Thursday, 29 June 2023

Δηλώσεις της Εντεταλμένης Συμβούλου και Εκτελεστικού Μέλους του Δ.Σ. της Enterprise Greece, κας Μπέττυς Αλεξανδροπολου, στον Εθνικό Κήρυκα, για την Summer Fancy Food Show

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δηλώσεις της Εντεταλμένης Συμβούλου και Εκτελεστικού Μέλους του Δ.Σ. της Enterprise Greece, κας Μπέττυς Αλεξανδροπολου, στον Εθνικό Κήρυκα, για την Summer Fancy Food Show

Κέντρισαν το ενδιαφέρον οι ελληνικές εταιρείες στο Fancy Food Show

Του Χριστόδουλου Αθανασάτου

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα τους σε ένα ευρύ εταιρικό κοινό της αμερικανικής βιομηχανίας -και όχι μόνο- είχαν οι ελληνικές και ομογενειακές εταιρείες που συμμετείχαν στην 67η ετήσια έκθεση Summer Fancy Food Show, η οποία πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο «Javits Center», στο Μανχάταν.

Με κεντρικό σημείο αναφοράς την εκθεσιακή εστία της Enterprise Greece, η οποία περιελάμβανε 31 συνολικά περίπτερα με δραστήριες εταιρείες στον χώρο των τροφίμων και τον τομέα των εξαγωγών, τα ελληνικά διατροφικά προϊόντα, σήματα κατατεθέντα της γεύσης, της ποιότητας και της μεσογειακής διατροφής, απέσπασαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, ως μέρος μιας διαδικασίας στην περαιτέρω καθιέρωσή τους στην αμερικανική αγορά.

«Η Fancy Food για εμάς αποτελεί μια πολύ σημαντική έκθεση, καθότι η αμερικανική αγορά είναι από τις πιο σημαντικές που έχουμε, όχι μόνο στον τομέα του φαγητού, αλλά και γενικότερα. Πρόκειται για μια έκθεση που αποτελεί σταθμό για τις ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες στον χώρο των τροφίμων και ποτών, αλλά και την εισαγωγή στην αμερικανική αγορά, δήλωσε στον «Εθνικό Κήρυκα» («Ε.Κ.») η Εντεταλμένη Σύμβουλος και Εκτελεστικού Μέλους του Δ.Σ. της Enterprise Greece, Μπέτυ Αλεξανδροπούλου, η οποία παραχώρησε εκτενή συνέντευξη στον «Ε.Κ.», που θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες.

Μια από τις «σταθερές αξίες» των ελληνικών εξαγωγών αποτελεί διαχρονικά το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (EVOO), το οποίο αποτελεί το αντικείμενο της πρωτοπόρας εταιρείας Ootopia, ιδιοκτησίας Ευαγγελίας Τσάκου.

«Οι ποικιλίες ελιάς μας είναι ελληνικές, ιταλικές και ισπανικές, επειδή, στην ουσία, δεν είμαστε εθνικιστές του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου (EVOO), αλλά θιασώτες της τελειότητας του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου. Από καταγωγή, είμαστε εν μέρει Ελληνες και εν μέρει Ιταλοί. Το έδαφος που επιλέξαμε για τους ελαιώνες μας βρίσκεται στους λόφους πάνω από την παραθαλάσσια πόλη Ερμιόνη στην Πελοπόννησο, Ελλάδα. Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε μια κορυφαία ελαιοκαλλιέργεια που θα παράγει μια ποικιλία εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων με ξεχωριστά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά», αναφέρει η παρουσίαση της εταιρείας.

Σε περίοπτη θέση βρισκόταν και το περίπτερο της Loumidis Foods, με τον Ιάσωνα Λουμίδη να τονίζει στον «Ε.Κ.» πως, παρά τις δυσμενείς συγκυρίες (σ.σ. πληθωρισμός, πανδημία, άνοδος κόστους), η εταιρεία συνεχίζει με το ίδιο σκεπτικό την επαφή της με την αμερικανική αγορά, προκειμένου να φέρει τα ελληνικά προϊόντα στην διάθεση του ομογενούς και Αμερικανού καταναλωτή.

«Θέλουμε να είμαστε κοντά στον ομογενή, κοντά στον καταναλωτή, να μπορούμε να τους έχουμε την ίδια γκάμα και πληθώρα προϊόντων που είχαν συνηθίσει, χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα και, παράλληλα, να στηρίζουμε την ελληνική προσπάθεια που γίνεται στα εστιατόρια στην Αμερική, διότι, συνολικά η κουζίνα μας ανεβαίνει και είναι ένα αποτέλεσμα και του τουρισμού και της προσπάθειας που γίνεται από την Ελλάδα προς την Αμερική», τόνισε ο κ. Λουμίδης, προσθέτοντας πως ένα από τα προϊόντα που αρχίζει και κερδίζει τις εντυπώσεις είναι η σπανακοτυρόπιτα.

Η έκθεση Fancy Food Show ολοκληρώθηκε στις 27 Ιουνίου, ενώ στο μεσοδιάστημα πραγματοποιήθηκαν και παράλληλες προωθητικές εκδηλώσεις.

Πηγή: ekirikas.com

ΑΡΧΕΙΑ ΠΡΟΣ ΛΗΨΗ

2023 Summer Fancy Food Show.pdf

LOGIN