ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑ

Τα εγχώρια ελληνικά προϊόντα όπως η μαστίχα, τα φρούτα, τα
αμύγδαλα, το θυμαρίσιο μέλι – μοναδικά γευστικά και αρωματικά – σε συνδυασμό
με τα νόστιμα τοπικά γαλακτοκομικά προϊόντα και τα ιδιαίτερα βότανα και
μπαχαρικά αποτελούν τη βάση για τη γλυκιά πλευρά της ελληνικής
γαστρονομίας.
Τα γλυκά και τα αρτοσκευάσματα στην Ελλάδα ήταν πάντοτε συνυφασμένα
με τις χαρές και τις λύπες της ελληνικής οικογένειας. Αυτή η παράδοση
συνεχίζεται.
Ο πρωινός καφές, οι απογευματινές επισκέψεις στα σπίτια των φίλων
και της οικογένειας, οι αποκαλούμενες «βεγγέρες», οι επίσημες επισκέψεις, οι
γιορτές του Πάσχα και των Χριστουγέννων, αλλά και οι δύσκολες στιγμές,
συνοδεύονται από έναν αδιανόητο πλούτο ελληνικών γλυκών και
αρτοσκευασμάτων.