ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΡΟΔΑΚΙΝΑ

Από τη δεκαετία του 1950, τα ροδάκινα αποτελούν έναν από τους
αγροτικούς πυλώνες της Βόρειας Ελλάδας. Τα νεκταρίνια έφθασαν αργότερα και
απέκτησαν εμπορική σημασία για τους καλλιεργητές από τη δεκαετία του 1970
και μετά.
Τα περισσότερα από τα ροδάκινα που καλλιεργούνται στην Ελλάδα έχουν
κίτρινη σάρκα, αν και υπάρχουν και ορισμένες καλλιέργειες λευκών σαρκωδών
καρπών. Τα ροδάκινα για βιομηχανική χρήση είναι κατάλληλα για
κονσερβοποίηση, πουρέ, συμπύκνωση και άσηπτη παραγωγή.
Τα κονσερβοποιημένα ροδάκινα από την Ελλάδα αποτελούν το 55% της
παγκόσμιας αγοράς κονσερβοποιημένων ροδάκινων. Είναι γνωστά για τη φρέσκια
γεύση, την υφή τους και το μοναδικό άρωμα που δε μπορεί να βρεθεί σε κανένα
άλλο μέρος του κόσμου.