ANUGA 2019

ΠΡΟΦΙΛ ΕΚΘΕΣΗΣ
Με 100 χρόνια εμπειρίας, η Anuga αποτελεί μία από τις κορυφαίες εμπορικές εκθέσεις στον χώρο της βιομηχανίας τροφίμων. Το υψηλό επίπεδο διεθνοποίησης της έκθεσης, προσελκύει πάνω από 165.000 επαγγελματίες επισκέπτες από 198 χώρες μέσα στους οποίους περιλαμβάνονται αγοραστές από κορυφαίες εταιρείες τροφίμων.
Μέσα σε 10 αίθουσες συνολικής έκτασης 280.000 τ.μ. 7.400 εταιρείες από 107 χώρες, παρουσιάζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, δημιουργώντας την πιο αξιόπιστη αγορά στον παγκόσμιο κόσμο τροφίμων για πελάτες τόσο από την Γερμανία όσο και από το εξωτερικό.
Η έκθεση Διοργανώνεται στην Κολωνία, στον εκθεσιακό χώρο KOELNMESSE κάθε δεύτερη χρονιά.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ:
Στο πλαίσιο της έκθεσης προβάλλεται το σύνολο των προϊοντικών κατηγοριών της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών καθώς και τεχνολογικά προϊόντα για τον κλάδο του λιανικού εμπορίου, όπως και προϊόντα συναφή με τις υπηρεσίες εστίασης.
Ειδικότερα η έκθεση εκτείνεται σε 10 διακριτούς τομείς/αίθουσες: Fine Food, Frozen Food (κατεψυγμένα προϊόντα)
 Fine Food (Γενικά Τρόφιμα)
 Frozen Food( κατεψυγμένα προϊόντα ,παγωτά)
 Meat (είδη κρέατος – κρεατοσκευάσματα)
 Chilled & Fresh food (προϊόντα συντήρησης-νωπά)
 Dairy (γαλακτοκομικά)
 Bread & Bakery (αρτοσκευάσματα, είδη ζαχαροπλαστικής
 Hot beverages (ζεστά ροφήματα)
 Drinks (ποτά)
 Organic (βιολογικά προϊόντα)
 Culinary concepts( εξοπλισμός & τεχνολογία στον τομέα της εστίασης )

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ :
Για την Ελληνική Συμμετοχή έχει προβλεφθεί χώρος στους παρακάτω τομείς /αίθουσες :
 Γενικά Τρόφιμα ( National Pavilions)
 Γαλακτοκομικών προϊόντων (Dairy products)
 Προϊόντων αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής (Bread & Bakery)
 Ποτών (αλκοολούχων και μη) Drinks
 Προϊόντων ψύξης κρέατα, ψάρια, έτοιμα φαγητά κλπ (Frozen food)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ (2017)

● Σύνολο εκθετών: 7.405
● Σύνολο εκθεσιακού χώρου 284.000 τ.μ.
● Σύνολο εμπορικών επισκεπτών 165.008 από 198 χώρες

Πληροφορίες Συμμετοχής

(*) ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

To κόστος  ανέρχεται σε 480€/τ.μ.  ενώ τα γωνιακά περίπτερα επιβαρύνονται με 10% επιπλέον δηλαδή η τιμή τους διαμορφώνεται στα 528€/τ.μ. Στο τελικό κόστος προστίθεται και 1.000€ Registration fee (υποχρεωτικό για κάθε εκθέτη).

Η χρέωση των γωνιακών  θα γίνει στην εξόφληση της συμμετοχής μετά τη χωροθέτηση των περιπτέρων. Η καταβολή του επιπλέον ποσού για τα γωνιακά με την προκαταβολή, σε καμιά περίπτωση δεν εξασφαλίζει γωνιακό περίπτερο.

Για τις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στην έκθεση με Πρόγραμμα  (π.χ. ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ, ΕΣΠΑ κλπ)  το κόστος  συμμετοχής είναι 585  €/τ.μ.+  €1.000 Reg. fee

Τα παραπάνω ποσά επιβαρύνονται  με Φ.Π.Α. 24%. 

