Wednesday, 20 March 2019

Διεθνής Έκθεση COSMOPROF Asia 2016

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διεθνής Έκθεση COSMOPROF Asia 2016

Αθήνα,  19 Μαρτίου 2019 |  Ο Οργανισμός Enterprise Greece, σε συνεργασία με τη Λέσχη Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων Ξένων Πρεσβειών και την Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα, πραγματοποίησαν πολυμελή αποστολή στην Κύπρο από τις 13 έως τις 16 Μαρτίου 2019. Στην αποστολή συμμετείχαν 43 εκπρόσωποι από 23 Πρεσβείες:

Βελγίου (Βαλλονικής και Φλαμανδικής Κοινότητας), Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Βουλγαρίας, Ελλάδας, Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ιταλίας, Ιορδανίας, Ισπανίας, Κροατίας, Κύπρου, Λετονίας, Λιθουανίας, Μαυροβουνίου, Μολδαβίας, Νοτίου Αφρικής, Ουγγαρίας, Ουζμπεκιστάν, Πολωνίας, Πορτογαλίας, Σλοβενίας, Σουηδίας και Φινλανδίας.

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο Καθηγητής Χαράλαμπος Κασίμης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Enterprise Greece και Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στόχος της επίσκεψης αυτής ήταν η τόνωση της εξωστρέφειας, η προβολή των επιχειρηματικών ευκαιριών της Κύπρου και η προώθηση κλάδων με έντονο επιχειρηματικό και επενδυτικό ενδιαφέρον.

Το πρόγραμμα της αποστολής περιελάμβανε συναντήσεις εργασίας στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία, στο Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, σεμινάριο με τον ομόλογο οργανισμό της Κύπρου Invest in Cyprus και τον CIFA, προκαθορισμένες κατ’ ιδίαν συναντήσεις (130 Β2Β) με εξαγωγικές επιχειρήσεις, οι οποίες διοργανώθηκαν σε συνεργασία με το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) και την Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) Κύπρου.

Τέλος, περιελάμβανε επιτόπιες επισκέψεις σε πρότυπες βιομηχανίες και βιοτεχνίες:

  • Petrolina (Holdings) Public Ltd (εταιρεία πετρελαιοειδών)
  • P&P Ice Cream Group (προϊόντα παγωτού)
  • Καλλινίκειο Δημοτικό Μουσείο Αθηένου (παραγωγή χαλουμιού)
  • Ιστορικό Μουσείο Κουμανδαρίας Ζωοπηγής
  • Μαρίνα της Ayia Napa
  • VΤT Vassiliko Ltd (τερματικό αποθήκευσης και διαχείρισης πετρελαιοειδών).

Η σταθερά ανοδική τροχιά ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας τα τελευταία χρόνια και η ενίσχυση της ρευστότητας από τον αναδιαρθρωμένο τραπεζικό τομέα έχουν δημιουργήσει μια νέα δυναμική στην αγορά εργασίας και πρόσφορο έδαφος για επίδοξους διεθνείς επενδυτές. Το ρυθμιστικό πλαίσιο της Κύπρου, σε συνδυασμό με το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που διαθέτει σε μία σειρά από παραδοσιακούς, αλλά και καινοτόμους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, την έχουν καταστήσει ελκυστικό  επιχειρηματικό προορισμό παγκοσμίως.

Την εκδήλωση υποστήριξαν το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), ο Οργανισμός Invest Cyprus (με τον οποίο ο Enterprise Greece έχει υπογράψει Πρωτόκολλο Συνεργασίας από το 2012), το Enterprise Europe Network και ο Οργανισμός Cyprus Investment Funds Association (CIFA).

 

 kipros1

Λεζάντα Φωτογραφίας: καθ. Χαράλαμπος Κασίμης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Enterprise Greece και Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και κ. Ιωσήφ Κυπραίος, Εμπορικός Σύμβουλος, Πρεσβεία Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα.

kipros2

Λεζάντα Φωτογραφίας: Η αποστολή μπροστά στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου. Στη μέση ο κος Πρόδρομος Προδρόμου, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυπριακής Κυβερνήσεως  και δίπλα του ο καθ. Χαράλαμπος Κασίμης, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Enterprise Greece και Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

kipros3

Λεζάντα Φωτογραφίας: Η αποστολή στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία

LOGIN