Thursday, 19 March 2015

Έκθεση PROWEIN 2015

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έκθεση PROWEIN 2015

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 22η Διεθνής Έκθεση Οίνου και Ποτών PROWEIN 2015, η οποία διεξήχθη από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου 2015 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Η Ελλάδα για πρώτη φορά φέτος είχε παρουσία με ξεχωριστό εθνικό περίπτερο και ήταν μία από τις επτά ιδιαίτερα προβεβλημένες, ως πλέον σημαντικές οινοπαραγωγικές χώρες που συμμετείχαν στην έκθεση. Το εθνικό περίπτερο ανέδειξε τους  65 έλληνες οινοπαραγωγούς που παρουσίασαν εξαιρετικά ελληνικά κρασιά αλλά και χαρακτηριστικά οινοπνευματώδη ποτά της χώρας μας.  Οι ανερχόμενες στη παγκόσμια αγορά οίνου ελληνικές ποικιλίες όπως Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Αγιωργίτικο, Ξινόμαυρο, κ.α., άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις σε πολλούς από τους επισκέπτες της έκθεσης που είχαν την ευκαιρία να τις γευτούν.

Κατά τη διάρκεια της Prowein 2015 έγιναν πολλές γευστικές δοκιμές στο καλαίσθητο wine bar του ελληνικού περιπτέρου, όπου με την καθοδήγηση δύο sommelier, οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες δοκίμασαν κρασιά από όλη την Ελλάδα και μυήθηκαν στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Κοινή διαπίστωση όλων των επισκεπτών του περιπτέρου είναι ότι το ελληνικό κρασί, αν και με μικρή σχετικά αναγνωρισιμότητα στο εξωτερικό, διαθέτει τον χαρακτήρα και την ποιότητα για να διακριθεί στη διεθνή οινική σκηνή.

Η μεγάλη πλειοψηφία των οινοπαραγωγών εκθετών έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη από τη συμμετοχή τους στην έκθεση τονίζοντας την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και την κατά κοινή ομολογία αναβαθμισμένη παρουσία του ελληνικού περιπτέρου και οργάνωση της συμμετοχής από την Enterprise Greece. Χαρακτηριστικά ο κ. Στέλιος Μπουτάρης, υπεύθυνος προβολής του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, δήλωσε ότι: «Ήταν η πρώτη φορά που το ελληνικό περίπτερο ήταν τόσο γεμάτο, οι Έλληνες παραγωγοί εμφανίστηκαν πολύ καλά προετοιμασμένοι και για πρώτη φορά οι επισκέπτες έρχονταν ψάχνοντας επώνυμες ελληνικές περιοχές όπως η Σαντορίνη, η Νεμέα, η Νάουσα κα. Μπορούμε να πούμε πλέον με μεγάλη χαρά ότι το ελληνικό κρασί έχει αρχίσει να βρίσκει το δρόμο του».
Το ελληνικό περίπτερο τίμησαν με την παρουσία τους, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.  Πέτρος Τατούλης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσσελντορφ κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ο Οικονομικός και Εμπορικός Ακόλουθος του Ελληνικού Προξενείου κ. Ιάκωβος Κολλάρος και αρκετοί εκπρόσωποι της μεγάλης ελληνικής κοινότητας στην περιοχή. Ο κ. Δελαβέκουρας δήλωσε ότι: «Η φετινή συμμετοχή της Ελλάδας στη μεγαλύτερη έκθεση οίνου στον κόσμο άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Τόσο το μέγεθος της συμμετοχής, η ποιότητα των προϊόντων και της παρουσίασης, όσο και το γεγονός της αναγνώρισης της Ελλάδας ως ξεχωριστού προορισμού, με τα αντίστοιχα επικοινωνιακά οφέλη, λειτούργησαν καταλυτικά για την ενίσχυση της εικόνας του ελληνικού κρασιού. Πιστεύω ότι με τη συνεπή συνέχιση επαφών και προωθητικών ενεργειών, η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει το στόχο της ανάπτυξης νέων δικτύων διανομής και της διεύρυνσης του μεριδίου μας, ειδικά στη Γερμανία, που αποτελεί τη σημαντικότερη αγορά για τη χώρα μας. Το Γενικό Προξενείο είναι στη διάθεση των Ελλήνων οινοπαραγωγών για να υποστηρίξει αυτή την προσπάθεια.».

Η Prowein είναι η μεγαλύτερη έκθεση οίνου και ποτών στο κόσμο προσελκύοντας περισσότερους από 50.000 επισκέπτες από 123 χώρες και στην οποία συμμετέχουν 6.000 εκθέτες από 50 χώρες. Στόχος της Enterprise Greece είναι η καλύτερη δυνατή παρουσία και υποστήριξη των Ελλήνων εκθετών μέσω της άρτιας οργάνωσης και υλοποίηση δράσεων προβολής και ενημέρωσης για το ελληνικό κρασί.

Η Enterprise Greece συνεργάζεται στενά με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Οίνου και Αμπέλου και το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου, ώστε με ένα καλά μελετημένο στρατηγικό σχεδιασμό να τεθούν οι βάσεις της προώθησης του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό με στόχο να βρει τη θέση που του αξίζει σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον. Ο κ. Γεώργιος Φιλιόπουλος, Εντεταλμένος Σύμβουλος του Enterprise Greece τόνισε: «Στηρίζουμε τις προσπάθειες μέσω της στενής μας συνεργασίας  με τους οινοποιούς στο πρόγραμμα της διείσδυσης στη Γερμανία αλλά και σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα για την προβολή του ελληνικού οίνου σε τρίτες χώρες».

LOGIN