Friday, 23 July 2021

Προετοιμασία για Big 5 Show & Anuga 2021

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προετοιμασία για Big 5 Show & Anuga 2021

Αθήνα, 23 Ιουλίου 2021 | Δύο σημαντικές ενημερωτικές εκδηλώσεις για το πώς οι ελληνικές, εξαγωγικές επιχειρήσεις, θα έχουν δυναμική συμμετοχή στις δύο κορυφαίες εκθέσεις, «BIG5 SHOW 2021» και «Anuga 2021», διοργάνωσε η Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) μέσα στον Ιούλιο.


Πρόκειται για δύο εκθεσιακά events, τα οποία συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της διεθνούς, επιχειρηματικής κοινότητας, με την πρώτη να διαμορφώνει τις εξελίξεις στον κατασκευαστικό κλάδο παγκοσμίως και τη δεύτερη, να θεωρείται η πιο σημαντική διεθνής, εμπορική έκθεση, στον κλάδο τροφίμων και ποτών.

Η Enterprise Greece, η οποία βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των Ελλήνων εξαγωγέων, τους δίνει και φέτος τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτές τις δύο κορυφαίες εκθέσεις, είτε με φυσική παρουσία είτε ψηφιακά, ενισχύοντας τη συμμετοχή τους με πολλαπλά οφέλη. Σε μια περίοδο μάλιστα που οι ψηφιακές πλατφόρμες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των εκθέσεων παγκοσμίως, παρέχεται η τεχνογνωσία και όλα τα σύγχρονα εργαλεία, προκειμένου οι ελληνικές εταιρίες, να έχουν μία ολοκληρωμένη και ανταγωνιστική παρουσία.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στον χαιρετισμό της η κα. Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, Εντεταλμένη Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της Enterprise Greece: «Αντιλαμβανόμαστε πως η συμμετοχή στις εκθέσεις αποτελεί ένα μόνο μέρος των πολυεπίπεδων αναγκών των εξαγωγικών εταιριών. Με τη νέα μας προσέγγιση - των ενημερωτικών-προπαρασκευαστικών εκδηλώσεων της Enterprise Greece και των νέων υπηρεσιών πριν, μετά και κατά την διάρκεια των εκθέσεων, - ευελπιστούμε πώς οι Έλληνες εξαγωγείς θα αποκτήσουν μία ακόμα πιο δυναμική παρουσία στο ανταγωνιστικό περιβάλλον που χαρακτηρίζει τις κλαδικές εκθέσεις».

Οι Έλληνες επιχειρηματίες, ενημερώθηκαν επίσης για το πλάνο προβολής που έχει σχεδιάσει η Enterprise Greece για την προώθηση της εθνικής μας αποστολής, καθώς και πώς μπορούν να συμμετάσχουν σε δράσεις προώθησης των εταιριών τους, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια των εκθέσεων.

THE BIG5 SHOW 2021

Για περισσότερα από 40 χρόνια, η έκθεση Big 5 αποτελεί το σημείο αναφοράς για την παγκόσμια, κατασκευαστική κοινότητα. Στη διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση της έκθεσης, η οποία έλαβε χώρα στις 14 Ιουλίου, αναφέρθηκε ότι οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι του κλάδου, θα δώσουν ραντεβού στις 12 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, στο Dubai World Trade Center και μεταξύ αυτών, εκτιμάται ότι θα βρίσκεται και σημαντικός αριθμός ελληνικών εταιριών.

Η Big 5 online, θα λειτουργήσει φέτος παράλληλα και ψηφιακά, με στόχο τη διευρυμένη συμμετοχή των εταιριών και για το λόγο αυτό, η Enterprise Greece έχει σχεδιάσει και υλοποιεί ένα ευρύτερο πλάνο προβολής την ελληνικής συμμετοχής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι διοργανωτές της Big5 είχαν τη δυνατότητα να μιλήσουν για την κατασκευαστική αγορά στη Μέση Ανατολή, για το χρονοδιάγραμμα της έκθεσης, το διαδικτυακό ταξίδι των εκθετών, καθώς και για τα οφέλη της ψηφιακής πλατφόρμας.

Όσες εταιρίες επιθυμούν, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής για το ψηφιακό σκέλος της έκθεσης μέχρι τις 30/7, ενώ όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τη βιντεοσκοπημένη εκδήλωση ή να αναζητούσουν περισσότερες πληροφορίες, μπορούν να απευθυνθούν στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.enterprisegreece.gov.gr/big5-2021

Anuga 2021

Η κορυφαία διεθνής εμπορική έκθεση στον κλάδο τροφίμων και ποτών, διοργανώνεται φέτος στην Κολωνία από τις 09 έως τις 13 Οκτωβρίου. Συγκεντρώνει παραδοσιακά πάνω από 169.000 εμπορικούς επισκέπτες από 201 χώρες και αποτελεί το πιο παλαιό market-place για τα τρόφιμα και τα ποτά στην λιανική, στη χονδρική και στην εστίαση. Κι όπως διαπιστώθηκε και κατά τη διάρκεια του webinar το οποίο διεξήχθη την Τετάρτη 21 Ιουλίου, υπάρχουν προοπτικές για συμμετοχή σημαντικού αριθμού ελληνικών επιχειρήσεων σε αυτή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι διοργανωτές της Anuga αναφέρθηκαν στη διαδικασία εγγραφής των εκθετών, τις δυνατότητες δικτύωσης, καθώς και την παρουσία των επιχειρήσεων μέσα στο ψηφιακό περιβάλλον της πλατφόρμας.

Τη φετινή χρονιά, θα είναι η πρώτη φορά που ο κλάδος τροφίμων και ποτών συγκεντρώνεται και μέσω μίας νέας ψηφιακής μορφής, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα συμμετοχής σε αυτή, εταιριών απ΄ όλο τον κόσμο. Για την καλύτερη και πιο αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση της χώρας μας στην έκθεση, η Enterprise Greece έχει σχεδιάσει ένα ευρύ πλάνο προβολής, το οποίο θα ενισχύσει σημαντικά και θα συμβάλλει στην καλύτερη παρουσία των ελληνικών εταιριών στην κορυφαία αυτή έκθεση.

Για όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή για την ψηφιακή έκθεση, η προθεσμία είναι μέχρι τις 6 Αυγούστου ενώ τη βιντεοσκοπημένη εκδήλωση και περισσότερες πληροφορίες για την Anuga 2021, θα μπορούν να βρουν στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://www.enterprisegreece.gov.gr/anuga-2021

LOGIN