ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

Το φύλλο κρούστας ή απλώς φύλλο είναι ζύμη, λεπτή σαν χαρτί και
είναι ένα από τα βασικά συστατικά της ελληνικής
αρτοζαχαροπλαστικής.

Το φύλλο κρούστας είναι πολύ ελαστικό και διπλώνοντάς το,
τυλίγοντάς το ή τοποθετώντας το ένα πάνω στο άλλο, μπορεί να πάρει
διαφορετικά σχήματα που επιτρέπουν πολλές παραλλαγές του ίδιου
πιάτου.

Το φύλλο κρούστας είναι ελαφρύτερο και πιο υγιεινό από τη σφολιάτα,
διότι δεν περιέχει βούτυρο ή μαργαρίνη και για το ψήσιμό του χρησιμοποιείται
συνήθως το ελαιόλαδο.