Thursday, 20 September 2018

Διεθνής Έκθεση Βιομηχανικού Ναυτιλιακού Εξοπλισμού «SMM HAMBURG 2018»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Διεθνής Έκθεση Βιομηχανικού Ναυτιλιακού Εξοπλισμού «SMM HAMBURG 2018»

Ο Οργανισμός Enterprise Greece σε συνεργασία με τους Έλληνες Κατασκευαστές Ναυτιλιακού Εξοπλισμού (HEMEXPO),  τη Διεθνή Ναυτική & Βιομηχανική Ένωση (WIMA)  και με την υποστήριξη του Ελληνο-Γερμανικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, που εκπροσωπεί την έκθεση του Αμβούργου στην Ελλάδα και στην Κύπρο,   διοργάνωσαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά την επίσημη συμμετοχή της Ελλάδας στη σημαντικότερη Διεθνή ’Έκθεση Βιομηχανικού Ναυτιλιακού Εξοπλισμού «SMM HAMBURG 2018».  Οι Enterprise Greece,  Hemexpo και Wima, τα τελευταία 2 χρόνια, έχουν συνενώσει τις δυνάμεις τους κάτω από το σλόγκαν «Smart Ship Solutions. Greek marine equipment», προκειμένου να υλοποιήσουν μια σειρά δράσεων για την προώθηση του ελληνικού ναυτιλιακού εξοπλισμού και την προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων στις δυναμικές και εξωστρεφείς ελληνικές εταιρείες του κλάδου.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν 26 κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις, μέλη των HEMEXPO και WIMA, οι οποίες είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν δεκάδες επιχειρηματικές συναντήσεις με επισκέπτες, οι οποίοι επισκέφτηκαν τα ελληνικά περίπτερα. Το κεντρικό εθνικό περίπτερο, με ενέργειες τoυ Enterprise Greece  συνυπήρξε στο κέντρο της έκθεσης μαζί με τα αντίστοιχα της Νορβηγίας, της Ολλανδίας, των ΗΠΑ και τις άλλες μεγάλες δυνάμεις της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Εκπρόσωποι μεγάλων ναυπηγείων και προμηθευτών της διεθνούς αγοράς επισκέφτηκαν τα ελληνικά περίπτερα και πραγματοποιήσαν συναντήσεις, οι οποίες οδήγησαν ήδη στη σύναψη νέων συμβολαίων και προωθούν την εξωστρέφεια του κλάδου. Διαπιστώθηκε ότι οι εταιρείες των κατασκευαστών ναυτιλιακού εξοπλισμού αναπτύσσονται επενδύοντας στην έρευνα, την καινοτομία και την ανάπτυξη και προσφέροντας Smart Ship Solutions,  στους πελάτες τους. Η ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών των ναυτικών και βιομηχανικών εταιρειών συνεχώς βελτιώνονται και η προσπάθεια για εξέλιξη είναι συνεχής.

Την έκθεση επισκέφθηκε και συνομίλησε με τους εκθέτες ο Πρόεδρος του   Enterprise Greece κ. Γρηγόρης Στεργιούλης. Το ελληνικό περίπτερο επισκέφτηκαν, επίσης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αμβούργο, κ. Γεώργιος Αρναούτης  και ο Ναυτιλιακός Ακόλουθος Αμβούργου Αντιπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος, κ. Ιωάννης Ορφανός, οι οποίοι  συνομίλησαν με τους  Έλληνες εκθέτες,  για τα καινοτόμα προϊόντα, τις υπηρεσίες τους, καθώς και την προώθηση αυτών στις διεθνείς αγορές.

