Tuesday, 26 March 2019

Διεθνής Έκθεση MIPIM 2019

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διεθνής Έκθεση MIPIM 2019

Αθήνα, 26 Μαρτίου 2019 | Για δεύτερη χρονιά ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η διοργάνωση της εθνικής συμμετοχής από τον Οργανισμό Enterprise Greece στη Διεθνή έκθεση ακινήτων MIPIM 2019, που πραγματοποιήθηκε στις Κάννες της Γαλλίας μεταξύ 12 και 15 Μαρτίου 2019.

Η συγκεκριμένη έκθεση ακινήτων, που πραγματοποιήθηκε φέτος για 30η χρονιά, συγκεντρώνει τις σημαντικότερες εταιρείες του κλάδου του real estate και όλων των σχετικών υποκλάδων.  Το 2019, η έκθεση υποδέχθηκε 26.800 επισκέπτες από όλους τους τομείς της διεθνούς βιομηχανίας ακινήτων, 400 και πλέον ομιλητές, 560 πολιτικούς αρχηγούς από 100 χώρες, καθώς επίσης 5.400 επενδυτές και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από όλο τον κόσμο.

Ο Οργανισμός Enterprise Greece διοργάνωσε για δεύτερη φορά το εθνικό περίπτερο στη συγκεκριμένη Έκθεση, με τη συμμετοχή σημαντικών εταιρειών και φορέων. Στο εθνικό περίπτερο, που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα Riviera στο περίπτερο R7.A3 & R7.B13, συμμετείχαν: η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε. – εταιρεία που ανήκει κατά 100% στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.), η εταιρεία ΡΕΒΥΘΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ και η εταιρεία V² Development.

Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν περισσότεροι από 350 ενδιαφερόμενοι επενδυτές, στελέχη επενδυτικών funds, στελέχη διεθνών αλυσίδων ξενοδοχείων και κατασκευαστές με ενδιαφέρον να αξιολογήσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες της χώρας και να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία και τον τουρισμό. Παράλληλα, οι εκθέτες του ελληνικού περιπτέρου είχαν μία εξαιρετική ευκαιρία να παρουσιάσουν στους επισκέπτες του περιπτέρου τις εταιρείες τους, τις εξελίξεις στην αγορά ακινήτων στην Ελλάδα και τα projects που έχουν υπό υλοποίηση.

Στο πλαίσιο διοργάνωσης της εθνικής συμμετοχής στην έκθεση MIPIM, ο Οργανισμός Enterprise Greece διοργάνωσε την Τρίτη 12 Μαρτίου εκδήλωση δικτύωσης, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους πάνω από 100 προσκεκλημένοι και την Πέμπτη 14 Μαρτίου επενδυτική εκδήλωση, στην οποία παρουσίασε σε στοχευμένο κοινό 100 στελεχών διεθνών επιχειρήσεων την επενδυτική πρόταση της Ελλάδας στους κλάδους του τουρισμού και των ακινήτων.                                                                       

Ο κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, ο οποίος ηγείτο της αποστολής, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Η συνεχής και συντονισμένη παρουσία της Ελλάδας στη διεθνή έκθεση MIPIM, προσδίδει στη χώρα τη θέση που της αναλογεί. Ο κλάδος των ακινήτων, ύστερα από μια μακρά περίοδο στασιμότητας, ήδη εμφανίζει ορατά σημάδια ανάκαμψης και είναι βαρύνουσας σημασίας η περαιτέρω επέκταση της δυναμικής αυτής. Για άλλη μία φορά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις ελληνικές εταιρείες του κλάδου που δυναμικά πλαισίωσαν την εθνική παρουσία, ούσες στυλοβάτες της σημαντικής αυτής προσπάθειας. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2020».  

Ο κ. Αριστοτέλης Καρυτινός, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ, δήλωσε τα εξής: «Στο πλαίσιο της MIPIM του 2019, που μόλις ολοκληρώθηκε, η χώρα μας συμμετείχε με σημαντική παρουσία αναφορικά με τους εκθέτες αλλά και από αισθητική άποψη με ένα εξαιρετικό περίπτερο. Ελπίζουμε ότι η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί στο μέλλον και θα στηριχθεί από περισσότερες εταιρείες με σκοπό την ανάδειξη σε διεθνές επίπεδο της δυναμικής της ελληνικής κτηματαγοράς».

