποι του οινικού εμπορίου και του Τύπου όλων των γειτονικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Σκανδιναβίας.

Τα αποτελέσματα της 22ης  Prowein είχαν θετική εξέλιξη σε σχέση με το έτος 2014.  Ειδικότερα το σύνολο των επισκεπτών ανήλθε στους 52.000 και το σύνολο των εκθετών στους 5.970. Η επισκεψιμότητα κατά το 2015 αυξήθηκε κατά 7% έναντι του 2014.
  
Για τους έλληνες οινοποιούς, η Διεθνής Έκθεση Prowein έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι η Γερμανία απορροφά, αναλόγως της χρονιάς, από το 39 έως και 50% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών οίνων, και αυτός είναι ο λόγος της μεγάλης συμμετοχής των ελλήνων παραγωγών / εξαγωγέων σ’ αυτήν την έκθεση κάθε χρόνο.

Η Enterprise Greece, προκειμένου να ενισχύσει την επισκεψιμότητα αλλά και την προβολή των εκθετών του ελληνικού περιπτέρου στην έκθεση, προγραμματίζει μία σειρά προωθητικών ενεργειών μεταξύ των οποίων την προβολή της συμμετοχής των εκθετών του περιπτέρου σε γερμανικά περιοδικά για το κρασί και μέσω ηλεκτρονικής ιστοσελίδας.
Σημειώνουμε ότι το περίπτερο θα χωριστεί σε γεωγραφικές περιφέρειες (Μακεδονία, Αν. Μακεδονία Θράκη, Ήπειρος – Θεσσαλία, Πελοπόννησος, κ.ο.κ.), και ότι οι εκθέτες θα συμμετέχουν με σταντς μέσα στη γεωγραφική τους περιφέρεια. Επίσης, ότι τα ούζο – ποτά μπορούν εφόσον το επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ειδική για τα αλκοολούχα ποτά αίθουσα της έκθεσης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η Εnterprise Greece, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία της έκθεσης για τους έλληνες οινοπαραγωγούς, διαμορφώνει το  κόστος συμμετοχής ως εξής:

 1. Για τα ατομικά περίπτερα (από 12 τ.μ. και πάνω), το κόστος συμμετοχής ανά τετραγωνικό μέτρο είναι 398,00 Ευρώ συν ΦΠΑ
 2. Για τα ομαδικά περίπτερα (7  τ.μ. περίπου/εκθέτη), το κόστος συμμετοχής είναι 2.475,00  Ευρώ συν ΦΠΑ
 3. Για τα ατομικά περίπτερα των εταιρειών που θα επιλέξουν να συμμετέχουν με δικής τους κατασκευή, το κόστος συμμετοχής ανά τετραγωνικό μέτρο είναι 298 Ευρώ συν ΦΠΑ

Στα ανωτέρω κόστη, θα πρέπει να προστεθεί υποχρεωτικά για κάθε εκθέτη το ποσόν των 130,00  Ευρώ (κόστος δημοσιοποίησης – Registration & Media Fee) συν ΦΠΑ, για την υποχρεωτική καταχώρηση και προβολή της εταιρείας και των προϊόντων της στον επίσημο έντυπο και ηλεκτρονικό κατάλογο της έκθεσης Prowein.

Τα ανωτέρω κόστη περιλαμβάνουν όλες τις παροχές που είναι απαραίτητες για τη διευκόλυνση της εκθεσιακής λειτουργίας :

 • Το ενοίκιο χώρου
 • Την κατασκευή και τον βασικό εξοπλισμό του περιπτέρου (για τις παραπάνω  περιπτώσεις 1 & 2), στα οποία περιλαμβάνεται και ένα ψυγείο για κάθε εκθέτη
 • Την μεταφορά, ασφάλιση και εκτελωνισμό των εκθεμάτων (δεν περιλαμβάνεται και δεν θα γίνει επιστροφή εκθεμάτων στην Ελλάδα)
 • Τις τεχνικές δαπάνες του περιπτέρου
 • Τις δαπάνες της εκθεσιακής λειτουργίας (ποτήρια, πτυελοδοχεία, εμφιαλωμένο νερό, ψωμί, καφές)
 • Την επάνδρωση του περιπτέρου με διερμηνείς και βοηθητικό προσωπικό
 • Την καταχώρηση στον κατάλογο των εκθετών του Ελλ. Περιπτέρου
 • Τις δραστηριότητες προβολής της ελληνικής συμμετοχής 
 • Την δημιουργία wine-bar με την υποστήριξη ‘Ελληνα “Sommelier”
 • Την προβολή της Ελληνικής Συμμετοχής μέσω της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας (δείτε… http://www.enterprisegreeceexhibitions.gov.gr/prowein2015/

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει: 

