Friday, 15 December 2023

Εντυπωσίασε η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Big 5 Global 2023

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εντυπωσίασε η Ελλάδα στη Διεθνή Έκθεση Big 5 Global 2023

Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2023 | Πιο εντυπωσιακή από κάθε άλλη χρονιά ήταν η συμμετοχή των 57 ελληνικών εταιρειών του κλάδου των δομικών υλικών και κατασκευών στη «Big 5 Global» που διοργάνωσε και φέτος η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και η οποία διεξήχθη στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, από 04 έως 07 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για τη σπουδαιότερη Διεθνή Έκθεση στη Μέση Ανατολή, η οποία προβάλλει τη μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών στον τομέα των κατασκευών, σε εμπορικούς επισκέπτες, όχι μόνο από την περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Μέσης Ανατολής, αλλά και από τις γειτονικές χώρες της Σαουδικής Αραβίας, του Ιράν, του Ιράκ, της Ινδίας και της Υποσαχάριας και Βόρειας Αφρικής.

Κατά τη διάρκεια της Big 5 Global, η Enterprise Greece, με δικό της γραφείο στον κεντρικό διάδρομο της έκθεσης, στήριξε την εθνική συμμετοχή, η οποία χαρακτηρίστηκε από τη δυναμική παρουσία των ελληνικών εταιρειών με τα καινοτόμα προϊόντα τους αλλά και την πιο έντονη διαφημιστική έως σήμερα προβολή της χώρας στα κεντρικά σημεία εντός και εκτός εκθεσιακού χώρου, στοιχεία που συνέβαλαν στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων επισκεπτών στο ελληνικό περίπτερο.

H Ελλάδα είχε για 4η συνεχόμενη χρονιά τη μεγαλύτερη εθνική παρουσία στον χώρο Startup City της «Big 5 Global», με τη συμμετοχή 8 ελληνικών Startups, οι οποίες προέβαλαν τις καινοτόμες τεχνολογίες τους στον τομέα της βιομηχανίας των δομικών υλικών και κατασκευών.

Επίσης για δεύτερη φορά, δημιουργήθηκε χώρος υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής για την προβολή του Ελληνικού Μαρμάρου, καθώς η Enterprise Greece σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης (ΣΕΜΜΘ) ξεκίνησαν από το 2022 συντονισμένες δράσεις για την προώθηση του εξαιρετικού αυτού προϊόντος στο εξωτερικό, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου 3ετίας στου κλάδου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξαγωγές του των δομικών υλικών προς την Μ. Ανατολή το 2022, ανήλθαν στο 0,18% (102,1 εκ. δολάρια) του συνολικού όγκου των ελληνικών εξαγωγών και είχαν αύξηση 3.9% σε σχέση με τις εξαγωγές του κλάδου για το 2021.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης διοργανώθηκαν δύο σημαντικές εκδηλώσεις:
α) Στο περίπτερο προβολής του ελληνικού μαρμάρου, πραγματοποιήθηκε την πρώτη ημέρα της έκθεσης, παρουσία της Διοίκησης του Οργανισμού, Welcome Reception προς τιμή των 57 ελληνικών επιχειρήσεων της εθνικής συμμετοχής. Την εκδήλωση μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ελλάδας στα H.A.E., κ. Αντώνιος Αλεξανδρίδης , ο Σύμβουλος της Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Παναγιώτης Λεμπέσης, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Δημήτριος Βουρδάνος, καθώς και η Σύμβουλος επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κ. Ελευθερία Τσαγκαράκη.

β) Στο χώρο του Start-Up City, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του οικοσυστήματος των νεοφυών εταιριών του κατασκευαστικού τομέα στις χώρες του Κόλπου. Στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχε η Εντεταλμένη Σύμβουλος και Εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Εnterprise Greece, κα Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, η οποία μίλησε για το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων και τις δράσεις υποστήριξης της Enterprise Greece, καθώς και για τις δυνατότητες εμπλοκής τους σε έργα στη Μέση Ανατολή.

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, κ. Μαρίνος Γιαννόπουλος, ανέφερε: «Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η εθνική συμμετοχή της Ελλάδας στη φετινή Big 5 Global και θέλω να συγχαρώ όσους συνέβαλαν σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Στόχος ήταν να οργανωθεί μια ακόμα πιο δυναμική εθνική συμμετοχή σε σχέση με την περσινή, στην οποία η χώρα μας είχε κερδίσει τις εντυπώσεις, και να αναδειχθούν για άλλη μια φορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ελληνικών προϊόντων, όλων των κλάδων των δομικών υλικών και υπηρεσιών. Με τη φετινή μας παρουσία, ανεβάσαμε πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών και είμαι σίγουρος ότι στην επόμενη διοργάνωση, η Ελλάδα θα μια έχει μια πιο δυναμική παρουσία».

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος ΔΣ της Enterprise Greece, κα. Μπέττυ Αλεξανδροπούλου από την πλευρά της δήλωσε τα εξής: «Η φετινή εθνική συμμετοχή στη Big 5 Global 2023, μας γεμίζει αισιοδοξία για τις τεράστιες προοπτικές που εμφανίζονται για τον συγκεκριμένο κλάδο τα επόμενα χρόνια. Και στη φετινή διοργάνωση, καταφέραμε να δείξουμε και να αναδείξουμε τα καινοτόμα ελληνικά προϊόντα και να προσελκύσουμε αριθμό-ρεκόρ επισκεπτών και επιχειρηματιών. Επίσης απολαμβάνουμε τη μεγάλη επιτυχία που γνωρίζει το branding του ελληνικού μαρμάρου το οποίο είχαμε παρουσιάσει στην περσινή διοργάνωση σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας-Θράκης. Τέλος, είναι άξια αναφοράς, η μεγάλη συμμετοχή ελληνικών Start-ups του κατασκευαστικού κλάδου, η οποία επιβεβαιώνει ότι η χώρα μας αποτελεί μια ανερχόμενη δύναμη καινοτομίας και εξωστρέφειας.»

Στις δηλώσεις του ο Πρέσβης κ. Αντώνιος Αλεξανδρίδης τόνισε τα εξής: «Είχα την τιμή και την χαρά να επισκεφτώ την έκθεση δομικών υλικών BIG 5 και να συνομιλήσω με τους 57 Έλληνες εκθέτες. Η ιδιαίτερα υψηλή συμμετοχή, 4η πολυπληθέστερη μεταξύ όλων των χωρών, επιβεβαιώνει το δυναμισμό και τον εξωστρεφή χαρακτήρα της ελληνικής οικονομίας και, παράλληλα, τις ευκαιρίες που παρουσιάζουν τα ΗΑΕ και η ευρύτερη περιοχή για την ελληνική επιχειρηματικότητα. Η Πρεσβεία μας, σε συνεργασία με την Enterprise Greece που διοργάνωσε επιτυχώς την Εθνική Συμμετοχή, θα παραμείνει αρωγός και συμπαραστάτης στις προσπάθειες των ελληνικών εξωστρεφών επιχειρήσεων.»

LOGIN