THE BIG 5 SAUDI 2016

Σημαντικά στοιχεία

ΚΛΑΔΟΙ:
 • ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:
07 - 10 March 2016
ΑΙΤΗΣΗ ΕΩΣ:
07-02-2016
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
ΤΖΕΝΤΑ, Σαουδική Αραβία
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
380€ Τ.Μ.Το κόστος ανέρχεται σε 380 € / τ.μ. για εσωτερικό χώρο.
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ:
ΒΙΒΗ ΚΑΛΑΜΑΡΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΦΙΛ ΕΚΘΕΣΗΣ
Η Διεθνής Έκθεση δομικών υλικών, BIG 5 SAUDI ARABIA  οργανώνεται  στον εκθεσιακό χώρο JEDDAH CENTRE FOR FORUMS AND EVENTS, στην ΤΖΕΝΤΑ, που είναι το μεγαλύτερο λιμάνι και η  οικονομική  πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας.

Στόχος της έκθεσης είναι να καλύψει τις ανάγκες της τεράστιας αγοράς  της Σαουδικής Αραβίας, η οποία διαθέτει μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες παγκοσμίως με στόχευση σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα και έργα υποδομών.

Η Σαουδαραβική Κυβέρνηση έως το 2020 προβλέπει την υλοποίηση επενδύσεων σε διάφορους τομείς, σύμφωνα με στοιχεία του Εμπορικού Γραφείου της Ελλάδος στη Σαουδική Αραβία, ως ακολούθως:

 • 200 δις δολάρια σε διάφορα έργα υποδομών
 • 92 δις δολάρια στο τομέα των πετροχημικών
 • 90,7 δις δολάρια στην παραγωγή και εκμετάλλευση ηλεκτρικής ενέργειας
 • 88 δις δολάρια για μονάδες αφαλάτωσης θαλασσινού νερού
 • 70,7 δις δολάρια για τους τομείς των τηλεπικοινωνιών, πληροφορικής και ηλεκτρονικών επικοινωνιών
 • 53,5 δις δολάρια για ανάπτυξη του τουρισμού και των τουριστικών υποδομών της χώρας
 • 50 δις δολάρια για παραγωγή φυσικού αερίου
 • 28,3 δις δολάρια για επέκταση της αγροτικής παραγωγής
 • 10,7 δις δολάρια για θέματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης
 • 22 δις δολάρια για κατασκευή του υπόγειου σιδηροδρομικού δικτύου της πρωτεύουσας Ριάντ

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Τζέντα είναι η κύρια πύλη για τις ιερές πόλεις  Μέκκα και Μεντίνα τις οποίες επισκέπτονται περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια προσκυνητές ετησίως και η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει επενδύσεις ύψους 38 δις δολαρίων με τουριστικές υποδομές.

Η συμμετοχή στην έκθεση δίνει ευκαιρία στους εκθέτες να συναντήσουν μεγάλο αριθμό αρχιτεκτόνων, συμβούλων κατασκευαστικών έργων αλλά και εισαγωγέων.

Τέλος, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν υπόψη τους ότι, παρά τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν στην προσπάθεια τοποθέτησης των προϊόντων τους, από τη φάση της συμμετοχής σε έκθεση αλλά και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια εμπορικών διαπραγματεύσεων, απευθύνονται σε μια τεράστια αγορά. Οι δυσκολίες αυτές που συναντά κανείς σε ένα σύστημα που μέχρι σήμερα δεν ήταν εύκολα επισκέψιμο, αντιμετωπίζονται με μεγάλες προσπάθειες από τις τοπικές αρχές.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ:
Η έκθεση συγκεντρώνει και προβάλλει τη μεγαλύτερη ποικιλία σε προϊόντα και υπηρεσίες του τομέα των κατασκευών. Ειδικότερα προβάλλονται :

Δομικά υλικά, ηλεκτρολογικό υλικό, κλιματισμός, εξοπλισμός αεροδρομίων, καλώδια, ηλεκτρικά μηχανήματα, τεχνολογία υδάτων & περιβάλλοντος ,τεχνολογία κλιματισμού κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, συστήματα καθαρισμού και συντήρησης, προϊόντα μεταλλουργίας και υαλουργίας, μπάνια, κεραμικά, μάρμαρα υλικά επεξεργασίας μαρμάρων και προϊόντα ξύλου.

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ :

Η Enterprise Greece έχει εξασφαλίσει χώρο 220 τετραγωνικών μέτρων  στην αίθουσα Hall 2 όπου βρίσκονται συγκεντρωμένες οι εθνικές συμμετοχές. 

