PROWEIN 2018

Σημαντικά στοιχεία

ΚΛΑΔΟΙ:
 • ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:
18 - 20 March 2018
ΑΙΤΗΣΗ ΕΩΣ:
25-07-2017
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
Ντίσελντορφ, Γερμανία
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
3.091 ευρώ συν ΦΠΑ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ:
ΦΡΟΣΩ ΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΦΙΛ ΕΚΘΕΣΗΣ

Η Διεθνής Έκθεση Οίνων-Ποτών Prowein, από το 1994 διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και είναι η σπουδαιότερη έκθεση για το κρασί στη Γερμανία και μια από τις κορυφαίες παγκόσμιες εκθέσεις για το κρασί και τα ποτά. Σ’ αυτήν συγκεντρώνονται κάθε χρόνο όλοι οι  Γερμανοί  επαγγελματίες του κρασιού, από το εμπόριο και τον Τύπο αλλά και εκπρόσωποι του οινικού εμπορίου και του Τύπου όλων των γειτονικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Σκανδιναβίας.

Τα αποτελέσματα της Διεθνούς Εκθέσεως Prowein 2017 είχαν θετική εξέλιξη σε σχέση με το έτος 2016. Ειδικότερα το σύνολο των επισκεπτών ανήλθε στους 58.500 από 130 χώρες και το σύνολο των εκθετών ξεπέρασε τους 6.500. Η επισκεψιμότητα κατά το 2017 αυξήθηκε κατά 5% έναντι του 2016. Περίπου οι μισοί επισκέπτες προήλθαν από την Ιταλία(1600) και τη Γαλλία (1,500), ακολούθησε η Γερμανία (1,000), χώρες του Νέου Κόσμου(600), Αυστρία, Ισπανία και Πορτογαλία.
  
Για τους έλληνες οινοποιούς, η Διεθνής Έκθεση Prowein έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι η Γερμανία απορροφά, αναλόγως της χρονιάς, από το 39 έως και 50% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών οίνων, και αυτός είναι ο λόγος της μεγάλης συμμετοχής των ελλήνων παραγωγών / εξαγωγέων σ’ αυτήν την έκθεση κάθε χρόνο.

Όπως κάθε χρόνο, ο Enterprise Greece, προκειμένου να ενισχύσει την επισκεψιμότητα αλλά και την προβολή των εκθετών του ελληνικού περιπτέρου στην έκθεση, προγραμματίζει πέρα από τη λειτουργία εθνικού wine bar και μία σειρά προωθητικών ενεργειών πριν και κατά τη διάρκεια της έκθεσης, σε συνεργασία με τους επίσημους φορείς προώθησης του Ελληνικού οίνου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

(*) ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ο Εnterprise Greece, λαμβάνοντας υπόψη τη σημασία της έκθεσης για τους έλληνες οινοπαραγωγούς, διαμορφώνει το  κόστος συμμετοχής για περίπτερο (7  τ.μ. περίπου), στο ύψος των 3.091 Ευρώ συν ΦΠΑ.

Στο ανωτέρω κόστος, θα πρέπει να προστεθεί υποχρεωτικά για κάθε εκθέτη το ποσόν των 150,00 Ευρώ (κόστος δημοσιοποίησης – Registration & Media Fee) συν ΦΠΑ, για την υποχρεωτική καταχώρηση και προβολή της εταιρείας και των προϊόντων της στον επίσημο έντυπο και ηλεκτρονικό κατάλογο της έκθεσης Prowein.

Το ανωτέρω κόστος περιλαμβάνει όλες τις παροχές που είναι απαραίτητες για τη διευκόλυνση της εκθεσιακής λειτουργίας:

 • Το ενοίκιο χώρου
 • Την κατασκευή και τον βασικό εξοπλισμό του περιπτέρου, στα οποία περιλαμβάνεται και ένα ψυγείο για κάθε εκθέτη
 • Την μεταφορά, ασφάλιση και εκτελωνισμό των εκθεμάτων (δεν περιλαμβάνεται και δεν θα γίνει επιστροφή εκθεμάτων στην Ελλάδα)
 • Τις τεχνικές δαπάνες του περιπτέρου
 • Τις δαπάνες της εκθεσιακής λειτουργίας (ποτήρια, πτυελοδοχεία, εμφιαλωμένο νερό, ψωμί, καφές) 
 • Την επάνδρωση του περιπτέρου με διερμηνείς και βοηθητικό προσωπικό
 • Την καταχώρηση στον κατάλογο των εκθετών του Ελλ. Περιπτέρου
 • Τις δραστηριότητες προβολής της ελληνικής συμμετοχής 
 • Την δημιουργία wine-bar με την υποστήριξη ‘Ελληνα “Sommelier”
 • Την προβολή της Ελληνικής Συμμετοχής μέσω της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας 

