THE BIG 5 SAUDI 2017

Σημαντικά στοιχεία

ΚΛΑΔΟΙ:
 • ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ:
27 - 27 March 2017
ΑΙΤΗΣΗ ΕΩΣ:
15-12-2016
ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
Τζέντα, Σαουδική Αραβία
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
320 €/ τ.μ. πλέον Φ.Π.Α για εσωτερικό χώρο.
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΘΕΣΗΣ:
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΦΙΛ ΕΚΘΕΣΗΣ

Η Διεθνής Έκθεση δομικών υλικών, BIG 5 SAUDI ARABIA  οργανώνεται  στον εκθεσιακό χώρο JEDDAH CENTRE FOR FORUMS AND EVENTS, στην ΤΖΕΝΤΑ, που είναι το μεγαλύτερο λιμάνι και η  οικονομική  πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας.

Στόχος της έκθεσης είναι να καλύψει τις ανάγκες της τεράστιας αγοράς  της Σαουδικής Αραβίας, η οποία διαθέτει μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες παγκοσμίως με στόχευση σε μεγάλα κατασκευαστικά έργα και έργα υποδομών. Οι διοργανωτές τα τελευταία χρόνια με συστηματική ενημέρωση και ενέργειες marketing προωθούν τη συμμετοχή και τα προϊόντα  των συμμετεχουσών εταιριών. Έτσι το 2016 απέστειλαν 50.000 προσκλήσεις σε αγοραστές και εισαγωγείς της Χώρας, ενώ την ιστοσελίδα της έκθεσης επισκέφθηκαν περισσότεροι από 147.500 επισκέπτες

Η συμμετοχή στην έκθεση δίνει ευκαιρία στους εκθέτες να συναντήσουν μεγάλο αριθμό αρχιτεκτόνων, συμβούλων κατασκευαστικών έργων αλλά και εισαγωγέων. Το 2016 πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 30 workshops και σεμινάρια, τα οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 4.000 συμμετέχοντες.

Τέλος, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν υπόψη τους ότι, παρά τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσουν στην προσπάθεια τοποθέτησης των προϊόντων τους, από τη φάση της συμμετοχής σε έκθεση αλλά και στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια εμπορικών διαπραγματεύσεων, απευθύνονται σε μια τεράστια αγορά. Οι δυσκολίες αυτές που συναντά κανείς σε ένα σύστημα που μέχρι σήμερα δεν ήταν εύκολα επισκέψιμο, αντιμετωπίζονται με μεγάλες προσπάθειες από τις τοπικές αρχές.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ:

Η έκθεση συγκεντρώνει και προβάλλει τη μεγαλύτερη ποικιλία σε προϊόντα και υπηρεσίες του τομέα των κατασκευών. Το 2016 προβλήθηκαν περισσότερα από 3.000 προϊόντα, ειδικότερα προβάλλονται :

Δομικά υλικά, ηλεκτρολογικό υλικό, κλιματισμός, εξοπλισμός αεροδρομίων, καλώδια, ηλεκτρικά μηχανήματα, τεχνολογία υδάτων & περιβάλλοντος ,τεχνολογία κλιματισμού κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, συστήματα καθαρισμού και συντήρησης, προϊόντα μεταλλουργίας και υαλουργίας, μπάνια, κεραμικά, μάρμαρα υλικά επεξεργασίας μαρμάρων και προϊόντα ξύλου.

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ :

Η Enterprise Greece έχει εξασφαλίσει χώρο 220 τετραγωνικών μέτρων  στην αίθουσα Hall 2 όπου βρίσκονται συγκεντρωμένες οι εθνικές συμμετοχές.

 
Για το 2017:

 • Ελεύθερη συμμετοχή των Ελληνικών εταιριών σε 29 πιστοποιημένα workshops.
 • Ελεύθερη συμμετοχή σε 8 σεμινάρια και panel συζήτησης.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ (2016)

 • Σύνολο εκθετών: 547
 • Εθνικά περίπτερα 34  
 • Σύνολο εκθεσιακού χώρου 10.493  τ.μ.
 • Σύνολο εμπορικών επισκεπτών 21.138 

Από το συνολικό αριθμό των εκθετών το 57% προέρχεται από τη Μέση Ανατολή και την Ινδία, το 29% από την Ευρώπη, το 12% από την Ασία και το 2% από Αμερική και Αφρική.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

(*) ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Το κόστος ανέρχεται σε 320 € / τ.μ. για εσωτερικό χώρο. Τα παραπάνω ποσά επιβαρύνονται  με Φ.Π.Α. 24%.  

