Friday, 26 February 2016

Διεθνής Έκθεση GULFOOD 2016

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διεθνής Έκθεση GULFOOD 2016

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η επίσημη Εθνική Συμμετοχή της Ελλάδας, στην GULFOOD 2016, τη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Εξοπλισμού Εστίασης στη Μέση Ανατολή, που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων από τις  21 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2016.

Η Ελληνική Συμμετοχή έδωσε δυναμικά το παρόν με 47 συνολικά Έλληνες εκθέτες, που επιδίωξαν σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών και επέκταση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας, αξιοποιώντας το κορυφαίο γεγονός του κλάδου τους στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Στο Εθνικό Περίπτερο που οργάνωσε το Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.), φιλοξενήθηκαν σε 768 τετραγωνικά μέτρα 47 από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου των τροφίμων και του εξοπλισμού μαζικής εστίασης. Παράλληλα, σκοπός της ελληνικής αποστολής του Enterprise Greece υπήρξε η προσέλκυση επενδύσεων και η ανάδειξη ευκαιριών στον αγροτοδιατροφικό τομέα στη χώρα μας, μέσω σειράς προκαθορισμένων συναντήσεων.

Στα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, την Εθνική Ελληνική Συμμετοχή τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ελλάδας στα ΗΑΕ, κύριος Διονύσιος Ζώης και ο Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄ της Ελληνικής Πρεσβείας, κύριος Μιχάλης Βρεττάκης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα των Ελλήνων εκθετών και να ενημερωθούν για την εξαγωγική προσπάθειά τους τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και σε όλο τον κόσμο.

Τις πέντε ημέρες της έκθεσης, το Ελληνικό Περίπτερο επισκέφτηκαν χιλιάδες επισκέπτες και είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τους Έλληνες εκθέτες και να γευτούν τα εξαιρετικά προϊόντα της χώρας μας. Όλοι οι Έλληνες εκθέτες έμειναν εξαιρετικά ικανοποιημένοι τόσο από την πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα όσο και από τις υψηλού επιπέδου επαφές που πραγματοποίησαν. Οι περισσότεροι εξέφρασαν την πρόθεση τους να συμμετάσχουν και τον επόμενο χρόνο σε αυτό το πολύ σημαντικό εμπορικό γεγονός, ενώ παράλληλα σημείωσαν την εξαιρετική λειτουργία και εικόνα της Ελληνικής Συμμετοχής που οργανώθηκε από το Enterprise Greece.

Στο πλαίσιο της προσέλκυσης επενδύσεων στη φετινή Gulfood σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκαν, κατόπιν στοχευμένης επιλογής και αξιολόγησης, 30 συνολικά κατ’ ιδίαν συναντήσεις με ομίλους κυρίως από την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ιορδανία, Ιράν, Λίβανο), οι οποίοι διαθέτουν παράλληλα δυναμική διεθνή παρουσία, καθώς και με επιχειρήσεις από Ινδία, ΗΠΑ, Γερμανία και Γαλλία. 

Στόχος των συναντήσεων ήταν η προώθηση συγκεκριμένων επενδυτικών ευκαιριών που διαθέτει ο Οργανισμός Enterprise Greece στο χαρτοφυλάκιό του και η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η Ελλάδα ως δυνητικός επενδυτικός προορισμός και ως πύλη εισόδου για την ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά. Κύριοι τομείς εστίασης ήταν η παραγωγή αγροτικών προϊόντων, τα γαλακτομικά, η χυμοποιία και το εμφιαλωμένο μεταλλικό νερό, τα άλευρα και τα προϊόντα ζύμης και άρτου, καθώς και η επεξεργασία ξηρών καρπών.

Σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων διεθνώς καταξιωμένοι όμιλοι, εμφανίστηκαν έτοιμοι να αξιολογήσουν άμεσα τα επενδυτικά έργα που τους παρουσιάστηκαν. Προτεραιότητα αποτελεί η ανάπτυξη στρατηγικών συνεργασιών ή η από κοινού επένδυση με ελληνικές επιχειρήσεις στους τομείς της εμφιάλωσης νερού, της αλευροβιομηχανίας και αρτοποιίας, της παραγωγής χυμών και γαλακτοκομικών προϊόντων, αλλά και γενικότερα της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων δεδομένων των ευνοϊκών κλιματολογικών συνθηκών της χώρας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, κύριος Βελισσάριος Δότσης μετά την επίσκεψη του στο Ελληνικό Περίπτερο και τη συνομιλία του με αρκετούς εκθέτες ανέφερε τα εξής: «Το μήνυμα της Εθνικής Συμμετοχής ήταν “Invest in Taste”, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι επιλέγοντας κάποιος ελληνικά προϊόντα, επενδύει στη γεύση, στην ποιότητα και στο «ευ ζην», ταυτόχρονα όμως είναι μια ανοιχτή πρόσκληση σε ξένους επενδυτές να επενδύσουν στον πολλά υποσχόμενο και δυναμικό αγροτο-διατροφικό τομέα της χώρας μας.

Η Εθνική Συμμετοχή της Ελλάδας εντάσσεται σε ένα  ευρύ πρόγραμμα δράσεων εξωστρέφειας του Enterprise Greece, όπως είναι μεταξύ άλλων η συμμετοχή στις σημαντικότερες διεθνείς εκθέσεις στον κόσμο, η διοργάνωση επιχειρηματικών και επενδυτικών αποστολών, που στοχεύουν στην ενίσχυση της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων. Η ανάγκη προώθησης και στήριξης των εξαγωγών καθώς και η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων είναι επιτακτική, ώστε να ενισχύσουμε την ανάπτυξη της χώρας και την απασχόληση. Οι εξαγωγές τροφίμων αυξάνονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Ο δυναμισμός των Ελλήνων εξαγωγέων αλλά και η εξαιρετική ποιότητα των ελληνικών διατροφικών προϊόντων είναι η συνταγή της επιτυχίας. Η επιτυχημένη συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση GULFOOD είναι μέρος της πολύ μεγάλης προσπάθειας που γίνεται τόσο από τους εξαγωγείς όσο και από το κράτος.»

Η Διεθνής Έκθεση Gulfood διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Ντουμπάι των ΗΑΕ. Η Έκθεση λαμβάνει χώρα στο World Trade Centre, ένα μοντέρνο εκθεσιακό χώρο τον οποίο επισκέπτονται περισσότεροι από 90.000 επισκέπτες, για να συναντήσουν περισσότερους από 4.000 εκθέτες από όλο τον κόσμο.

LOGIN