Η «SMM HAMBURG» αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις στο  χώρο της ναυτιλιακής βιομηχανίας και του ναυτιλιακού βιομηχανικού εξοπλισμού στην Ευρώπη και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.  Η έκθεση διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και συμμετέχουν όλες οι παγκόσμιες δυνάμεις της ναυτιλίας. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν σχεδόν 2.300 εκθέτες από όλο τον κόσμο, και την επισκέφθηκαν περισσότεροι από 50.000 αγοραστές του κλάδου, ενώ υπεγράφησαν εμπορικές συμφωνίες δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο Αντιπρόεδρος των  Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού (HEMEXPO), κ. Παναγιώτης Μάλλιος σχολιάζοντας την επιτυχημένη παρουσία της ελληνικής αποστολής στην έκθεση δήλωσε ότι: «H SMM αποτελεί τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή κλαδική έκθεση στον τομέα της ναυτιλιακής τεχνολογίας. Επισκέπτες από όλο τον κόσμο που αντιπροσωπεύουν κάθε είδος πλοίου την επισκέπτονται για να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις του κλάδου. H HΕΜΕΧΡΟ συμμετείχε για ακόμη μία φορά στο ελληνικό περίπτερο, βάσει του στρατηγικού σχεδιασμού της για ενδυνάμωση των εξαγωγών των μελών της. Σύμφωνα με τα μέλη μας ήταν μία πολύ επιτυχημένη παρουσία, επισκέπτες από όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου είδαν τα προϊόντα μας και κατάλαβαν ότι είναι εφάμιλλα και ίσως υπερτερούν έναντι των ευρωπαίων ανταγωνιστών μας. Ως ΗΕΜΕΧΡΟ θα συνεχίσουμε την παρουσία μας τόσο στη συγκεκριμένη έκθεση όσο και στις υπόλοιπες διεθνείς εκθέσεις του κλάδου μας ώστε να καταστεί το made in Greece συνώνυμο ποιότητας και άριστου service.» 

Ο Προέδρος της Διεθνούς Ναυτικής  & Βιομηχανικής Ένωσης (WIMA)   κ. Ηλίας Χατζηεφραιμίδης δήλωσε ότι:« Η WIMA, για άλλη μία χρονιά είχε την χαρά να λάβει μέρος, μαζί με μέλη και συνεργάτες της, σε μια από τις πιο διαδεδομένες και σημαντικές εκθέσεις της ναυτιλίας. Όπως κάθε φορά, η ενεργή συμμετοχή των μελών της WIMA που πλαισίωσαν το εθνικό περίπτερο, συνέβαλε σε μία ακόμη επιτυχημένη ομαδική παρουσία και βοήθησε να δημιουργηθούν νέες καταλυτικές επαφές και ενδεχόμενες καινούργιες συνεργασίες. Η έκθεση SMM Hamburg 2018 μας έδωσε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε καινούργιες σχέσεις με δυνητικούς πελάτες και επιπρόσθετα να ενισχύσουμε τις ήδη υφιστάμενες συνεργασίες, σε παγκόσμιο επίπεδο

Ο Προέδρος  του Οργανισμού Enterprise Greece, κ. Γρηγόρης Στεργιούλης, δήλωσε ότι:« Η Εθνική Συμμετοχή στη Δ.Ε. SMM Hamburg 2018 αποτελεί  μέρος του ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού του Enterprise Greece, ο οποίος έχει εκπονηθεί  τα τελευταία δύο χρόνια, σε συνεργασία με τη HEMEXPO και τη WIMA, για την προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών εταιριών του κλάδου. Γενικότερα, ο κλάδος αυτός στη χώρα μας αναπτύσσει μια έντονη δυναμική  και διεκδικεί μερίδιο της αγοράς του βιομηχανικού  ναυτιλιακού εξοπλισμού με το σλόγκαν “Smart Ship Solutions – Greek Marine Equipment”. Η παρουσία των ελληνικών εταιριών ήταν αντάξια άλλων χωρών με μεγάλη παραγωγή ναυτιλιακού εξοπλισμού. Ο Οργανισμός θα συνεχίσει και στο μέλλον τη συνεργασία με τον κλάδο και τις ενώσεις για την προσέλκυση επενδύσεων και την περαιτέρω προβολή και προώθηση των καινοτόμων προϊόντων και των υπηρεσιών του κλάδου του βιομηχανικού ναυτιλιακού εξοπλισμού.»

LOGIN