Monday, 12 December 2022

Παρουσίαση του ολοκληρωμένου brand identity GREEK MARBLE

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παρουσίαση του ολοκληρωμένου brand identity GREEK MARBLE

Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2022 | Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου η έκθεση Middle East Stone, η οποία αποτελεί μέρος της The Big 5, Dubai άνοιξε τις πόρτες της στους επισκέπτες της στο Ντουμπάι, με μια ιδιαίτερα δυνατή αποστολή εκπροσώπησης του Ελληνικού Μαρμάρου. Πέρα από τη μεγάλη συμμετοχή Ελληνικών Εταιρειών μαρμάρου, για πρώτη φορά στην έκθεση αυτή παρουσιάζεται το ολοκληρωμένο brand identity GREEK MARBLE μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο περίπτερο. Με την υποστήριξη και το σχεδιασμό της Enterprise Greece, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας Θράκης, η ύπαρξη ενός brand για το Ελληνικό Μάρμαρο με στρατηγικό σχεδιασμό προβολής και προώθησής του στα κοινά ενδιαφέροντος παγκοσμίως, είναι πλέον γεγονός.

Τα εγκαίνια της εντυπωσιακής ελληνικής συμμετοχής στην The Big 5, Dubai διεξήχθησαν σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο αφιερωμένο στο Ελληνικό Μάρμαρο, με εναρκτήρια εκδήλωση της Enterprise Greece και της Πρεσβείας της Ελλάδας στα ΗΑΕ παρουσία όλων των Ελλήνων εκθετών. Την εκδήλωση χαιρέτησαν η κ. Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, Εντεταλμένη Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ της Enterprise Greece και ο Πρέσβης της Ελλάδας στα ΗΑΕ, αξιότιμος κ. Αντώνης Αλεξανδρίδης, υποδεχόμενοι το σύνολο των 60 εκθετών της ελληνικής αποστολής.

Η έκθεση διήρκησε τέσσερις ημέρες, ενώ την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου η Enterprise Greece, η Πρεσβεία της Ελλάδας στα ΗΑΕ και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας Θράκης διοργάνωσαν στον ίδιο αυτό χώρο, άλλη μια ειδική εκδήλωση αφιερωμένη στο Ελληνικό Μάρμαρο, με προσκεκλημένους επισκέπτες - “αγοραστές” και ειδικούς συνεργάτες του κλάδου, εορτάζοντας μαζί τους μια νέα εποχή για το Ελληνικό Μάρμαρο που ξεκινά με την έκθεση αυτή. Το συγκεκριμένο περίπτερο, αποτέλεσε κατά κοινή ομολογία το εντυπωσιακότερο περίπτερο της έκθεσης Middle East Stone. Πρόκειται για έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο, σχεδιασμένο για να εκπροσωπεί επάξια το καινούργιο κλαδικό brand GREEK MARBLE , με tagline “Then. Now. Forever." και αποτελεί μια αποτύπωση της ιστορίας του Ελληνικού Μαρμάρου και κεντρικό θέμα του εθνικού περιπτέρου του κλάδου.

Η διαχρονικότητα και ιδιαιτερότητα του Ελληνικού Μαρμάρου μπορεί να συναντηθεί στα πολλαπλά εκθέματα και σημεία του περιπτέρου: ένα αντίγραφο προτομής Κυκλαδικής θεότητας από τη Προπαρασκευαστική Επαγγελματική Σχολή Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου, design φωτιστικά από ελληνικό μάρμαρο, εντυπωσιακές φωτογραφίες, μαρμάρινο δάπεδο και επενδύσεις διαφόρων ποικιλιών Ελληνικού Μαρμάρου από όλη τη χώρα, ένα κομμάτι ακατέργαστου όγκου λευκού μαρμάρου ως άλλο γλυπτό, αλλά και πλούσιο πληροφοριακό υλικό, είναι μερικά από τα ερεθίσματα που είχαν οι επισκέπτες του περιπτέρου.

Στην εκδήλωση του Ελληνικού Μαρμάρου, η Εντεταλμένη Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ της Enterprise Greece, κ. Μπέττυ Αλεξανδροπούλου ανέφερε: «Με μεγάλη χαρά εδώ στην BIG 5 Dubai σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο, αναδεικνύουμε το branding του Ελληνικού μαρμάρου στην παγκόσμια αγορά. Η EG και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας-Θράκης (Σ.Ε.Μ.Μ.Θ), συνεργάστηκαν με κοινό στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας του εμβληματικού αυτού κλάδου για τις ελληνικές εξαγωγές αλλά και την αύξηση της προστιθέμενης αξίας του τελικού προϊόντος. Η διεθνής έκθεση The BIG 5 Dubai, η μεγαλύτερη στη Μέση Ανατολή για τον κλάδο των δομικών υλικών, αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα εκκίνησης αυτού του εγχειρήματος, με χιλιάδες εμπορικούς επισκέπτες να επισκέπτονται το ειδικό περίπτερο προβολής του Ελληνικού Μαρμάρου και να ενημερώνονται για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά αλλά και την ιστορία του μέσα στους αιώνες. Η EG θα στηρίξει το ταξίδι του GREEK MARBLE σε όλες τις σημαντικές αγορές του κόσμου».

Η Πρόεδρος του ΣΕΜΜΘ κ. Ιουλία Χαϊδά δήλωσε: «Ο ΣΕΜΜΘ, με όραμα την καθιέρωση μιας μοναδικής ταυτότητας για το Ελληνικό Μάρμαρο και τη χάραξη μιας εθνικής στρατηγικής προώθησης και επικοινωνίας για την υποστήριξη των εξαγωγών του κλάδου μας, που ήδη κατατάσσει την Ελλάδα στην 4η παγκόσμια κατάταξη, κατάφερε σήμερα με την αμέριστη υποστήριξη της ENTERPRISE GREECE, για την οποία είμαστε ευγνώμονες, να αναδείξει το περίφημο Ελληνικό Μάρμαρο όπως του αρμόζει, με ένα δυνατό branding. Είμαστε βέβαιοι πως σήμερα ξεκινάει ένα σημαντικό κεφάλαιο που ανοίγει νέους ορίζοντες και προοπτικές για το Ελληνικό Μάρμαρο. Η ιστορία της χώρας μας έχει χτιστεί και διατηρηθεί με το Ελληνικό Μάρμαρο, ενώ η τέχνη της εξόρυξης, επεξεργασίας και γλυπτικής του μαρμάρου και η γνώση των διεργασιών που εμπλέκονται σε κάθε ένα από αυτά τα στάδια είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένες στη χώρα μας. Το Ελληνικό Μάρμαρο αποτελεί σημαντικό στοιχείο της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας αλλά και ολόκληρου του κόσμου.»

LOGIN