Στο  κόστος περιλαμβάνονται :

  • Ενοίκιο χώρου
  • κατασκευή και πλήρης εξοπλισμός stand
  • αποστολή στην έκθεση και ασφάλιση των εκθεμάτων (δεν περιλαμβάνεται η επιστροφή τους στην Ελλάδα)
  • τεχνικές και λειτουργικές δαπάνες του περιπτέρου (παροχή και κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, καθαρισμός stand).

ΠΡΟΣΟΧΗ! Στο κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο περιλαμβάνεται μία παροχή ρεύματος   και μία 24ώρη (μόνο για όσους έχουν προϊόντα ψυγείου)

 Επιπλέον ζήτηση θα χρεώνεται ξεχωριστά.

  • λειτουργία κοινόχρηστης κουζίνας για τους εκθέτες
  • επιτόπια παρουσία υπαλλήλων της Enterprise Greece σε όλη την προετοιμασία  και διάρκεια της έκθεσης


  • καταχώριση του εκθέτη στον επίσημο κατάλογο της Έκθεσης
  • καταχώρηση στο έντυπο κατάλογο και το on line  site της Enterprise Greece  για την ελληνική συμμετοχή.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ:

Για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη προβολή και επικοινωνία του ελληνικού περιπτέρου θα υλοποιηθούν οι εξής δράσεις:

  1. Τοποθέτηση banners σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της έκθεσης, υψηλής προσπελασιμότητας, με βασική σήμανση Greece
  1. Διαφημιστικές καταχωρήσεις σε κλαδικά έντυπα και εφημερίδες.
  1. Σχεδιασμό καταλόγου της ελληνικής συμμετοχής, ο οποίος θα βασίζεται στη λειτουργικότητα αλλά και την αισθητική, με τη δυνατότητα διαφημιστικής καταχώρησης για την κάθε συμμετέχουσα εταιρεία έναντι μικρού ποσού.
  1. Χώρο γευσιγνωσίας (degustation lounge) για τη φιλοξενία δημοσιογράφων και αγοραστών αλλά και για την πραγματοποίηση live επιδείξεων μαγειρικής με chef.

 

  1. Δημιουργία Mini site 

για την περαιτέρω ενίσχυση  της προβολής και προώθησης των ελληνικών προϊόντων:

  1. Στοχεύουμε στη παρουσίαση των προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ σε δημοσιογράφους και διαμορφωτές γνώμης του χώρου των τροφίμων και ποτών.
  1. Για την καλύτερη προετοιμασία των εκθετών θα οργανωθούν ενημερωτικές/ εκπαιδευτικές ημερίδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι  θα πρέπει  να στείλουν  την αίτηση  συμμετοχής τους με τα αιτούμενα τετραγωνικά μέτρα. Στη συνέχεια για να ολοκληρωθεί η δέσμευση του χώρου, θα πρέπει να καταβληθεί προκαταβολή ίση με το 50% του κόστους συμμετοχής (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), για την οποία θα σταλεί ηλεκτρονική ενημέρωση.

 Ειδικότερα, θα σταλεί ηλεκτρονικός κωδικός πληρωμής, που θα χρησιμοποιηθεί τόσο για την πληρωμή της προκαταβολής όσο και για την εξόφληση.

 Η εξόφληση του υπόλοιπου ποσού θα γίνει μετά  την οριστικοποίηση του αριθμού των τετραγωνικών μέτρων που θα παραχωρηθούν στον εκθέτη, πριν την έναρξη της έκθεσης. Η μη  έγκαιρη  εξόφληση αποκλείει τη φόρτωση των εκθεμάτων των εκθετών.

(*) ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

To κόστος  ανέρχεται σε 480€/τ.μ.  ενώ τα γωνιακά περίπτερα επιβαρύνονται με 10% επιπλέον δηλαδή η τιμή τους διαμορφώνεται στα 528€/τ.μ. Στο τελικό κόστος προστίθεται και 1.000€ Registration fee (υποχρεωτικό για κάθε εκθέτη).

Η χρέωση των γωνιακών  θα γίνει στην εξόφληση της συμμετοχής μετά τη χωροθέτηση των περιπτέρων. Η καταβολή του επιπλέον ποσού για τα γωνιακά με την προκαταβολή, σε καμιά περίπτωση δεν εξασφαλίζει γωνιακό περίπτερο.

