Friday, 4 December 2015

Equity Investment Forum

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Equity Investment Forum

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης επιχειρηματικών σχεδίων στο πλαίσιο του Equity Investment Forum που θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 8 Δεκεμβρίου 2015, στο ξενοδοχείο Χίλτον στην Αθήνα. To Forum συνδιοργανώνεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών, τον Οργανισμό Enterprise Greece, την Ένωση Ελληνικών Εταιριών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (HVCA), το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (TANEO Α.Ε.) και το Δίκτυο Πράξη, συντονιστή του Enterprise Europe Network – Hellas.

Περισσότερα από 300 επιχειρηματικά σχέδια (αριθμός τριπλάσιος από το προηγούμενο συνέδριο) από ελληνικές start up, αναπτυσσόμενες, μικρομεσαίες αλλά και μεγάλες ελληνικές εταιρίες από όλο το φάσμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας κατατέθηκαν προς αξιολόγηση από τα 27 ελληνικά, ισραηλινά και διεθνή venture capital funds (επίσης τα περισσότερα από κάθε άλλη φορά). Ενδεικτικό του μεγάλου ενδιαφέροντος για το συνέδριο είναι το γεγονός ότι ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 1.000 σύνεδροι, αριθμός υπερδιπλάσιος από το τελευταίο συνέδριο, ενώ η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής θα είναι ανοιχτή μέχρι και τις 4 Δεκεμβρίου 2015 μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του συνεδρίου http://www.eiforum.gr/.

Στο φετινό συνέδριο Τιμώμενη Χώρα είναι το Ισραήλ, μια από τις κορυφαίες τεχνολογικά και επενδυτικά χώρες στον κόσμο, η οποία διαθέτει ένα εξαιρετικό οικοσύστημα παραγωγής καινοτομίας. Εξέχοντες εκπρόσωποι της επενδυτικής κοινότητας του Ισραήλ θα συμμετέχουν στις εργασίες του διήμερου Forum μεταφέροντας τεχνογνωσία, εμπειρίες αλλά και προτάσεις για τη δημιουργία ενός αντίστοιχου συνεκτικού και πλήρους οικοσυστήματος καινοτομίας στην Ελλάδα.

Την πρώτη ημέρα του συνεδρίου θα συζητηθούν σημαντικά θέματα σχετικά με την ανάπτυξη δημόσιων πολιτικών για την περαιτέρω εξέλιξη του θεσμού του Venture Capital - Private Equity στο πλαίσιο και των σχετικών προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις βέλτιστες πρακτικές και μεθόδους για την προσέγγιση των ξένων αγορών και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, καθώς και τη διαδικασία ανάπτυξης των επιχειρήσεων από την ίδρυσή τους μέχρι και την είσοδό τους στο Χρηματιστήριο.

Επίσης, την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν τοποθετήσεις σημαντικοί ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας κ. Κ. Φωτάκης, ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Λ. Λαμπριανίδης, o Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕΑΝ Α.Ε., εκπρόσωποι θεσμικών και επενδυτικών οργανισμών από το εξωτερικό, όπως EBRD, EIB, EIF, Invest Europe, Israel Advanced Technology Industries, καθώς και εκπρόσωποι ισραηλινών, ευρωπαϊκών και ελληνικών venture capital και private equity funds.

Τη δεύτερη μέρα του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν workshops με τέσσερις θεματικές ενότητες: “Διαχείριση Διανοητικής Ιδιοκτησίας και Πατέντες”, “Χρηματοδότηση της καινοτομίας στις ΜμΕ: ευρωπαϊκές πολιτικές και εργαλεία ”, “Μετατρέποντας την ιδέα σε επιχείρηση για να προσελκύσει επενδυτές”, και “Προετοιμασία εισαγωγής σε χρηματιστηριακές αγορές”. Παράλληλα, θα υπάρξει για πρώτη φορά Networking Event μεταξύ μελών της HVCA, της Ισραηλινής επιχειρηματικής αποστολής και της Israel Advanced Technology Industries (IATI).

Τέλος, κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας έχουν προγραμματισθεί περισσότερες από 400 διμερείς συναντήσεις κατά τη διάρκεια των οποίων οι επιχειρηματίες που υπέβαλλαν επιχειρηματικά σχέδια θα συναντηθούν: α) με τα venture capital και private equity funds προκειμένου να διερευνήσουν πιθανή συνεργασία και επενδυτική συμμετοχή, β) με στελέχη του  Χρηματιστηρίου και τις εταιρίες συμβούλων του για να πληροφορηθούν σχετικά με τις διαδικασίες ένταξης, γ) με στελέχη του Enterprise Greece, ώστε να ενημερωθούν για τις δυνατότητες εξωστρέφειας της επιχείρησής τους, καθώς και δ) με στελέχη του Δικτύου ΠΡΑΞΗ προκειμένου να ενημερωθούν τόσο για τις ευκαιρίες διεθνούς τεχνολογικής ή επιχειρηματικής συνεργασίας όσο και για Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και υφιστάμενα εργαλεία στήριξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Equity Investment Forum
Το Equity Investment Forum θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 7-8 Δεκεμβρίου 2015 και είναι η κορυφαία εκδήλωση για όλες τις λύσεις χρηματοδότησης ιδιωτικών επιχειρηματικών κεφαλαίων σε επίπεδο venture capital & private equity, καθώς και σε επίπεδο χρηματιστηριακών αγορών στην Ελλάδα.

To Forum συνδιοργανώνεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών, τον Οργανισμό Enterprise Greece, την Ένωση Ελληνικών Εταιριών Επιχειρηματικών Κεφαλαίων (HVCA), το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (TANEO Α.Ε.) και το Δίκτυο Πράξη, συντονιστή του Enterprise Europe Network – Hellas.

Φέτος, το Forum φιλοξενεί το Ισραήλ ως τιμώμενη χώρα και εκτιμά ιδιαίτερα την ενεργό συμμετοχή της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι το Forum αποτελεί μετεξέλιξη του επιτυχημένου "International Venture Capital & Private Equity Forum", το οποίο υλοποιούνταν συνεχώς επί 12 συναπτά έτη. Η φετινή διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. 

Κατεβάστε την Agenda του Forum.

Sponsors
Gold Sponsors: Attica Bank, Attica Ventures, Deca Investments, Global Finance, SouthBridge, Watson Farley & Williams

Silver Sponsors: 7L Capital Partners, Alpha Ventures Capital Management, Copelouzos, Grant Thorton, IBG Management, Intrakat, Embassy of Israel, NBG Securities, New Mellon, Odyssey Venture Partners, Piraeus Capital Management, Thermi

Communications Sponsors: 24media, allconnected.gr, economia publishing, emea,gr, epixirisi, epixeiro.gr, ered.gr, euro2day.gr, european business review, greek law digest, neolaia.gr, νομική βιβλιοθήκη, palo.gr, reporter.gr, sbc, sofokleousin.gr, startup.gr, startupper.gr, virus.com.gr

Experience Sponsor: Conferience

Περισσότερες πληροφορίες
Οργανωτική Επιτροπή Equity Investment Forum
committee@eiforum.gr | http://www.eiforum.gr/

 

LOGIN