Thursday, 7 April 2022

BIG 5 SAUDI: Η Enterprise Greece διοργάνωσε και φέτος την εθνική συμμετοχή στη διεθνή έκθεση δομικών υλικών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

BIG 5 SAUDI: Η Enterprise Greece διοργάνωσε και φέτος την εθνική συμμετοχή στη διεθνή έκθεση δομικών υλικών

BIG 5 SAUDI: Η Έκθεση που προσφέρει άμεση πρόσβαση σε αγοραστές στην ακμάζουσα κατασκευαστική αγορά της Σαουδικής Αραβίας και των όμορων χωρών

Η Enterprise Greece διοργάνωσε και φέτος την εθνική συμμετοχή


Αθήνα, 7 Απριλίου 2022 | H διεθνής έκθεση δομικών υλικών «BIG 5 SAUDI», η οποία έχει καθιερωθεί ως μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις στον τομέα των κατασκευών στη Σαουδική Αραβία και στην ευρύτερη περιοχή, διοργανώθηκε στο Ριάντ από 28 έως 31 Μαρτίου 2022. Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) διοργάνωσε και φέτος την εθνική συμμετοχή, η οποία απαρτιζόταν από 12 ελληνικές εταιρίες. Η συμμετοχή της Ελλάδος στην έκθεση με σημαντικές εταιρείες από το χώρο των δομικών υλικών, είναι μία στοχευμένη δράση που μεταξύ άλλων βασίζεται στα μεγάλα έργα που προγραμματίζονται στη Σαουδική Αραβία τα επόμενα χρόνια αλλά και στην ενίσχυση των υφιστάμενων, άριστων σχέσεων μεταξύ της Ελλάδος και της Σαουδικής Αραβίας.

Η έκθεση συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη ποικιλία σε προϊόντα και υπηρεσίες στον τομέα των κατασκευών, όπως αποδεικνύεται άλλωστε και από τη συμμετοχή των 400 εταιρειών από 25 χώρες που πρόβαλλαν προϊόντα σε επιφάνεια 14.000 τ.μ., δομικά υλικά, ηλεκτρολογικό υλικό, συστήματα κλιματισμού, εξοπλισμό αεροδρομίων, μάρμαρα & υλικά επεξεργασίας μαρμάρων, καλώδια, προϊόντα αλουμινίου, χρώματα – βερνίκια – μονωτικά, ηλεκτρικά μηχανήματα, τεχνολογία υδάτων & περιβάλλοντος, τεχνολογία κλιματισμού κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, λογισμικό για κατασκευαστικές εταιρίες, μηχανήματα καθαρισμού και συντήρησης, προϊόντα μεταλλουργίας και υαλουργίας, μπάνια, προϊόντα ξύλου κ.α.

Η έκθεση διοργανώθηκε για 12η χρονιά, αλλά ήταν η πρώτη φορά που έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα Ριάντ, στο Riyadh International Convention & Exhibition Center (RICEC), που αποτελεί το πολιτικό και οικονομικό κέντρο της Σαουδικής Αραβίας.

Η κα Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, Εντεταλμένη Σύμβουλος και Μέλος ΔΣ της Enterprise Greece δήλωσε: «Η Σαουδική Αραβία αποτελεί μία χώρα στρατηγικής σημασίας για την ενίσχυση των εξαγωγών αλλά και τις ευρύτερες διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας. Στην Enterprise Greece, αναγνωρίζοντας την ανάπτυξη σημαντικών κατασκευαστικών έργων που θα προκύψουν τα επόμενα χρόνια στη Σαουδική Αραβία θεωρούμε απαραίτητο να ενισχύσουμε την εξωστρέφεια των ελληνικών κατασκευαστικών εταιριών στην περιοχή και ειδικότερα για τον κλάδο των ελληνικών δομικών υλικών που αποτελεί ένα δυναμικό κλάδο για τη χώρα μας.»

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Ριάντ, κος Αλέξης Κωνσταντόπουλος, παρευρέθηκε σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης, παρουσία του Υφυπουργού Ενέργειας και Βιομηχανίας της Σαουδικής Αραβίας. ΗΕ, Eng. Osama bin Abdulaziz Al-Zamil, και στη συνέχεια επισκέφτηκε το ελληνικό περίπτερo, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκπροσώπους των ελληνικών εταιριών.
Ο κος Κωνσταντόπουλος προέβη στην εξής δήλωση: “Είναι τιμή και ιδιαίτερη χαρά που η χώρα μας εκπροσωπείται επάξια με πολυάριθμες και προβεβλημένες εταιρίες στη μεγάλη έκθεση Big 5 Saudi στο Ριάντ, την πρωτεύουσα της μεγαλύτερης χώρας της Αραβικής χερσονήσου. Αποτελεί τη μεγαλύτερη έκθεση στην Σαουδική Αραβία αναφορικά με τον κατασκευαστικό τομέα, στον οποίο διαμορφώνονται εξαιρετικές ευκαιρίες για τις ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου, δεδομένου ότι εξελίσσονται εντυπωσιακά και πρωτοπόρα, δημόσια και ιδιωτικά έργα υποδομής. Εύχομαι καλή επιτυχία στις 12 ελληνικές επιχειρήσεις που εκπροσωπούν την Ελλάδα, την ελληνική τεχνογνωσία και τα αρίστης ποιότητας κατασκευαστικά υλικά. Η Πρεσβεία μας παραμένει ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή όλων των ελληνικών επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται για την αγορά του Σαουδαραβικού Βασιλείου».

Ο κος Ευθύμιος Κωλέτσης, International Business Director, της εταιρίας VITEX A.E. δήλωσε: «Φέτος η VITEX AE, με παρουσία σε 20 χώρες του εξωτερικού και έχοντας πάντα ως στόχο να εισέρχεται σε νέες αγορές, αποφάσισε να συμμετάσχει στην Big 5 Saudi, με την πολύτιμη υποστήριξη της Enterprise Greece. Η εικόνα που αποκομίσαμε από την έκθεση είναι θετική. Αυτό οφείλεται, αφενός μεν στο μεγάλο όγκο των επισκεπτών της έκθεσης, αφετέρου δε, στο προφίλ των επισκεπτών που είναι επιχειρηματίες, που επιθυμούν να ενημερωθούν για προϊόντα και καινοτομίες του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιούνται, αλλά και να κλείσουν εμπορικές συμφωνίες με εταιρείες-εκθέτες».

LOGIN