company

ANIMA Investment Network


Anima Logo

Το ANIMA Investment Network είναι ένα διεθνές δίκτυο οικονομικής ανάπτυξης που στοχεύει στην προώθηση της Μεσογείου ως επιχειρηματικού κέντρου. Το Δίκτυο αποτελείται από 80 μέλη, συμπεριλαμβανομένων των εθνικών και περιφερειακών οργανισμών προώθησης επενδύσεων και οικονομικής ανάπτυξης, επιχειρηματικών φορέων, κέντρων καινοτομίας, διεθνών επενδυτικών και ερευνητικών οργανισμών, που δραστηριοποιούνται σε 18 χώρες και στις δύο πλευρές της Μεσογείου.

Ο στόχος του ANIMA είναι να συμβάλει στη βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού κλίματος και να ενθαρρύνει την βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Το δίκτυο προσφέρει σχετική τεχνογνωσία, διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια και εργαστήρια ανταλλαγής εμπειριών, συνδράμει στην προώθηση και προβολή της περιοχής, ενεργεί ως πλατφόρμα δικτύωσης και συνεργασίας μεταξύ των μελών και εταίρων του και υποστηρίζει εταιρείες στην προσπάθειά τους να δραστηριοποιηθούν στην συγκεκριμένη αγορά.

 

Βράβευση από το Parliamentary Assembly of the Mediterranean 2019, Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2020 

Η Enterprise Greece, ως Αντιπρόεδρος του ANIMA Investment Network, παρέλαβε το βραβείο Parliamentary Assembly of the Mediterranean για το έτος 2019 για τις άριστες υπηρεσίες της για την προώθηση των επενδύσεων στην περιοχή της Μεσογείου.

 

ΑΝΙΜΑ – EBSOMED Masterclasses: Assessing the project impact and capitalisation, Μασσαλία, 4 -6 Δεκεμβρίου 2019 

Η τελική αξιολόγηση των συνολικών δράσεων και προϊόντων ενός πρότζεκτ που θα έπρεπε να ακολουθεί μετά την ολοκλήρωσή του, έχει ως στόχο την αντικειμενικότερη δυνατή μέτρηση προκειμένου να κεφαλαιοποιήσει τα όποια αποτελέσματα. 

 

ΑΝΙΜΑ EBSOMED Masterclasses:Structuring and promoting an attractive ecosystem - Project development and management cooperation fund raising, Αθήνα, 21-24 Ιανουαρίου 2019

O Οργανισμός Enterprise Greece με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου του Ευρω-Μεσογειακού Δικτύου Anima Investment Network, συνδιοργάνωσε στην Αθήνα, 21-24 Ιανουαρίου 2019,  δύο σεμινάρια Masterclasses με θέμα "structuring and promoting an attractive ecosystem" και "project development and management cooperation fund raising". Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος EBSOMED  της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την παροχή υποστήριξης, στήριξης και ενδυνάμωσης των επιχειρήσεων και των επιχειρηματικών δικτύων στη νότια Ευρώπη.

Tα εκπαιδευτικά σεμινάρια συνδυάζουν θεωρία και πράξη και διεξάγονται από ειδικούς επιστήμονες και ακαδημαϊκούς.

 

Ευρω - Μεσογειακό Συνέδριο Καινοτομίας «The next Society», Αθήνα, 16 Μαΐου 2017

Η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece) και το ΑΝΙΜΑ Investment Network συνδιοργανώνουν με την υποστήριξη του EU4Innovation Συνέδριο Καινοτομίας με θέμα «The Next Society» στην Αθήνα, 16 Μαΐου 2017, Ξενοδοχείο Electra Palace, Nαυάρχου Νικοδήμου 18-20.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ANIMA είναι ένα Ευρωμεσογειακό Δίκτυο που στοχεύει στην προβολή της Μεσογείου ως επενδυτικού προορισμού και στο οποίο ο Οργανισμός Enterprise Greece κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου από τις αρχές του 2016. Επιπρόσθετα, το ΕU4Innovation είναι η νέα πρωτοβουλία της ΕΕ σε θέματα προώθησης της καινοτομίας που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα «Ορίζοντας 2020» και «Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας». To συνέδριο αποτέλεσε την επίσημη έναρξη της πρωτοβουλίας The Next.Society η οποία υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος EU4Innovation.
Στόχος του συνεδρίου ήταν η κινητοποίηση επιχειρηματιών, η προβολή καινοτόμων πρακτικών και οικοσυστημάτων και η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών σε θέματα κυρίως αειφόρου ανάπτυξης της Μεσογείου. 30 κλαδικοί θεσμικοί φορείς, εταιρείες και επιχειρηματίες από 11 χώρες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις του χώρου της καινοτομίας, να συζητήσουν για μέτρα ενίσχυσής της, να διερευνήσουν τυχόν συνεργασίες, να εμπνευστούν από δράσεις άλλων και να διευρύνουν το δίκτυό τους τόσο στον Μεσογειακό όσο και στον ευρύτερο Ευρωπαϊκό χώρο.