Στο  κόστος περιλαμβάνονται :

 • ενοίκιο  χώρου
 • κατασκευή και βασικός εξοπλισμός stand (μόνο για εσωτερικό χώρο)
 • αποστολή στην έκθεση  - επιστροφή και ασφάλιση των  εκθεμάτων
 • τεχνικές και λειτουργικές δαπάνες του περιπτέρου (παροχή και κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, καθαρισμός stand
 • επιτόπια παρουσία υπαλλήλων   της Enterprise Greece
 • καταχώριση του εκθέτη στον επίσημο κατάλογο της Έκθεσης
 • καταχώριση στο έντυπο κατάλογο της Enterprise Greece  για την ελληνική συμμετοχή
 • ασφάλιση του σταντ  και των εκθετών  στην διάρκεια της έκθεσης
 • Διαφημιστική προβολή  της συμμετοχής μας στον εκθεσιακό χώρο.

Σημείωση  που αφορά στη μεταφορά των εκθεμάτων:

Λόγω του υψηλού κόστους μεταφοράς των εκθεμάτων θα υπάρξει μέγιστο  όγκου  για την μεταφορά αναλόγως των τετραγωνικών μέτρων  της συμμετοχής.
Σε περίπτωση μεγαλύτερου όγκου η βάρους των εκθεμάτων από το προβλεπόμενο (ανά τμ),   το επιπλέον κόστος μετά από συνεννόηση με την αρμόδια εταιρεία μεταφορών  θα βαρύνει την εταιρεία σας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ

01 - 10.01.2017

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για την συμμετοχή  τους στην έκθεση οι ενδιαφερόμενοι  θα πρέπει  να καταβάλουν απαραιτήτως   μαζί με την αίτηση  συμμετοχής τους (η αίτηση συμμετοχής μπορεί να υποβληθεί και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της Enterprise Greece από τον σύνδεσμο ΑΙΤΗΣΗ), ως προκαταβολή  το 50 % του συνολικού κόστους συμμετοχής λαμβάνοντας υπόψη  τα αιτούμενα  τ. μ .

Η εξόφληση του υπόλοιπου ποσού θα γίνει  μετά  την οριστικοποίηση του αριθμού των τετραγωνικών μέτρων που θα παραχωρηθούν στον εκθέτη, πριν την έναρξη της έκθεσης. Η μη έγκαιρη εξόφληση αποκλείει τη φόρτωση των εκθεμάτων των εκθετών.


Η καταβολή του  ποσού μπορεί  να  γίνεται ως ακολούθως :

Με κατάθεση στον  παρακάτω λογαριασμό:

ALPHA BANK
IBAN:    GR85 0140 1200 1200 0200 2020 400:        Λογαριασμός εισπράξεων εκθετών
Αρ. Λογ/σμού: 120.00.2002.020 400

Επωνυμία: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΕ/ ENTERPRISE GREECE

Σημειώνεται ότι  στο παραστατικό  της  Τραπέζης  θα   πρέπει να αναφέρεται η αιτιολογία της κατάθεσης, η επωνυμία της εταιρείας και το όνομα της Έκθεσης .

Παρακαλούμε  επίσης  για την ταυτοποίηση της κατάθεσης σας, όπως διαβιβάσετε  αντίγραφο του σχετικού παραστατικού της Τράπεζας στην  Enterprise Greece SA  στο fax: 210 3242079 ή e-mail στο pay@enterprisegreece.gov.gr, καθώς και ένα αντίγραφο στον οργανωτή της έκθεσης κα. Βιβή Καλαμάρα e-mail: v.kalamara@enterprisegreece.gov.gr .

Στον επισυναπτόμενο κανονισμό συμμετοχής μπορείτε να λάβετε όλη την πληροφόρηση για τους όρους συμμετοχής, την ακύρωση συμμετοχής και τους όρους για την παραλαβή εκθεμάτων.

Η εξόφληση του υπόλοιπου ποσού θα γίνει μετά την οριστικοποίηση του αριθμού των τετραγωνικών μέτρων που θα παραχωρηθούν στον εκθέτη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Όνομα*
Παρακαλώ συμπληρώστε το πεδίο

Επώνυμο*
Invalid Input

Email*
Invalid Input

Τηλέφωνο*
Τηλέφωνο επικοινωνίας

Εταιρεία*
Συμπληρώστε Εταιρεία ή Οργανισμό

Μήνυμα*
Άδειο μήνυμα

Όλα τα πεδία με αστερίσκο (*), είναι απαραίτητα.
Δεν είμαι robot
Invalid Input

Ο Οργανισμός μας
Προφίλ του Οργανισμού
Διοικητικό Συμβούλιο
Δίκτυο Συνεργατών
Επικοινωνία

LOGIN