 • Nα συμπληρώσουν τη συνημμένη αίτηση συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση Prowein 2016
 • Να καταβάλουν απαραιτήτως ως προκαταβολή το 50% του συνολικού κόστους συμμετοχής, συν το ποσόν των 130,00 Ευρώ που αφορά την καταχώρηση των βασικών στοιχείων της εταιρείας στον επίσημο έντυπο και ηλεκτρονικό κατάλογο της έκθεσης 
 • Συνολική προκαταβολή: 
 • για ατομικό σταντ: 130,00  Ευρώ + (50% Χ ΑΡΙΘΜΟ ΤΕΤΡ. ΜΕΤΡΩΝ Χ ΚΟΣΤΟΣ ΤΕΤΡ. ΜΕΤΡΩΝ) + ΦΠΑ
  ή για ομαδικό σταντ: 130,00 Ευρώ + (50%Χ ΚΟΣΤΟΣ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ) +ΦΠΑ
 • Να έχουν τακτοποιήσει προηγούμενες οικονομικές τους υποχρεώσεις προς την ΕNTERPRISE GREECE . Δεν θα γίνει δεκτή η συμμετοχή όσων έχουν οποιεσδήποτε εκκρεμείς οφειλές.

Σημειώνουμε ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για να γίνει δεκτή η αίτηση της συμμετοχής σας στην έκθεση.

Η αίτηση συμμετοχής και η απαραίτητη προκαταβολή πρέπει να αποσταλούν μέχρι την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015.

Υπογραμμίζουμε ότι μετά από αυτήν την ημερομηνία, δεν θα είναι δυνατόν να γίνει δεκτή καμιά αίτηση συμμετοχής, διότι αυτή είναι η τελική προθεσμία που έχει πάρει από την Messe Duesseldorf η ENTERPRISE GREECE για να δηλώσει οριστικά τα τετραγωνικά μέτρα που θα καλύψει το ελληνικό περίπτερο στην έκθεση.

Η καταβολή του  ποσού της προκαταβολής μπορεί  να  γίνει μόνον με κατάθεση στον  παρακάτω λογαριασμό:

ALPHA BANK
IBAN:    GR85 0140 1200 1200 0200 2020 400   Λογαριασμός εισπράξεων εκθετών
Αρ. Λογ/σμού: 120.00.2002.020 400

Επωνυμία: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΕ/ ENTERPRISE GREECE

Σημειώνεται ότι  στο παραστατικό  της  Τραπέζης  θα  πρέπει να αναφέρεται η αιτιολογία της κατάθεσης, η επωνυμία της εταιρείας και το όνομα της Έκθεσης.

Παρακαλούμε  επίσης  για την ταυτοποίηση της κατάθεσης σας, όπως διαβιβάσετε  αντίγραφο του σχετικού παραστατικού της Τράπεζας στην  Enterprise Greece SA στο 210 3242079  ή e-mail στο pay@enterprisegreece.gov.gr, καθώς και ένα αντίγραφο στην οργανώτρια της έκθεσης  κα Zωγοπούλου στο e- mail f.zogopoulou@enterprisegreece.gov.gr.

Η εμπρόθεσμη αποστολή της αίτησης και η πληρωμή της προκαταβολής αποτελούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στην έκθεση. Δεν θα ληφθούν υπόψη οι αιτήσεις χωρίς προκαταβολή.

Η εξόφληση του υπολοίπου ποσού θα γίνει με κατάθεση στον λογαριασμό της ΕΝΤERPRISE GREECE  μέχρι τις 2/02/2016 με τον ίδιο ως άνω τρόπο.

Στον επισυναπτόμενο κανονισμό συμμετοχής μπορείτε να λάβετε όλη την πληροφόρηση για τους όρους συμμετοχής, την ακύρωση συμμετοχής και τους όρους για την παραλαβή εκθεμάτων.

Σημειώνουμε ότι σε περίπτωση μη συγκέντρωσης  ικανοποιητικού αριθμού εκθετών, είτε, σε ειδικές περιπτώσεις, δεν εξυπηρετούνται τα ελληνικά συμφέροντα με την ελληνική παρουσία στην συγκεκριμένη Έκθεση η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΕ/ ENTERPRISE GREECE διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης της Ελληνικής συμμετοχής στην εν λόγω έκθεση.

