China International Import Expo 2019

Ειδησεογραφία οικονομικού ενδιαφέροντος - 2η China International Import Expo (CIIE) – Επίσκεψη Π/Θ κ. Κ. Μητσοτάκη

 

Ιστοσελίδα Κινεζικού Υπουργείου Εμπορίου σε άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα συμμετάσχει στην CIIE ως τιμώμενη χώρα (πηγή: ΑΠΕ) αναφέρεται στην επικείμενη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη με τον Κινέζο Πρόεδρο κ. Χσι και την ξενάγηση του τελευταίου στο ελληνικό Περίπτερο το οποίο φιλοδοξεί να αναδείξει με κεντρικό του σύνθημα την «ελληνική κουλτούρα του διαμοιρασμού» ελληνικά τρόφιμα και ποτά, ενώ   26 ελληνικές εταιρείες συμμετέχουν στην 2η ΈΧΡΟ με την διοργάνωση ειδικών γαστρονομικών εκδηλώσεων. Παράλληλα, εκπρόσωποι ελληνικών εταιρειών σε ειδικό φόρουμ θα συναντηθούν με 200 Κινέζους εισαγωγείς και εταιρείες. Οι παρουσιαζόμενες υπηρεσίες και προϊόντα στην ΕΧΡΟ καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων και ο Έλληνας Π/Θ υπογράμμισε μιλώντας σε κινεζικά ΜΜΕ ότι η Ελλάδα προσβλέπει σε στενότερες σχέσεις με την Κίνα σε τομείς όπως η ενέργεια, ο τουρισμός, οι κατασκευές, τα φαρμακευτικά και γεωργικά προϊόντα

Με τίτλο «Συμμετέχοντες εκθέτες και αξιωματούχοι στην CIIE: Η Έκθεση Εισαγωγών Κίνας ακόμα καλύτερη εφέτος» ρεπορτάζ στα κεντρικά δελτία κύριου ειδησεογραφικού δελτίου Κίνας CCTV-13 παρουσιάζει δηλώσεις ξένων εκθετών και κυβερνητικών στελεχών για τις προσδοκίες τους για την φετινή ΕΧΡΟ Εισαγωγών της Κίνας. Αναφερόμενοι στην Ελλάδα, Τιμώμενη Χώρα στην 2ης Έκθεση Εισαγωγών, σε συνεντεύξεις τους οι Υπουργοί Τουρισμού, Αγροτικής Ανάπτυξης, Ναυτιλίας και ΥΦΥΠΕΞ για την οικονομική διπλωματία και εξωστρέφεια κκ. Θεοχάρης, Βορίδης, Πλακιωτάκης και Φραγκογιάννης, μίλησαν για τις ελληνικές προσδοκίες στην 2η CIIE.

Σε δηλώσεις του ο κ. Φραγκογιάννης υπογράμμισε τον θαυμασμό του για τον αναπτυξιακό δυναμισμό της Κίνας και την μεταμόρφωση της οικονομίας της. Αναφερόμενος χαρακτηριστικά στην Σαγκάη, την οποία επισκέφθηκε για τελευταία φορά προ 15ετίας, σημείωσε τις προσδοκίες του από την ΕΧΡΟ και την επιθυμία του να δει από κοντά εκ νέου τις σημαντικές εξελίξεις στην κινεζική οικονομία και την Σαγκάη ειδικότερα.

http://m.news.cctv.com/2019/11/03/ARTIYs6U1NzotFBTjKwmVipV191103.shtml

http://news.cctv.com/2019/10/31/ARTI7a7tk0gQS4pwx2gUBy5J191031.shtml

(κινεζική γλώσσα).

http://www.cctvplus.com/news/latest.shtml?!keyword=

(αγγλική γλώσσα)

 

Η ιστοσελίδα του CRI Πεκίνου (China Radio International) παραθέτει αυτούσια ανακοίνωση Τύπου που συνέθεσε Γραφείο ΔΔ Πεκίνου στην κινεζική με βάση δελτία Τύπου και υλικό του Enterprise Greece. Η Ελλάδα συμμετέχει και πάλι φέτος στη 2η Διεθνή Εισαγωγική Έκθεση της Κίνας με την παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κ. Μητσοτάκη, που θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου.   Οι συμμετέχουσες ελληνικές εταιρείες καλύπτουν σημαντικό φάσμα τομέων της ελληνικής οικονομίας όπως τους τομείς των αγροτοδιατροφικών, ενέργειας, τουρισμού, ναυτιλίας, κατασκευών, και των φαρμακευτικών-κοσμητικών προϊόντων.

Το ελληνικό περίπτερο της Διεθνούς Έκθεσης θα έχει ως κεντρικό μήνυμα το «Greece – A Culture to Share” και αποσκοπεί να αναδείξει την ξεχωριστή ποιότητα ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών. Με την εφαρμογή της τεχνολογίας VR, οι Κινέζοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να «περπατήσουν» στα σοκάκια της Σαντορίνης και να απολαύσουν το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα στον κόσμο, στην πόλη της Οίας. Επιπλέον, το Υπουργείο Πολιτισμού διοργάνωσε έκθεση κοσμημάτων εμπνευσμένων από αρχαία νομίσματα ενώ χώρος του ελληνικού Περιπτέρου θα είναι αφιερωμένος σε μια συνοπτική έκθεση της ιστορίας 5000 ετών του ελληνικού Πολιτισμού. Περί τις 26 ελληνικές εταιρείες-εκθέτες τροφίμων και κρασιού, θα προσφέρουν διεθνώς διάσημα αγνά ελληνικά προϊόντα όπως ελαιόλαδο, μέλι, φέτα και ελληνικούς οίνους

Επιπλέον, τις αμέσως επόμενες ημέρες στο Ελληνικό Περίπτερο θα φιλοξενηθούν ειδικές γαστρονομικές εκδηλώσεις για επισκέπτες και εισαγωγικές εταιρείες. Στο πλαίσιο της ΕΧΡΟ θα διοργανωθεί επιχειρηματικό φόρουμ με B2B συναντήσεις μεταξύ Κινέζων και Ελλήνων επιχειρηματιών και κεντρικό ομιλητή τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό με θέμα την διανοιγόμενη «Νέα εποχή οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας» και την παρουσίαση της Ελλάδας ως χώρα φιλικής στο επιχειρείν και ξένες επενδύσεις. Στόχος του Φόρουμ είναι η ενίσχυση και περαιτέρω εμβάθυνση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας και η ανάπτυξη διμερούς επενδυτικής και εμπορικής συνεργασίας σε περισσότερους τομείς.

            Το άρθρο στην συνέχεια προβάλλει με βάση την ίδια Ανακοίνωση Τύπου, την προοιμιακή σχέση της Ελλάδας με την Κίνα ως φορείς μεγάλων πολιτισμών και την αμοιβαία εμπιστοσύνη, αμοιβαίο σεβασμό και βαθειά φιλικά συναισθήματα μεταξύ των δύο λαών. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στις ε/κ σχέσεις ναυτιλιακής συνεργασίας και στην πολιτική θαλάσσιας συνδεσιμότητας (BRI) καθώς και στην συνεισφορά της ελληνόκτητης ναυτιλίας στον κινεζικό ναυπηγο-κατασκευαστικό κλάδο.

 

 

 

 

 

LOGIN