Tuesday, 10 May 2022

Δυναμική παρουσία της Enterprise Greece στο International Hotel Investment Forum (IHIF)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δυναμική παρουσία της Enterprise Greece στο International Hotel Investment Forum (IHIF)

Αθήνα, 10 Μαΐου 2022 | Η θέση της Ελλάδας ως κορυφαίου επενδυτικού προορισμού στο χώρο του τουρισμού, επιβεβαιώθηκε εμφατικά στη διάρκεια του διεθνούς Συνεδρίου International Hotel Investment Forum (IHIF), το οποίο πραγματοποιήθηκε 3-5 Μαΐου 2022, στο Βερολίνο.


Οι ξενοδοχειακές αλυσίδες, οι εταιρείες ανάπτυξης έργων, αλλά και τα επενδυτικά ταμεία, βλέπουν πλέον την Ελλάδα ως έναν προορισμό για επενδύσεις μακροπρόθεσμου ορίζοντα, ενώ εστιάζουν το ενδιαφέρον τους σε έργα με σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής. Τέλος, η τάση ανάπτυξης έργων σε λιγότερο γνωστούς προορισμούς, με σκοπό τη δημιουργία τουριστικών εγκαταστάσεων, παραμένει έντονη και γεννά προσδοκίες.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η Enterprise Greece πραγματοποίησε ένα πλήρες πρόγραμμα 65 κατ’ ιδίαν συναντήσεων, οι 40, εκ των οποίων, αφορούσαν σε follow up με ήδη ώριμες επαφές (leads), οι οποίες ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν επένδυση στη χώρα μας.

Αξίζει να επισημανθεί ότι εκδηλώθηκε έντονο ενδιαφέρον για είσοδο στην Ελλάδα νέων παικτών του κλάδου και περαιτέρω επέκτασης των ήδη εγκατεστημένων αλυσίδων ξενοδοχείων. Αυτό πιστοποιεί το γεγονός πως η Ελλάδα είναι στο κέντρο του ενδιαφέροντος των μεγάλων αλυσίδων που αναζητούν ευκαιρίες για επέκταση και εδραίωσή τους μέσω εξαγορών και στρατηγικών συνεργασιών, τόσο στο κομμάτι των boutique hotels, όσο και σε αυτό των πολυτελών ξενοδοχείων (luxury hotel segment).

Η Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου), συμμετέχει ανελλιπώς στο IHIF, ενώ φέτος έδωσε ακόμη πιο δυναμικό παρών, καθώς εκτός του ειδικά σχεδιασμένου χώρου προβολής (booth), και τη διοργάνωση στρογγυλής τραπέζης (Breakfast roundtable) αφιερωμένης στην Ελλάδα, συμμετείχε σε πάνελ με θέμα την ανάπτυξη προορισμών και τις επενδύσεις.

Στο Breakfast roundtable συμμετείχαν 35 εκπρόσωποι του κλάδου, ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός για τέτοιου είδους εκδήλωση, και παρακολούθησαν την παρουσίαση του κου. Γιώργου Φιλιόπουλου, Διευθύνοντος Συμβούλου της Enterprise Greece, ο οποίος αναφέρθηκε στα τελευταία στοιχεία για την ελληνική οικονομία και τον τουρισμό και στις εξαιρετικές προοπτικές που προσφέρει η χώρα μας.

Στο roundtable τοποθετήθηκαν επίσης εκπρόσωποι ελληνικών και διεθνών εταιρειών του κλάδου, όπως οι κ.κ. Alexander Robinson, Senior Manager Industry Partners της STR, Ναταλία Στράφτη, Managing Partner της Grivalia Hospitality, Κωνσταντίνος Σαντίκος, Managing Director της Santikos Collection, Tiago Venancio, Hotel Development της Fosun Tourism Group-FTC Hotels, Maria Zarraluqui, Global Development VP της Meliá Hotels International και Δημήτρης Μανίκης, President EMEA της Wyndham Hotels & Resorts.

Στο πάνελ με θέμα την Ανάπτυξη Προορισμών και τις Επενδύσεις, ο κ. Γιώργος Φιλιόπουλος, αναφέρθηκε εκτενώς, στους επιμέρους κλάδους του τουρισμού και της φιλοξενίας, τους οποίους έχει θέσει η χώρα ως προτεραιότητα, καθώς και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η χώρα για τη βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, αλλά και στα νέα δεδομένα που έχει επιφέρει η πανδημία.

Το International Hotel Investment Forum, θεωρείται το κορυφαίο event για την τουριστική επενδυτική βιομηχανία και διοργανώθηκε για 24η συνεχή χρονιά, συγκεντρώνοντας υψηλόβαθμα στελέχη απ’ όλο τον κόσμο, τα οποία συζήτησαν για την υλοποίηση επενδύσεων στον συγκεκριμένο κλάδο.

Τη φετινή χρονιά, υπολογίζεται ότι πάνω από 2.300 υψηλόβαθμα στελέχη του κλάδου συμμετείχαν στις εργασίες του συνεδρίου.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε δείπνο εργασίας στο οποίο συμμετείχαν η ΑΕ Πρέσβυς της Ελλάδος στο Βερολίνο, κα Μάρα Μαρινάκη, τα στελέχη του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Βερολίνο, και στελέχη ελληνικών και διεθνών επιχειρήσεων.

LOGIN