δείτε… http://www.enterprisegreeceexhibitions.gov.gr/prowein2017/

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει: 

 • Nα συμπληρώσουν τη συνημμένη αίτηση συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση Prowein 2018
 • Να καταβάλουν απαραιτήτως ως προκαταβολή το 25% του κόστους συμμετοχής χωρίς ΦΠΑ, συν το ποσόν των 150,00 Ευρώ που αφορά την καταχώρηση των βασικών στοιχείων της εταιρείας στον επίσημο έντυπο και ηλεκτρονικό κατάλογο της έκθεσης 
 • Να έχουν τακτοποιήσει προηγούμενες οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον ΕNTERPRISE GREECE . Δεν θα γίνει δεκτή η συμμετοχή όσων έχουν οποιεσδήποτε εκκρεμείς οφειλές.


Η καταβολή του  ποσού της προκαταβολής μπορεί  να  γίνει μόνον με κατάθεση στον  παρακάτω λογαριασμό:

ALPHA BANK
IBAN:    GR85 0140 1200 1200 0200 2020 400   Λογαριασμός εισπράξεων εκθετών
Αρ. Λογ/σμού: 120.00.2002.020 400

Επωνυμία: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΕ/ ENTERPRISE GREECE

Σημειώνεται ότι  στο παραστατικό  της  Τραπέζης  θα  πρέπει να αναφέρεται η αιτιολογία της κατάθεσης, η επωνυμία της εταιρείας και το όνομα της Έκθεσης.

Παρακαλούμε  επίσης  για την ταυτοποίηση της κατάθεσης σας, όπως διαβιβάσετε  αντίγραφο του σχετικού παραστατικού της Τράπεζας στην  Enterprise Greece SA στο 210 3242079  ή e-mail στο pay@enterprisegreece.gov.gr, καθώς και ένα αντίγραφο στην οργανώτρια της έκθεσης  κα Zωγοπούλου στο e- mail f.zogopoulou@enterprisegreece.gov.gr.

Η εμπρόθεσμη αποστολή της αίτησης και η πληρωμή της προκαταβολής αποτελούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στην έκθεση. Δεν θα ληφθούν υπόψη οι αιτήσεις χωρίς προκαταβολή.

Η εξόφληση του υπολοίπου ποσού θα γίνει με κατάθεση στον λογαριασμό του ΕΝΤERPRISE GREECE  πριν την έναρξη της εκθέσεως και συγκεκριμένα πριν την φόρτωση των εκθεμάτων. Η μη έγκαιρη εξόφληση αποκλείει τη φόρτωση των εκθεμάτων.

Στον επισυναπτόμενο κανονισμό συμμετοχής μπορείτε να λάβετε όλη την πληροφόρηση για τους όρους συμμετοχής, την ακύρωση συμμετοχής και τους όρους για την παραλαβή εκθεμάτων.

Σημειώνουμε ότι σε περίπτωση μη συγκέντρωσης  ικανοποιητικού αριθμού εκθετών, είτε, σε ειδικές περιπτώσεις, δεν εξυπηρετούνται τα ελληνικά συμφέροντα με την ελληνική παρουσία στην συγκεκριμένη Έκθεση η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΕ/ ENTERPRISE GREECE διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης της Ελληνικής συμμετοχής στην εν λόγω έκθεση.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα*
Παρακαλώ συμπληρώστε το πεδίο

Επώνυμο*
Invalid Input

Email*
Invalid Input

Τηλέφωνο*
Τηλέφωνο επικοινωνίας

Εταιρεία*
Συμπληρώστε Εταιρεία ή Οργανισμό

Μήνυμα*
Άδειο μήνυμα

Όλα τα πεδία με αστερίσκο (*), είναι απαραίτητα.
Δεν είμαι robot
Invalid Input

Ο Οργανισμός μας
Προφίλ του Οργανισμού
Διοικητικό Συμβούλιο
Δίκτυο Συνεργατών
Επικοινωνία

LOGIN