Για τις επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στην έκθεση με Πρόγραμμα  (π.χ. ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ, ΕΣΠΑ κλπ)  το κόστος  συμμετοχής είναι 585  €/τ.μ.+  €1.000 Reg. fee

Τα παραπάνω ποσά επιβαρύνονται  με Φ.Π.Α. 24%. 

Στο  κόστος περιλαμβάνονται :

  • Ενοίκιο χώρου
  • κατασκευή και πλήρης εξοπλισμός stand
  • αποστολή στην έκθεση και ασφάλιση των εκθεμάτων (δεν περιλαμβάνεται η επιστροφή τους στην Ελλάδα)
  • τεχνικές και λειτουργικές δαπάνες του περιπτέρου (παροχή και κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, καθαρισμός stand).

ΠΡΟΣΟΧΗ! Στο κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο περιλαμβάνεται μία παροχή ρεύματος   και μία 24ώρη (μόνο για όσους έχουν προϊόντα ψυγείου)

 Επιπλέον ζήτηση θα χρεώνεται ξεχωριστά.

  • λειτουργία κοινόχρηστης κουζίνας για τους εκθέτες
  • επιτόπια παρουσία υπαλλήλων της Enterprise Greece σε όλη την προετοιμασία  και διάρκεια της έκθεσης


  • καταχώριση του εκθέτη στον επίσημο κατάλογο της Έκθεσης
  • καταχώρηση στο έντυπο κατάλογο και το on line  site της Enterprise Greece  για την ελληνική συμμετοχή.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ:

Για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη προβολή και επικοινωνία του ελληνικού περιπτέρου θα υλοποιηθούν οι εξής δράσεις:

  1. Τοποθέτηση banners σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της έκθεσης, υψηλής προσπελασιμότητας, με βασική σήμανση Greece
  1. Διαφημιστικές καταχωρήσεις σε κλαδικά έντυπα και εφημερίδες.
  1. Σχεδιασμό καταλόγου της ελληνικής συμμετοχής, ο οποίος θα βασίζεται στη λειτουργικότητα αλλά και την αισθητική, με τη δυνατότητα διαφημιστικής καταχώρησης για την κάθε συμμετέχουσα εταιρεία έναντι μικρού ποσού.
  1. Χώρο γευσιγνωσίας (degustation lounge) για τη φιλοξενία δημοσιογράφων και αγοραστών αλλά και για την πραγματοποίηση live επιδείξεων μαγειρικής με chef.

 

  1. Δημιουργία Mini site 

για την περαιτέρω ενίσχυση  της προβολής και προώθησης των ελληνικών προϊόντων:

  1. Στοχεύουμε στη παρουσίαση των προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ σε δημοσιογράφους και διαμορφωτές γνώμης του χώρου των τροφίμων και ποτών.
  1. Για την καλύτερη προετοιμασία των εκθετών θα οργανωθούν ενημερωτικές/ εκπαιδευτικές ημερίδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι  θα πρέπει  να στείλουν  την αίτηση  συμμετοχής τους με τα αιτούμενα τετραγωνικά μέτρα. Στη συνέχεια για να ολοκληρωθεί η δέσμευση του χώρου, θα πρέπει να καταβληθεί προκαταβολή ίση με το 50% του κόστους συμμετοχής (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), για την οποία θα σταλεί ηλεκτρονική ενημέρωση.

 Ειδικότερα, θα σταλεί ηλεκτρονικός κωδικός πληρωμής, που θα χρησιμοποιηθεί τόσο για την πληρωμή της προκαταβολής όσο και για την εξόφληση.

 Η εξόφληση του υπόλοιπου ποσού θα γίνει μετά  την οριστικοποίηση του αριθμού των τετραγωνικών μέτρων που θα παραχωρηθούν στον εκθέτη, πριν την έναρξη της έκθεσης. Η μη  έγκαιρη  εξόφληση αποκλείει τη φόρτωση των εκθεμάτων των εκθετών.

Ημερομηνίες

Από: 5/10/2019Εώς: 9/10/2019

Τόπος Διεξαγωγής

Κολωνία

Κόστος Συμμετοχής

480 € / τ.μ* συν 10% τα γωνιακά

Επικοινωνία

Υπεύθυνος Έκθεσης

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

k.anagnostopoulou[at]eg.gov.gr210 3355767