Ο κ. Γιάννης Πολύζος, Πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε. – εταιρεία που ανήκει κατά 100% στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.)  δήλωσε τα εξής: «Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 10η συμμετοχή της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.) στην Διεθνή Έκθεση MIPIM που πραγματοποιήθηκε στις Κάννες από τις 12 έως τις 15 Μαρτίου. Με τη συστηματική συμμετοχή της τα τελευταία χρόνια στη συγκεκριμένη Διεθνή Έκθεση, τα τελευταία 2 στο κοινό εθνικό περίπτερο που διοργανώνει το ΕG,  αλλά και με τις σχεδιαζόμενες συμμετοχές σε άλλες σχετικές εκθέσεις η ΕΤΑΔ αποσκοπεί στην καθιέρωσή της στον διεθνή χάρτη του real estate, την προβολή και την προώθηση των ακινήτων του χαρτοφυλακίου της σε θεσμικούς επενδυτές, διαχειριστές χαρτοφυλακίων ακινήτων, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ιδιώτες επενδυτές και την προσέλκυση στενευμένου επενδυτικού ενδιαφέροντος. Στο πλαίσιο της Έκθεσης και των σχετικών συναντήσεων και συνεργασιών επενδυτικού ενδιαφέροντος που πραγματοποιήθηκαν τονίστηκε και επιβεβαιώθηκε το αυξανόμενο ενδιαφέρον των επενδυτών για τον κλάδο ακινήτων της Χώρας μας, ιδιαιτέρως δε σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης, κατοικίας κ εμπορικών μισθώσεων. Η ΕΤΑΔ προτίθεται να  συνεχίσει και να ενδυναμώσει την παρουσία της περαιτέρω με την συμμετοχή της στην 31η ΜΙΠΙΜ το 2020».

Ο κ. Ιωάννης Ρεβύθης, Πρόεδρος της εταιρείας ΡΕΒΥΘΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, δήλωσε τα εξής: «Εξαιρετική η παρουσία της ελληνικής συμμετοχής στην Διεθνή Έκθεση Ακινήτων MIPIM 2019 που πραγματοποιήθηκε πριν μια εβδομάδα στις Κάννες. Άριστα οργανωμένη από τους υπεύθυνους της Enterprise Greece που αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την προβολή και την βοήθεια που προσέφεραν καθ’ όλη την διάρκεια της διοργάνωσης. Δυστυχώς εμφανής ήταν η έλλειψη συμμετοχής μεγάλων ελληνικών εταιρειών που ασχολούνται με ακίνητα καθώς σε άλλα περίπτερα χωρών ήταν έντονη η παρουσία μεγάλων και επωνύμων εταιρειών. Ευελπιστούμε την επόμενη χρονιά η Έκθεση να πλαισιωθεί από μεγάλες ελληνικές εταιρείες κατασκευών, Real Estate, περιφέρειες, δήμους και φορείς που ασχολούνται με τα ακίνητα και την ελληνική κτηματαγορά ώστε να δείξουμε ότι στην Ελλάδα υπάρχει χώρος για επενδύσεις υψηλής τουριστικής ποιότητας γιατί είμαστε μια χώρα με ασφάλεια, όμορφες παραλίες, εξαιρετικό μεσογειακό κλίμα, ιστορία και θερμή φιλοξενία».

Τέλος, o κ. Βαγγέλης Κτενιάδης, Πρόεδρος της εταιρείας V² Development, δήλωσε ότι: «η V2 Development, αναγνωρίζοντας το ολοένα και αυξανόμενο ενδιαφέρον για την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει και να προωθήσει τις μοναδικές επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας, καθώς επίσης και το πρόγραμμα Golden Visa, Νο 1 πρόγραμμα Golden Visa παγκοσμίως αυτή τη στιγμή”.

LOGIN