Thursday, 17 March 2016

Διεθνής Έκθεση PROWEIN 2016

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διεθνής Έκθεση PROWEIN 2016

Στην κατεύθυνση ενίσχυσης και προβολής του ελληνικού κρασιού, ενός από τους σημαντικότερους εξαγωγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, το Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) και  Έλληνες οινοποιοί πραγματοποίησαν μία εξαιρετικά αναβαθμισμένη συμμετοχή στην PROWEIN 2016, τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Οίνων και Ποτών στον κόσμο. Στόχος ήταν η προώθηση των περίφημων ελληνικών ποικιλιών κρασιού, όπως είναι μεταξύ άλλων το ασσύρτικο, το ξινόμαυρο, το αγιωργίτικο και το μοσχοφίλερο, οι οποίες τα τελευταία χρόνια κατακτούν ολοένα και περισσότερο τις ξένες αγορές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος του Enterprise Greece, κ. Χρήστος Στάικος, δήλωσε: «Η Εθνική Συμμετοχή στην Prowein 2016 αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου προγράμματος δράσεων, που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί το Enterprise Greece για το 2016, με σκοπό την προώθηση του ελληνικού κρασιού στις αγορές του εξωτερικού. Μεταξύ των προτεραιοτήτων του Οργανισμού είναι να ενισχύσει περαιτέρω το συγκεκριμένο πρόγραμμα με στοχευμένες ενέργειες προβολής το επόμενο χρονικό διάστημα. Η συστηματική αυτή προσπάθεια εντάσσεται στη συνολική στρατηγική του Enterprise Greece για το Εξωτερικό Εμπόριο, που στοχεύει στην υποστήριξη όλων των εξαγωγικών κλάδων της χώρας μέσω της προβολής στις διεθνείς αγορές των ποιοτικών και υψηλής προστιθέμενης αξίας ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών.»

Στην Έκθεση, που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου 2016, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από περίπου ογδόντα οινοποιεία. Στο Εθνικό Περίπτερο που οργανώθηκε από το Enterprise Greece φιλοξενήθηκαν μερικοί από τους πιο δυναμικούς οινοποιούς, που επιδίωξαν τη σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών και επέκταση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας, αξιοποιώντας το κορυφαίο γεγονός του κλάδου τους στον κόσμο. Στο πολύ μοντέρνο περιβάλλον του Ελληνικού Περιπτέρου λειτούργησε wine bar, όπου δύο sommelier έδιναν στους επισκέπτες πληροφορίες για το ελληνικό κρασί. Επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η ζώνη ελεύθερης γευσιγνωσίας (free tasting zone) την οποία επισκέφτηκαν εκατοντάδες επισκέπτες, δοκιμάζοντας εξαιρετικής ποιότητας ελληνικές ποικιλίες κρασιού.

Οι ολοκληρωμένες δράσεις προβολής, που υλοποιεί το Enterprise Greece σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου στη Γερμανία (σεμινάρια σε γερμανικές σχολές sommelier, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, κλπ), συνέβαλλαν σημαντικά στην επισκεψιμότητα του Εθνικού Περιπτέρου, με τους Έλληνες εκθέτες να είναι εξαιρετικά ικανοποιημένοι τόσο από το γεγονός αυτό όσο και από τις υψηλού επιπέδου επαφές που πραγματοποιήσαν. Οι περισσότεροι εξ αυτών δήλωσαν την πρόθεση τους να συμμετάσχουν και του χρόνου σε αυτό το πολύ σημαντικό εμπορικό γεγονός, ενώ παράλληλα τόνισαν την εξαιρετική λειτουργία και εικόνα του Εθνικού Περιπτέρου που οργάνωσε και λειτούργησε το Enterprise Greece.

Στα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης, την Κυριακή 13 Μαρτίου, την Εθνική Ελληνική Συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ο Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄ του Ελληνικού Προξενείου, κ. Πάρις Νικολής, και η Γραμματέας Α’ του Ελληνικού Προξενείου, κα Μαρία Βασιλάκη, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα των Ελλήνων εκθετών και να ενημερωθούν για την εξαγωγική προσπάθειά τους τόσο στη Γερμανία (τη μεγαλύτερη αγορά για το ελληνικό κρασί)  όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η Διεθνής Έκθεση Prowein διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας στον εκθεσιακό χώρο της Messe Dusseldorf, τον οποίο επισκέπτονται περισσότεροι από 52.000 επισκέπτες για να συναντήσουν περισσότερους από 6.000 εκθέτες από όλο τον κόσμο.

LOGIN