Άρθρο για το πρόγραμμα MDR Connect, της Εντεταλμένης Συμβούλου και μέλος του Δ.Σ. της Enterprise Greece, κας. Μπέττυς Αλεξανδροπούλου, στην εφημερίδα "Τα Νέα"

Τρόφιμα και ποτά- Πυλώνας της μεταποίησης

Πρόγραμμα MDR Connect

Επιχειρηματικές ευκαιρίες με σημαντικές προοπτικές αλλά και δυνατότητα να κλείσουν νέες συμφωνίες που θα τους επιτρέψουν την ανάπτυξη τους στην αμερικανική αγορά προσφέρει στις αναπτυσσόμενες ελληνικές εταιρείες τροφίμων και ποτών το πρόγραμμα MDR Connect το οποίο θα διεξαχθεί 24 και 25 Φεβρουαρίου 2022 στη Νέα Υόρκη.

Κύριος στόχος του προγράμματος είναι η προώθηση προϊόντων μεσογειακής διατροφής σε αμερικανούς αγοραστές αλυσίδες λιανικής πώλησης διανομείς χονδρέμπορους κ.λπ μέσω διοργάνωσης υβριδικών συναντήσεων B2Bs με εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου.

Το πρώτο MDR Connect υλοποιήθηκε στις 9-11 Ιουνίου 2021 από την Accent Public Relations τη chef Maria Loi καιτην υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξαγωγικού Εμπορίου Enterprise Greece προς τις συμμετέχουσες ελληνικές επιχειρήσεις.

Η επιτυχία του πρώτου προγράμματος απέφερε σημαντικές συμφωνίες ελληνικών επιχειρήσεων με μεγάλες αλυσίδες και διανομείς της αμερικανικής αγοράς όπως η Whole Foods η FreshDirect η Rainforest η Stop Shop η ShopRite η The Olive Branch and Farm Ridge Foods καθώς και με μικρότερα παντοπωλεία και specialty stores.

Αυτά τα αποτελέσματα δημιούργησαν μία θετική προοπτική για τις ελληνικές εταιρείες τροφίμων και οι φετινοί συμμετέχοντες στο πρόγραμμα προσβλέπουν σε αποδοτικές συμφωνίες που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη των πωλήσεών τους.

Το 2022 θα υλοποιηθούν στην MDR Connect δράσεις ενημέρωσης για τις ευεργετικές ιδιότητες και τα σημαντικά οφέλη που προσφέρουν στην υγεία των καταναλωτών τα προϊόντα μεσογειακής διατροφής σε συνεργασία με καταξιωμένους επιστήμονες ειδικών του κλάδου τροφίμων παραγωγών media chef και διαιτολόγων.

Παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα σε εταιρείες του κλάδου από την Ελλάδα την Κύπρο την Ιταλία και άλλες χώρες της Μεσογείου να δικτυωθούν και να συζητήσουν με αμερικανούς αγοραστές για τις ευκαιρίες διείσδυσης στη συγκεκριμένη αγορά.

Στη φετινή διοργάνωση αναμένεται να λάβουν μέρος 17 ελληνικές εταιρείες και 50 αγοραστές από τις ΗΠΑ ενώ θα προβληθούν πάνω από 200 επιλεγμένα προϊόντα μεσογειακής διατροφής από Ελλάδα Ιταλία Ισπανία και Κύπρο.

Η βιομηχανία τροφίμων και ποτών συγκαταλέγεται ανάμεσα στους βασικούς πυλώνες της ελληνικής μεταποίησης παραμένοντας βασικός μοχλός ανάπτυξης της παραγωγικής δραστηριότητας αλλά και της αναπτυξιακής πορείας της χώρας με τις εξαγωγές του κλάδου να έχουν ετήσια αύξηση πάνω από 10 τα τελευταία δύο χρόνια.

To MDR Connect αποτελεί ένα σημαντικό μέσο για τις ώριμες ελληνικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που στοχεύουν να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε μια τόσο μεγάλη και σημαντική αγορά όπως είναι αυτή της Αμερικής.

Δείγμα άλλωστε αυτής της δυναμικής αποτελεί η αισθητή άνοδος των εξαγωγών του κλάδου τα τελευταία δύο χρόνια παρά το τεράστιο πλήγμα που υπέστη ο κλάδος της εστίασης στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούν τον τέταρτο συνολικά εμπορικό εταίρο της χώρας μας στον κλάδο των τροφίμων και των ποτών και τον πρώτο εκτός Ευρώπης.

Η Enterprise Greece πιστεύει στις δυνατότητες των ελληνικών εταιρειών τροφίμων και ποτών. Βασικός στόχος είναι, το ελληνικό brand name καθώς και η προώθηση των ελληνικών τροφίμων στις διεθνείς αγορές, να αποτελέσουν τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα αναδείξουν τον ρόλο της εγχώριας βιομηχανίας τροφίμων και ποτών στον παγκόσμιο χάρτη της μεταποίησης.

ΑΡΧΕΙΑ ΠΡΟΣ ΛΗΨΗ

ΝΕΑ.pdf 9-2-2022 Άρθρο Εντεταλμένης Συμβούλου της Enterprise Greece, κας Μπεέττυς Αλεξανδροπούλου, στην εφημερίδα τα Νέα.pdf

LOGIN