Τέλος στην περίπτωση που έχετε έγκριση για χρηματοδότηση της δράσης από οποιοδήποτε πρόγραμμα, παρακαλούμε να μας το γνωρίσετε.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Παρακαλούμε ακολουθήστε τον σύνδεσμο: www.agora.mfa.gr

POST REPORT

Ενίσχυση της προβολής του Ελληνικού Κρασιού από το Enterprise Greece στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Οίνων και Ποτών στον κόσμο, PROWEIN 2016

Στην κατεύθυνση ενίσχυσης και προβολής του ελληνικού κρασιού, ενός από τους σημαντικότερους εξαγωγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, το Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) και  Έλληνες οινοποιοί πραγματοποίησαν μία εξαιρετικά αναβαθμισμένη συμμετοχή στην PROWEIN 2016, τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Οίνων και Ποτών στον κόσμο. Στόχος ήταν η προώθηση των περίφημων ελληνικών ποικιλιών κρασιού, όπως είναι μεταξύ άλλων το ασσύρτικο, το ξινόμαυρο, το αγιωργίτικο και το μοσχοφίλερο, οι οποίες τα τελευταία χρόνια κατακτούν ολοένα και περισσότερο τις ξένες αγορές. 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος του Enterprise Greece, κ. Χρήστος Στάικος, δήλωσε: «Η Εθνική Συμμετοχή στην Prowein 2016 αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου προγράμματος δράσεων, που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί το Enterprise Greece για το 2016, με σκοπό την προώθηση του ελληνικού κρασιού στις αγορές του εξωτερικού. Μεταξύ των προτεραιοτήτων του Οργανισμού είναι να ενισχύσει περαιτέρω το συγκεκριμένο πρόγραμμα με στοχευμένες ενέργειες προβολής το επόμενο χρονικό διάστημα. Η συστηματική αυτή προσπάθεια εντάσσεται στη συνολική στρατηγική του Enterprise Greece για το Εξωτερικό Εμπόριο, που στοχεύει στην υποστήριξη όλων των εξαγωγικών κλάδων της χώρας μέσω της προβολής στις διεθνείς αγορές των ποιοτικών και υψηλής προστιθέμενης αξίας ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών.»

Στην Έκθεση, που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου 2016, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από περίπου ογδόντα οινοποιεία. Στο Εθνικό Περίπτερο που οργανώθηκε από το Enterprise Greece φιλοξενήθηκαν μερικοί από τους πιο δυναμικούς οινοποιούς, που επιδίωξαν τη σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών και επέκταση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας, αξιοποιώντας το κορυφαίο γεγονός του κλάδου τους στον κόσμο. Στο πολύ μοντέρνο περιβάλλον του Ελληνικού Περιπτέρου λειτούργησε wine bar, όπου δύο sommelier έδιναν στους επισκέπτες πληροφορίες για το ελληνικό κρασί. Επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η ζώνη ελεύθερης γευσιγνωσίας (free tasting zone) την οποία επισκέφτηκαν εκατοντάδες επισκέπτες, δοκιμάζοντας εξαιρετικής ποιότητας ελληνικές ποικιλίες κρασιού.

Οι ολοκληρωμένες δράσεις προβολής, που υλοποιεί το Enterprise Greece σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου στη Γερμανία (σεμινάρια σε γερμανικές σχολές sommelier, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, κλπ), συνέβαλλαν σημαντικά στην επισκεψιμότητα του Εθνικού Περιπτέρου, με τους Έλληνες εκθέτες να είναι εξαιρετικά ικανοποιημένοι τόσο από το γεγονός αυτό όσο και από τις υψηλού επιπέδου επαφές που πραγματοποιήσαν. Οι περισσότεροι εξ αυτών δήλωσαν την πρόθεση τους να συμμετάσχουν και του χρόνου σε αυτό το πολύ σημαντικό εμπορικό γεγονός, ενώ παράλληλα τόνισαν την εξαιρετική λειτουργία και εικόνα του Εθνικού Περιπτέρου που οργάνωσε και λειτούργησε το Enterprise Greece.

Στα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης, την Κυριακή 13 Μαρτίου, την Εθνική Ελληνική Συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ο Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄ του Ελληνικού Προξενείου, κ. Πάρις Νικολής, και η Γραμματέας Α’ του Ελληνικού Προξενείου, κα Μαρία Βασιλάκη, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα των Ελλήνων εκθετών και να ενημερωθούν για την εξαγωγική προσπάθειά τους τόσο στη Γερμανία (τη μεγαλύτερη αγορά για το ελληνικό κρασί)  όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Διεθνής Έκθεση Prowein διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας στον εκθεσιακό χώρο της Messe Dusseldorf, τον οποίο επισκέπτονται περισσότεροι από 52.000 επισκέπτες για να συναντήσουν περισσότερους από 6.000 εκθέτες από όλο τον κόσμο.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα*
Παρακαλώ συμπληρώστε το πεδίο

Επώνυμο*
Invalid Input

Email*
Invalid Input

Τηλέφωνο*
Τηλέφωνο επικοινωνίας

Εταιρεία*
Συμπληρώστε Εταιρεία ή Οργανισμό

Μήνυμα*
Άδειο μήνυμα

Όλα τα πεδία με αστερίσκο (*), είναι απαραίτητα.
Δεν είμαι robot
Invalid Input

Ο Οργανισμός μας
Προφίλ του Οργανισμού
Διοικητικό Συμβούλιο
Δίκτυο Συνεργατών
Επικοινωνία

LOGIN