Με το νέο  branding θα σηματοδοτήσουμε την παρουσία μας στην Δ.Ε. BIG 5 SAUDI  2016. Παράλληλα, θα γίνει  διαφημιστική προβολή της ελληνικής συμμετοχής με πολλαπλά εργαλεία marketing.  

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ (2015)

● Σύνολο εκθετών: 546
● Εθνικά περίπτερα 40  
● Σύνολο εκθεσιακού χώρου 11.848  τ.μ.
● Σύνολο εμπορικών επισκεπτών 21.674 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το κόστος ανέρχεται σε 380 € / τ.μ. για εσωτερικό χώρο. Τα παραπάνω ποσά επιβαρύνονται  με Φ.Π.Α. 23%.  
Στο  κόστος περιλαμβάνονται :

 •  ενοίκιο  χώρου
 •  κατασκευή και βασικός εξοπλισμός stand (μόνο για εσωτερικό χώρο)
 •  αποστολή στην έκθεση  - επιστροφή και ασφάλιση των  εκθεμάτων
 •  τεχνικές και λειτουργικές δαπάνες του περιπτέρου (παροχή και κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, καθαρισμός stand)
 •  επιτόπια παρουσία υπαλλήλων   της Enterprise Greece
 •  καταχώριση του εκθέτη στον επίσημο κατάλογο της Έκθεσης
 •  καταχώρηση στο έντυπο κατάλογο της Enterprise Greece  για την ελληνική συμμετοχή
 •   ασφάλιση του σταντ  και των εκθετών  στην διάρκεια της έκθεσης
 •  Διαφημιστική προβολή  της συμμετοχής μας στον εκθεσιακό χώρο.

Σημείωση  που αφορά στη μεταφορά των εκθεμάτων:
Λόγω του όγκου των εκθεμάτων σας γνωρίζουμε ότι θα υπάρξει maximum  όγκου για την μεταφορά αναλόγως των τετραγωνικών μέτρων  της συμμετοχής.
Σε περίπτωση μεγαλύτερου όγκου η βάρους των εκθεμάτων από το προβλεπόμενο (ανά τμ),   το επιπλέον κόστος μετά από συνεννόηση με την αρμόδια εταιρεία μεταφορών  θα βαρύνει την εταιρεία σας.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Για την συμμετοχή  τους στην έκθεση οι ενδιαφερόμενοι  θα πρέπει  να καταβάλουν απαραιτήτως   μαζί με την αίτηση  συμμετοχής τους, ως προκαταβολή  το 50% του συνολικού κόστους συμμετοχής λαμβάνοντας υπόψη  τα αιτούμενα  τ. μ . Η εξόφληση του υπόλοιπου ποσού θα γίνει  μετά  την οριστικοποίηση του αριθμού των τετραγωνικών μέτρων που θα παραχωρηθούν στον εκθέτη, πριν την έναρξη της έκθεσης. Η μη έγκαιρη εξόφληση αποκλείει τη φόρτωση των εκθεμάτων των εκθετών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Πατήστε παρακάτω τους συνδέσμους για να δείτε πληροφορίες για την αγορά:

POST REPORT

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσημη Εθνική Συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Δομικών Υλικών και Κατασκευών BIG 5 Saudi 2016, στην Τζέντα

Αθήνα, 16 Μαρτίου 2016 | Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η επίσημη Εθνική Συμμετοχή της Ελλάδας, στη Διεθνή Έκθεση Δομικών Υλικών και Κατασκευών BIG 5 Saudi 2016, που πραγματοποιήθηκε στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας από τις 7 έως τις 10 Μαρτίου 2016.
Η Ελληνική Συμμετοχή έδωσε το παρόν με οκτώ συνολικά Έλληνες εκθέτες, που επιδίωξαν σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών και επέκταση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας, αξιοποιώντας το γεγονός του κλάδου τους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Στο Εθνικό Περίπτερο που οργάνωσε το Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.), φιλοξενήθηκαν σε 168 τετραγωνικά μέτρα οκτώ εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου των Δομικών Υλικών και Κατασκευών. Η εν λόγω διεθνής κλαδική έκθεση, που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, αποτελεί το σημαντικότερο επαγγελματικό γεγονός στον τομέα των κατασκευών και των δομικών υλικών σε όλη την επικράτεια του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας.

