50 Έλληνες παραγωγοί οίνου και τσίπουρου στην Έκθεση Prowein 2019

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

50 Έλληνες παραγωγοί οίνου και τσίπουρου στην Έκθεση Prowein 2019

Αθήνα,  7 Μαρτίου 2019 |  Ο Οργανισμός Enterprise Greece  διοργανώνει το Εθνικό Περίπτερο της Ελλάδας στην Διεθνή Έκθεση Prowein 2019,  στο οποίο θα φιλοξενηθούν 50 οινοπαραγωγοί από όλη την χώρα, παρουσιάζοντας τα εκλεκτής ποιότητας κρασιά τους. Με περισσότερες από 300 τοπικές ποικιλίες αμπέλου, μια μεγάλη ποικιλία terroir και κυρίως παθιασμένους οινοπαραγωγούς, η νέα γενιά ελληνικών κρασιών δικαιολογημένα βρίσκει μεγάλη αναγνώριση στη διεθνή σκηνή του κρασιού τα τελευταία χρόνια. Η δυναμική του κλάδου αυξάνει συνεχώς καθώς τα ελληνικά κρασιά  καλύπτουν μία ευρεία γκάμα, η οποία εκτείνεται από τραγανά λευκά κρασιά με ορυκτούς χαρακτήρες και δροσιστική οξύτητα έως και ερυθρά κρασιά με κομψότητα και βελούδινη υφή, που μπορούν να συνδυαστούν με ποικιλία από γαστρονομικά εδέσματα. «Τα ελληνικά κρασιά δημιουργούν έναν νέο κόσμο γεύσης με βάση τις μοναδικές γεύσεις των τοπικών ποικιλιών αμπέλου και τα πολυποίκιλα terroir της Ελλάδας», αναφέρει ο κ. Αντώνης Γραβάνης, Διευθυντής Διεθνών Εκθέσεων, Αγροτικών Προϊόντων, Τροφίμων και Ποτών. Η χώρα μας προσφέρει μεγάλες εμπορικές ευκαιρίες και προοπτικές στον κλάδο του οίνου και της γαστρονομίας, γεγονός που μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων διεθνών αγοραστών, που μπορούν να προωθήσουν τα ελληνικά προϊόντα στο παγκόσμιο καταναλωτικό κοινό. 

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της Έκθεσης, θα υπάρχει και φέτος η ευκαιρία να δοκιμάσει κανείς μια μεγάλη ποικιλία κρασιών στο κεντρικό wine bar (Hall 17 B121) του εθνικού περιπτέρου, το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα με τα περίπτερα των εκθετών, όπου ο καθένας ξεχωριστά θα παρουσιάζει τα κρασιά δικής του παραγωγής.

Από τον 14ο αιώνα, μέρος της ελληνικής οινικής παράδοσης είναι το τσίπουρο, ένα κομψό απόσταγµα στεµφύλων με προστατευόμενη ένδειξη προέλευσης, το οποίο προσελκύει ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον για τους λάτρεις οινοπνευματωδών ποτών. Στο πλαίσιο αυτό, ο Enterprise Greece δημιούργησε το Greek Spirits Bar (Hall 12 E50),  με το σύνθημα «Ας πιούμε τσίπουρο», όπου θα μπορούν να δοκιμαστούν, με τις συμβουλές ειδικών, τα διαφορετικά στυλ του τσίπουρου – είτε με ή χωρίς γλυκάνισο είτε λευκά ή παλαιωμένα σε βαρέλια.

“Wines of Greece

Το “wines of Greece” είναι το brand name του ελληνικού κρασιού για τις δράσεις προβολής στις αγορές του εξωτερικού.

Στις δράσεις στην Ελλάδα χρησιμοποιείται το αντίστοιχο «Επώνυμο Ελληνικό κρασί».

Οι δράσεις υλοποιούνται από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ),  την Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ) και το Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) καθώς και από τον Enterprise Greece.

Οι κλαδικοί φορείς προωθούν την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου, μέσω της έρευνας και της τεχνολογικής καινοτομίας, της παραγωγής και εμπορίας ελληνικών οίνων και αμπελοοινικών προϊόντων, με στόχο την συνεχή βελτίωση της ποιότητάς τους. Ο Enterprise Greece είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας για τις επενδύσεις και τις εξαγωγές, ο οποίος υποστηρίζει ενεργά τους Έλληνες εξαγωγείς μέσω ενός ολοκληρωμένου προγράμματος δράσεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Επικοινωνία Τύπου

Sven Koch | Τηλ.: +49 721 91245-132 // Christine Schaefer | Τηλ.: +49 721 91245-148
greece@organize.de | www.organize.de

TEXSOM WINE AWARDS @ GREEK PAVILION | Hall 17 B121 | Δευτέρα, 18.03.2019, ώρα 15.30

Συντονισμός από Caro Maurer MW
Στη συνέχεια θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα εξαιρετικά βραβευμένα ελληνικά κρασιά με επιλεγμένα ορεκτικά.

Επισκόπηση εκθετών

Οινοποιεία στο περίπτερο του Enterprise Greece (Hall 17):

 

Κτήμα Κυρ-Γιάννη

Κτήμα Άλφα

Κτήμα Γεροβασιλείου

Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος

Κτήμα Αργυρού

Οινοποιείο Κεχρής

Κτήμα Πόρτο Καρράς

Κτήμα Σιγάλας

Κτήμα Θεόπετρα

Κτήμα Χατζημιχάλη

Κτήμα Σαμπάνη

Περιφέρεια Κρήτης

Οινοποιείο Μηλιαράκη

Οινοποιείο Δουλουφάκη

Κτήμα Πατεριανάκη

ΙΔΑΙΑ Οινοποιητική

Οινοποιείο Διαμαντάκης

Κτήμα Τοπλού

Κτήμα Μιχαλάκη

Οινοποιείο Λυραράκης – ΓΕΑ

Περιφέρεια Ηπείρου

Κτήμα Γκλίναβος

Οινοποιείο Ζοίνος

Οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ

Παραγωγοί Οινοπνευματωδών Ποτών (Hall 12):

Ποτοποιία Λουκάτου

Ποτοποιία Πιλαβάς

Ποτοποιία Γάτσιος

Άλλα οινοποιία

Βιολογικά Κρασιά Τζιβάνη

Κτήμα Μωραΐτη

Περιφέρεια Αττικής

Οινοποιείο Μυλωνά

Βιοκλιματικό οινοποιείο Παπαγιαννάκος

Αμπελώνες Μάρκου

Οινοποιείο Αναστασία Φράγκου

Πύργος Κανιάρη

Οινοποιείο Γκίκας

Οινοποιείο Ανδρέου

Οινοποιείο Μπάσση

Οίνοι Τριποδάκης

Οινοποιείο Νικολού

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Κτήμα Βιβλία Χώρα

Πύργος Νίκου Λαζαρίδη

Κτήμα Βουρβουκέλη

Κελάρι Διαλεκτό

Οινοποιείο Μελμάρ

Κτήμα Παυλίδη

Κτήμα Τέχνη Οίνου

Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη

Οινογένεσις

Κτήμα Μανωλεσάκη

Οινοποιείο Λαλίκου

Αμπελόεις

            

LOGIN

Η ιστοσελίδα του οργανισμού χρησιμοποιεί cookies για την ασφαλή λειτουργία, τη μέγιστη απόδοσή και τη βελτίωση της περιήγησής σας. Με τη χρήση των υπηρεσιών της σελίδας αποδέχεστε τη χρήση cookies!
Περισσότερες Πληροφορίες Συμφωνώ