Επιχειρηματική Αποστολή ΕΒΕΑ στο Βελιγράδι της Σερβίας

Επιχειρηματική Αποστολή ΕΒΕΑ στο Βελιγράδι της Σερβίας


Thursday, 5 March 2020

Βελιγράδι, 4-6 Μαρτίου 2020 | Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Επιχειρηματικής Αποστολής στην Σερβία, την οποία διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), ο ΣΕΒΕ - Σύνδεσμος Εξαγωγέων και ο Οργανισμός Enterprise Greece, με τ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιχειρηματική Αποστολή ΕΒΕΑ στο Βελιγράδι της Σερβίας

Βελιγράδι, 4-6 Μαρτίου 2020 | Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Επιχειρηματικής Αποστολής στην Σερβία, την οποία διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), ο ΣΕΒΕ - Σύνδεσμος Εξαγωγέων και ο Οργανισμός Enterprise Greece, με την υποστήριξη του ΣΕΒ, ΠΣΕ και ΣΕΚ στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για τόνωση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων. Η Αποστολή υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βελιγράδι και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερβίας. Την Επιχειρηματική Αποστολή συνόδευσε ο Γενικός Γραμματέας Δ.Ο.Σ. και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος του Enterprise Greece, κ. Γρηγόριος Δημητριάδης, ενώ το ΕΒΕΑ εκπροσωπήθηκε επίσημα από τον κ. Σταύρο Γεωργάκη, Μέλος Διοικητικής Επιτροπής ΕΒΕΑ.

Σήμερα, Πέμπτη, 5 Μαρτίου διοργανώθηκε Επιχειρηματικό Forum στο οποίο παρουσιάστηκαν οι διμερείς επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες των δύο χωρών απο τον Οργανισμό Enterprise Greece και το Επιμελητήριο της Σερβίας αντίστοιχα.  Από την σερβική πλευρά χαιρετισμό απηύθυναν ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Nemanja Stevanović και η Υφυπουργός Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών, κα Tatjana Matic.

Σημειώνεται ότι οι διμερείς μας σχέσεις με την Σερβία είναι πολύ ικανοποιητικές και χαρακτηρίζονται από ισχυρούς πολιτικούς, πολιτιστικούς και θρησκευτικούς δεσμούς, ενώ παράλληλα υπάρχουν σημαντικές προοπτικές για επιχειρηματικές επαφές που θα ωφελήσουν και τις δύο πλευρές.

Σημειώνεται ότι στην Αποστολή συμμετείχαν 14 ελληνικές επιχειρήσεις από τους κλάδους των τροφίμων, κατασκευών - δομικών υλικών, καινοτομίας & τομέα πληροφορικής (ICT), εφοδιαστικής αλυσίδας και φαρμακευτικών προϊόντων -καλλυντικών, οι οποίες πραγματοποίησαν 100 στοχευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις με αντίστοιχες σερβικές.  

Οι ελληνικές επιχειρήσεις ήταν οι εξής:

 1.  ADELCO S.A.
 2.  AKRITAS S.A.
 3.  ALFA PASTRY S.A.
 4.  ELEA CRETA-PELOPOS NISSOS-SPARTAN TREASURE
 5.  ELEMKO S.A.
 6. ELEOURGIA OF CRETE S.A.-CRETA DROP
 7.  HELLENIC FIELDS LTD
 8.  IKNOW HOW S.A.
 9.  LINAKIS DIGITAL
 10.  M&M MILITZER & MUENCH S.A.
 11. OLYMPIA ELECTRONICS S.A.
 12. PHARMEX S.A.
 13.  SOFTONE TECHNOLOGIES S.A.
 14. VIORYL S.A.
Ο Οργανισμός μας
Προφίλ του Οργανισμού
Διοικητικό Συμβούλιο
Δίκτυο Συνεργατών
Επικοινωνία