Wednesday, 7 February 2024

Δυναμική ελληνική παρουσία στις διεθνείς εκθέσεις ενδύματος, αξεσουάρ και διακόσμησης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δυναμική ελληνική παρουσία στις διεθνείς εκθέσεις ενδύματος, αξεσουάρ και διακόσμησης

Αθήνα, 7 Φεβρουαρίου 2024 | Εξήντα επτά (67) εταιρείες συμμετείχαν στα εθνικά περίπτερα που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) στις διεθνείς εκθέσεις ενδύματος, αξεσουάρ και κοσμήματος (WHO’S NEXT – BIJORHCA), καθώς και διακόσμησης σπιτιού και εσωτερικών χώρων (MAISON ET OBJET), οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι, το διάστημα από 18 ως 22 Ιανουαρίου.
Η χώρα μας άφησε θετικές εντυπώσεις με την αξιοσημείωτη παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων στα μεγαλύτερα εμπορικά γεγονότα του φετινού χειμώνα στο Παρίσι, δημιουργώντας πολλές προσδοκίες για το μέλλον, καθώς το ενδιαφέρον των επισκεπτών-πελατών για τα ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες συνεχώς αυξάνεται.
Πιο συγκεκριμένα στη MAISON ET OBJET PARIS, η οποία διεξήχθη από 18 έως 22 Ιανουαρίου 2024 στον εκθεσιακό χώρο Paris Nord Villepinte, συμμετείχαν 32 ελληνικές εταιρείες από τους δημιουργικούς κλάδους της διακόσμησης και των αντικειμένων. Στις 5 ημέρες που διήρκησε η έκθεση, δόθηκε η ευκαιρία στους Έλληνες συμμετέχοντες να αυξήσουν το πελατολόγιο τους μέσω προγραμματισμένων B2B συναντήσεων και γενικότερων δράσεων δικτύωσης. Στη φετινή διοργάνωση σημειώθηκε αύξηση κατά 9% στις συμμετοχές σε σύγκριση με την αντίστοιχη διοργάνωση του Ιανουαρίου του 2023, φτάνοντας τον αριθμό των 2516 συμμετεχουσών εταιρειών ενώ ποσοστό 30% αυτών συμμετείχαν για πρώτη φορά στη διοργάνωση.

Παράλληλα, στις 20 Ιανουαρίου ξεκίνησαν οι διεθνείς εκθέσεις ενδύματος, αξεσουάρ και κοσμήματος WHO’S NEXT – BIJORHCA στο εκθεσιακό κέντρο Porte de Versailles. Στη χειμερινή διοργάνωση των Who’s Next - BIJORHCA, τις μεγαλύτερες διεθνείς εμπορικές εκθέσεις μόδας και αξεσουάρ του Παρισιού, φιλοξενήθηκαν περισσότεροι από 1550 εκθέτες. Με την υποστήριξη της Enterprise Greece συμμετείχαν 35 ελληνικές επιχειρήσεις στους τομείς της μόδας, του κοσμήματος και των εσωρούχων, αριθμός που κατέταξε την Ελλάδα στην τέταρτη θέση ανάμεσα στις 40 χώρες που συμμετείχαν μέσω των brands τους στις διοργανώσεις. Για πρώτη φορά φέτος στη διοργάνωση της Who’s Next, λειτούργησε και ο τομέας της Salon international de la Lingerie, με τη συμμετοχή 250 εταιρειών.

Τις διεθνείς εκθέσεις επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Παρίσι, κ. Δημήτρης Ζεβελάκης, συνοδευόμενος από τον Σύμβουλο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων(Ο.Ε.Υ) Α’ του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Μάριο Μαθιουδάκη και μαζί είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με τους Έλληνες επιχειρηματίες.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στις WHO’S NEXT – BIJORHCA ο κ. Ζεβελάκης δήλωσε τα εξής: «Kατά την επίσκεψή μου στις τρεις διεθνείς εκθέσεις “Who's Next”, “BIJORHCA” και “Salon International de la Lingerie”, που διοργανώθηκαν στο Παρίσι από 20 έως και 22 Ιανουαρίου 2024, είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με εκπροσώπους των 35 συνολικά συμμετεχουσών ελληνικών επιχειρήσεων, διαπιστώνοντας το υψηλό επίπεδο των προϊόντων αυτών, καθώς και το έντονο ενδιαφέρον τους να δραστηριοποιηθούν ή να εντείνουν την παρουσία τους στη διεθνούς κύρους γαλλική αγορά. Ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός ελληνικών επιχειρήσεων, που συμμετέχουν στις ανωτέρω εκθέσεις, καταδεικνύει την ιδιαίτερη δυναμική η οποία έχει αναπτυχθεί και δημιουργεί εξαιρετικά ευοίωνες προοπτικές για το μέλλον. Η Enterprise Greece και τα στελέχη της, που ήταν επιφορτισμένα με την υποστήριξη των ελληνικών εταιρειών στις προαναφερθείσες εκθέσεις, συνέβαλαν αποφασιστικά στην επιτυχία των ελληνικών συμμετοχών, επιδεικνύοντας άψογο επαγγελματισμό.
Είναι σημαντικό να διατηρηθεί η παρουσία πολυάριθμων ελληνικών επιχειρήσεων και στις προσεχείς σχετικές εκθέσεις, δεδομένου ότι οι σταθερές συνεργασίες αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση οικοδόμησης εταιρικής αξιοπιστίας. Επιπλέον, η τέλεση των Ολυμπιακών και Παραλυμπιακών αγώνων στο Παρίσι στο χρονικό διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2024 εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει πολλαπλές επιχειρηματικές ευκαιρίες. Η Πρεσβεία Παρισίων και το Γραφείο Ο.Ε.Υ. βρίσκονται στη διάθεση των ενδιαφερομένων ελληνικών επιχειρήσεων, στηρίζοντας την εξαγωγική τους προσπάθεια και διευκολύνοντας τις προωθητικές τους δράσεις στη γαλλική αγορά.»

LOGIN