Wednesday, 16 December 2020

Συνεργασία Enterprise Greece & Next.e.GO Mobile

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνεργασία Enterprise Greece & Next.e.GO Mobile

Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2020 Ι Η Εταιρεία Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) υπέγραψε “Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας” με την Next.e.GO Mobile SE, η οποία θέτει τις βάσεις για την υλοποίηση στρατηγικής, για την εθνική οικονομία, επένδυσης πλήρους κλίμακας παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα.


Η Next.e.GO Mobile SE είναι η μοναδική γερμανική εταιρεία που κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας με έδρα το Aachen. Μέσω ιδιόκτητης disruptive τεχνολογίας 5G που διαθέτει και μιας ειδικά σχεδιασμένης, καινοτόμας και δυναμικής πλατφόρμας BEV, η Next.e.GO Mobile SE παρέχει ηλεκτρικά οχήματα με έμφαση στο μεγάλο κύκλο ζωής και σε ελκυστικές για τους καταναλωτές, τιμές.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν μια «κατ’ αρχήν συνεργασία» και, ως εκ τούτου, έχουν προγραμματίσει τη συγκρότηση ομάδας εργασίας προκειμένου να καταγραφεί το ακριβές πλαίσιο αλλά και οι προϋποθέσεις υλοποίησης μιας μεγάλης επένδυσης της Γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα. Η εν λόγω επένδυση θα ενταχθεί στα έργα στρατηγικής σημασίας και το σχετικό πλαίσιο κινήτρων δεδομένου ότι, εκτός από τη συναρμολόγηση αυτοκινήτων, η Next.e.GO Mobile SE θα επενδύσει στην ίδρυση ενός Campus Τεχνολογίας και Καινοτομίας στην χώρα μας, με σεβασμό στο περιβάλλον και αξιοποίηση του εγχώριου ανθρώπινου δυναμικού.

Μια επιτελική αντιπροσωπεία στελεχών της Next.e.GO Mobile SE πραγματοποίησε συναντήσεις στην Ελλάδα στα συναρμόδια υπουργεία που θα εμπλακούν για την υπογραφή της “Επιστολής Προθέσεων Συνεργασίας”. Οι επαφές θα είναι σε υψηλό επίπεδο εκπροσώπησης, καθώς των συζητήσεων θα ηγείται από την πλευράς της Enterprise Greece, o Διευθύνων Σύμβουλος, κος Γιώργος Φιλιόπουλος και από την πλευρά της Next.e.GO Mobile SE, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., καθ. Ulrich Hermann.

Εκτιμάται ότι μέσα από στενή συνεργασία, συνεχή ανταλλαγή εποικοδομητικών απόψεων αλλά και σωστή εποπτεία και διαχείριση των επιμέρους εργασιών, η συμφωνία θα ολοκληρωθεί με επιτυχία εντός των επόμενων 3 μηνών. Προβλέπεται ακόμα ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σε 24 μήνες έως την πλήρη λειτουργία μιας μονάδας παραγωγής e.Go στην Ελλάδα. Το έργο αυτό θα αναδείξει την Ελλάδα στην διεθνή αγορά ως ένα από τα πρωτοπόρα ευρωπαϊκά έθνη στην ηλεκτροκίνηση μέσω της δημιουργίας εγχώριας παραγωγικής ικανότητας.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, σχολιάζοντας την συμφωνία σημείωσε χαρακτηριστικά:

“Η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά στον επενδυτικό χάρτη των μεγάλων εταιρειών. Μια νέα προοπτική ανοίγεται για την χώρα μας με την συμφωνία αυτή. Η εγκατάσταση θα έχει παραγωγική ικανότητα έως και 30.000 αυτοκίνητα ετησίως, ενώ το ύψος της επένδυσης στη φάση εκκίνησης, εκτιμάται στο ποσό των 100 εκατ. ευρώ και προβλέπεται να απασχολεί 1.000 υπαλλήλους αρχικά. Η Enterprise Greece αναδεικνύει και με αυτή την συμφωνία, την πολιτική αξία της μεταρρύθμισης που ενδυνάμωσε την Οικονομική Διπλωματία. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας για την υλοποίηση της, αλλά και για την διευκόλυνση και άλλων επιχειρηματικών προοπτικών που αναζωπυρώνουν τον κλάδο της Βιομηχανικής παραγωγής στη χώρα μας.”

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Enterprise Greece, Γιώργος Φιλιόπουλος, ο οποίος υπέγραψε για την ελληνική πλευρά τη συμφωνία αυτή, σημείωσε:

“Η σημερινή Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας που υπογράψαμε με την Next.e.GO Mobile SE, τη γερμανική εταιρεία που κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα- και η οποία σηματοδοτεί την έναρξη των συζητήσεων για την υλοποίηση μιας μεγάλης επένδυσης στη χώρας μας, αποδεικνύει εμπράκτως αυτό που ισχυριζόμαστε από την αρχή της πανδημίας, ότι η χώρα εξακολουθεί να καταγράφει αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον για την υλοποίηση έργων σημαντικού αντικτύπου στην εθνική οικονομία. Η Enterprise Greece συνεχίζει ακόμη και σε δύσκολες, ομολογουμένως, συνθήκες να επιτελεί το έργο της, να προσελκύει επενδύσεις και να βελτιώνει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.”

 Ο κ. Vezvaei, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Next.e.GO Mobile SE και Διευθύνων Σύμβουλος του Group ανέφερε:

“Στην Next.e.GO Mobile SE εστιάζουμε στην πραγματική βιωσιμότητα που αφορά τον κύκλο ζωής των προϊόντων μας. Αυτό περιλαμβάνει, όχι μόνο το ηλεκτρικό αυτοκίνητο και το καινοτόμο σύστημα παραγωγής του, αλλά και τον θετικό οικονομικό αντίκτυπο που προσφέρει στις χώρες υποδοχής της επένδυσης, με αύξηση της απασχόλησης, ανάδειξη της τεχνολογίας και μεγέθυνση του οικοσυστήματος των υποστηρικτικών επιχειρήσεων. Η συνεργασία μας με την Ελλάδα, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς η σύμπραξη μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούσε να προσφέρει μακροπρόθεσμα οφέλη όχι μόνο στο περιβάλλον αλλά και στις τοπικές κοινότητες.”

O καθηγητής Hermann, Διευθύνων Σύμβουλος της Next.e.GO Mobile SE δήλωσε:

“Ο σχεδιασμός και τα βιομηχανικά χαρακτηριστικά της τεχνολογίας παραγωγής 4.0 της e.GO Life από τη μία και τα ευέλικτα επιχειρηματικά μοντέλα συνεργασίας που προάγει από την άλλη προσφέρουν στην Next.e.GO Mobile SE τη δυνατότητα να μεταμορφώσει την αστική μετακίνηση σε όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής. Η πολιτική επιλογή της Ελληνικής κυβέρνησης για carbon-free mobility ανταποκρίνεται τέλεια στην αποστολή μας στη Next.e.GO Mobile SE. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε αυτή τη συνεργασία επιτυχημένη και ανυπομονούμε να σημειώσουμε σημαντική πρόοδο τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.”

LOGIN