Το Ελληνικό Περίπτερο στην ΕΧΡΟ MILANO 2015

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Ελληνικό Περίπτερο στην ΕΧΡΟ MILANO 2015


Το Ελληνικό Περίπτερο στην ΕΧΡΟ 2015 του Μιλάνου υποδέχθηκε την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015 πλήθος επισκεπτών, σε ειδική εκδήλωση γευσιγνωσίας, κατά την οποία ο σεφ Σπύρος Θεοδωρίδης, νικητής του πρώτου ιταλικού διαγωνισμού Masterchef, παρουσίασε τα εξαιρετικά  πλεονεκτήματα της μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας.

Ο τρόπος που γευόμαστε την τσιπούρα και το λαβράκι στο ελληνικό τραπέζι παρουσιάστηκε με μαεστρία και πρωτοτυπία, ενώ χρησιμοποιήθηκαν και παραδοσιακά τοπικά ιταλικά προϊόντα σε δύο διαφορετικές συνταγές.

Η παράδοση συνάντησε με εξαιρετική ισορροπία το ευρωπαϊκό γκουρμέ, στηρίζοντας έτσι την απόφαση της Ελλάδας για τη συμμετοχή της στο Cluster BioMeditarraneo: «Η τέχνη της γαστρονομίας ενώνει  και ενδυναμώνει  τις Μεσογειακές Xώρες».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν με θέρμη ο Γενικός Επίτροπος της ΕΧΡΟ, κ. Bruno Pasquino, αλλά και οι Επίτροποι του Μεξικού, του Λιβάνου, του Σαν Μαρίνο, της Σερβίας και άλλων χωρών, καθώς και πολυμελείς αντιπροσωπείες από τις περισσότερες συμμετέχουσες χώρες.

Αυτή ήταν η πρώτη από μία σειρά εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στο Ελληνικό Περίπτερο στην ΕΧΡΟ 2105 στο πλαίσιο του προγράμματος προώθησης Ευρύαλων Μεσογειακών Ειδών Ιχθυοκαλλιέργειας (τσιπούρα - λαβράκι) για τη μεσογειακή ιχθυοκαλλιέργεια, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 και ο σεφ μας Σπύρος Θεοδωρίδης είναι ένας από τους πρεσβευτές του προγράμματος. Η επόμενη εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τις 15 Ιουλίου 2015 στο Common Area Theater του Cluster BioMeditarraneo.


H Διεθνής Έκθεση Expo διοργανώνεται κάθε 5 χρόνια με διάρκεια 6 μηνών. Φέτος φιλοξενείται στο Μιλάνο της Ιταλίας από την 1η Μαΐου 2015 έως την 31η Οκτωβρίου 2015 με θέμα “Feeding the Planet, Energy for Life”. Κατά τη διάρκεια της Expo Milano 2015, η ανταλλαγή ιδεών και κοινών λύσεων στο θέμα της διατροφής αποσκοπεί στην ενεργοποίηση όλων των χωρών, έτσι ώστε να προωθηθούν καινοτόμες προσεγγίσεις προς ένα βιώσιμο μέλλον.

 

LOGIN

Η ιστοσελίδα του οργανισμού χρησιμοποιεί cookies για την ασφαλή λειτουργία, τη μέγιστη απόδοσή και τη βελτίωση της περιήγησής σας. Με τη χρήση των υπηρεσιών της σελίδας αποδέχεστε τη χρήση cookies!
Περισσότερες Πληροφορίες Συμφωνώ