Η ιδιαίτερη σημασία της συγκεκριμένης έκθεσης επιβεβαιώνεται από τη συνεχή επέκτασή της, μέσω της διαρκούς αύξησης των εθνικών συμμετοχών και των μεμονωμένων επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε αυτήν, αύξηση που καταγράφεται σε ετήσια βάση. Στη διεθνή κλαδική έκθεση BIG 5 Saudi 2016 συμμετέχει ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια και η χώρα μας με επιχειρήσεις του κλάδου των δομικών υλικών και των κατασκευών, επιχειρήσεις, οι οποίες, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ανταποκρίνονται πλήρως στις υψηλές απαιτήσεις και προδιαγραφές του συγκεκριμένου επιχειρηματικού γεγονότος. Η Ελληνική Συμμετοχή ήταν απολύτως ικανοποιητική με τις συμμετέχουσες ελληνικές επιχειρήσεις να καταβάλλουν συνεχείς και συντονισμένες προσπάθειες για την προώθηση υψηλής προστιθέμενης αξίας  και καινοτόμων προϊόντων στη Σαουδαραβική αγορά.

Στo Ελληνικό περίπτερο φιλοξενήθηκε το Αραβό-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης, το οποίο παράλληλα με τη συμμετοχή του στη διεθνή έκθεση πραγματοποίησε επιχειρηματική αποστολή με τη συμμετοχή εννέα ελληνικών επιχειρήσεων, σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Τζέντας και το Επιμελητήριο Τζέντας. Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Αραβό-Ελληνικού Επιμελητηρίου, Δρ. Rashad Mabger, ενώ την ημέρα πραγματοποίησης των διμερών επιχειρηματικών επαφών και συναντήσεων παρευρέθησαν, τόσο ο Γενικός Πρόξενος της χώρας μας στην Τζέντα, Δρ. Ευγένιος Καλπύρης όσο και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της χώρας μας στην Τζέντα, κ. Θεόδωρος Ξυπολιάς.

Η επίσημη τελετή εγκαινίων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Μαρτίου από τον Δήμαρχο της πόλης της Τζέντας, κ.Ηani Mohammed Aburas. Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν τόσο ο Γενικός Πρόξενος όσο και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της χώρας μας στη Τζέντα , οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με όλους τους Έλληνες εκθέτες, ενώ είχαν και σύντομη συνάντηση με τον Δήμαρχο της Τζέντας, τον οποίον προσκάλεσαν να επισκεφθεί, με την συνοδεία τοπικών ΜΜΕ, το ελληνικό περίπτερο.

Τις τέσσερεις ημέρες της έκθεσης, το Ελληνικό Περίπτερο, επισκέφτηκε πλήθος αγοραστών - επισκεπτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τους Έλληνες εκθέτες. Όλοι οι Έλληνες εκθέτες έμειναν εξαιρετικά ικανοποιημένοι τόσο από τη μεγάλη επισκεψιμότητα (μέσος όρος επαφών ανά ελληνική εταιρία, 60 συναντήσεις) όσο και από τις υψηλού επιπέδου επαφές που πραγματοποίησαν σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις στα γραφεία Σαουδαραβικών εταιριών. Οι περισσότεροι εξέφρασαν την πρόθεση τους να συμμετάσχουν και τον επόμενο χρόνο σε αυτό το σημαντικό εμπορικό γεγονός, ενώ παράλληλα σημείωσαν την εξαιρετική λειτουργία και εικόνα της Ελληνικής Συμμετοχής, που οργανώθηκε από το Enterprise Greece.

Η Διεθνής Έκθεση Big 5 Saudi διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Η Έκθεση λαμβάνει χώρα στο Jeddah Centre for Forums & Events, ένα μοντέρνο εκθεσιακό χώρο τον οποίο επισκέφθηκαν περισσότεροι από 15.000 εμπορικοί επισκέπτες, για να συναντήσουν εκθέτες από 40 χώρες, με σημαντικότερες συμμετοχές της Ιταλίας, Γαλλίας, Αγγλίας, Ισπανίας, Τουρκίας κλπ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα*
Παρακαλώ συμπληρώστε το πεδίο

Επώνυμο*
Invalid Input

Email*
Invalid Input

Τηλέφωνο*
Τηλέφωνο επικοινωνίας

Εταιρεία*
Συμπληρώστε Εταιρεία ή Οργανισμό

Μήνυμα*
Άδειο μήνυμα

Όλα τα πεδία με αστερίσκο (*), είναι απαραίτητα.
Δεν είμαι robot
Invalid Input

Ο Οργανισμός μας
Προφίλ του Οργανισμού
Διοικητικό Συμβούλιο
Δίκτυο Συνεργατών
Επικοινωνία

LOGIN