Το Enterprise Greece στη Διεθνή Έκθεση Γούνας «Hong Kong Fur and Fashion Fair» στο Χονγκ Κονγκ

Το Enterprise Greece στη Διεθνή Έκθεση Γούνας «Hong Kong Fur and Fashion Fair» στο Χονγκ Κονγκ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το Enterprise Greece στη Διεθνή Έκθεση Γούνας «Hong Kong Fur and Fashion Fair» στο Χονγκ Κονγκ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ελληνική συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Γούνας που πραγματοποιήθηκε από 25 Φεβρουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου 2015 στο Χονγκ Κονγκ. Η Διεθνής Έκθεση «Hong Kong Fur and Fashion Fair» αποτελεί τη σπουδαιότερη Έκθεση στο χώρο της γούνας, με τον αριθμό των εκθετών να ανέρχεται φέτος στους 270, προερχόμενοι από διάφορες χώρες του κόσμου.

Η Ελληνική συμμετοχή διοργανώθηκε από το Enterprise Greece σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καστοριάς, όπου σαράντα επτά (47) ελληνικές επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τις νέες συλλογές τους και να έρθουν σε επαφή με αγοραστές – επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Η Ελλάδα θεωρείται - αν όχι η κορυφαία- μία από τις κορυφαίες χώρες παγκοσμίως στα προϊόντα γούνας. Ο κλάδος της γούνας είναι κατεξοχήν εξαγωγικός με την ελληνική γούνα να καλύπτει το 10% της παγκόσμιας αγοράς.

Ο  Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς, κ. Χαράλαμπος Καραταγλίδης δήλωσε: «Η φετινή χρονιά είναι πολύ δύσκολη για τις επιχειρήσεις στο χώρο της γούνας λόγω της υποτίμησης του ρουβλιού που έχει ως συνέπεια τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ρώσων καταναλωτών που αποτελούν και τους κυριότερους αγοραστές των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων γούνας. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία ο κλάδος χρειάζεται κάθε δυνατή ενίσχυση.». Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Enterprise Greece, κ. Γεώργιος Φιλιόπουλος, επεσήμανε την σημαντική αύξηση της υποστήριξης προς τις εταιρίες γούνας αυτή τη χρονιά σε σχέση με προηγούμενες, και τόνισε ότι το Enterprise Greece θα συνεχίσει τη στήριξη και τη συνεργασία με τις επιχειρήσεις στο χώρο της γούνας ώστε να αντιμετωπισθεί η κρίση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Οργανισμός μας
Προφίλ του Οργανισμού
Διοικητικό Συμβούλιο
Δίκτυο Συνεργατών
Επικοινωνία

LOGIN