Ομιλία Ι. Σμυρλή στην Στρογγυλή Τράπεζα του Economist

Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2021

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος της Enterprise Greece, κ. Ιωάννης Σμυρλής, πραγματοποίησε σήμερα ομιλία στo πλαίσιο του Συνεδρίου του «The Economist» με τίτλο: « 25th Roundtable with the Government of Greece-From social distancing to social solidarity».


Ο κ. Σμυρλής επεσήμανε ότι η ελληνική οικονομία έχει δείξει ανθεκτικότητα καθ΄όλη τη διάρκεια της πανδημίας, βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης και είναι έτοιμη να εισέλθει σε περίοδο οικονομικής ανάπτυξης σημειώνοντας ότι με τα πιο πρόσφατα επίσημα στοιχεία, για το πρώτο τρίμηνο του 2021, το ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 4,4%, -μια από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση- και οι ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν σχεδόν κατά 20%.

O Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει το μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα για να καταστήσει την Ελλάδα πιο ανταγωνιστική και φιλική προς τους επενδυτές, επαναπροσδιορίζοντας τη θέση της στις παγκόσμιες αγορές. Πρόσθεσε επίσης ότι παρατηρείται πλέον έντονο ενδιαφέρον επενδυτών σε μια σειρά τομέων όπως η Ενέργεια, τα Ακίνητα, η Τεχνολογία, με πρόσφατες επενδυτικές συμφωνίες όπως με τη Microsoft, την Pfizer κ.α.
Αναφερόμενος τέλος στους Οργανισμούς Προώθησης Επενδύσεων ανά τον κόσμο, οι οποίοι στοχεύουν στην αύξηση των εισροών μέσω των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων (ΑΞΕ), ο κ. Σμυρλής έδωσε έμφαση στο σημαντικό ρόλο της Enterprise Greece, ο οποίος αποτελεί τον αρμόδιο εθνικό φορέα για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση εξαγωγών, με σκοπό την προβολή της χώρας ως σημαντικού στρατηγικού εταίρου παγκοσμίως.

LOGIN