 

Yποστήριξη της πρωτοβουλίας SOS Méditerranée, Μασσαλία, 20-21 Απριλίου 2016

Ο Οργανισμός Enterprise Greece, στο πλαίσιο υποστήριξης της πρωτοβουλίας SOS Méditerranée από το ΑΝΙΜΑ, πραγματοποίησε συναντήσεις με θεσμικούς φορείς στην Μασσαλία, Γαλλία, από 20 – 21 Απριλίου 2016.

Σεμινάριο Regional MedAcademy on Diaspora Mobilisation, Βηρυτός, 16-17 Σεπτεμβρίου 2015 

Ο Οργανισμός Enterprise Greece συμμετείχε στο σεμινάριο Regional MedAcademy on Diaspora mobilisation που πραγματοποιήθηκε στην Βηρυτό, Λίβανος, 16 - 17 Σεπτεμβρίου 2015.

Γενική Συνέλευση του ANIMA INVESTMΕΝΤ NETWORK, Τύνιδα, 11 Ιουνίου 2015

Ο Οργανισμός Enterprise Greece συμμετείχε στην Γενική Συνέλευση του ANIMA INVESTMΕΝΤ NETWORK που πραγματοποιήθηκε στην Τύνιδα, Τυνησία, στις 11 Ιουνίου 2015 και πέτυχε την εκλογή του στην θέση του Αντιπροέδρου.

Γενική Συνέλευση ΑΝΙΜΑ & Tunisian Investment Forum, Τυνησία, 14 Ιουνίου 2013

Ο Οργανισμός Invest in Greece συμμετείχε στην Γενική Συνέλευση του ΑΝΙΜΑ Investment Network και στο Συνέδριο “Tunisian Investment Forum”, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις 14 Ιουνίου 2013, στην Gammarth, Τυνησία.

Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου ΑΝΙΜΑ, Μασσαλία, 16-17 Οκτωβρίου 2012

O Οργανισμός Invest in Greece συμμετείχε στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ANIMA INVESTMENT NETWORK. To Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2012 στην έδρα του Οργανισμού στη Μασσαλία, Γαλλία. Στις 17 Οκτωβρίου, ο Οργανισμός  Invest in Greece συμμετείχε σε συναντήσεις που διοργάνωσε το ΑΝΙΜΑ στο πλαίσιο του Mediterranean Economic Week που πραγματοποιείται  στη Μασσαλία κάθε χρόνο, τον Οκτώβριο.

Συνέδριο EUROMED INVEST - ANIMA, Αλεξάνδρεια, 21-22 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Οργανισμός Invest in Greece συμμετείχε στo Συνέδριο EUROMED INVEST, μια σημαντική ετήσια εκδήλωση για τις επενδύσεις και το εμπόριο στην Ευρω-Μεσογειακή περιοχή στο πλαίσιο του προγράμματος Invest in Med. Το συνέδριο στο οποίο συμμετείχαν επιχειρηματίες και οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες πραγματοποιήθηκε στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2011 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. 

Συνέδριο ANIMA, Βυρηττός, 12-13 Σεπτεμβρίου 2011

Το πρόγραμμα Synergassia του Invest in Greece προβλήθηκε στο συνέδριο που διοργάνωσε το ΑΝΙΜΑ Investment Network στη Βυρηττό στις 12-13/9 με θέμα «Local Investment Promotion in the Mediterranean» ως επιτυχημένη πρωτοβουλία και βέλτιστη πρακτική Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων της Μεσογείου για την ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης. 

ANIMA: Γενική Συνέλευση και Συνέδριο Med - Academy , Μαρόκο, 31 Μαΐου – 1 Ιουνίου 2011

Ο Οργανισμός Invest in Greece συμμετείχε στην Γενική Συνέλευση του ΑΝΙΜΑ με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου. Η Γ.Σ. πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου 2011 στην Καζαμπλάνκα, Μαρόκο. Μετά τη Γενική Συνέλευση, o Εκτελεστικός Πρόεδρος του  Οργανισμού ", κ. Αριστομένης (Άρις) M. Συγγρός μίλησε στο Συνέδριο Med-Academy «Αξιολόγηση Επενδυτικών Σχεδίων». Το θέμα της παρουσίασής του ήταν "Αλλαγή συμπεριφορών με στόχο την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης ".

ANIMA and Invest in Med Summit, Βαρκελώνη, 2-4 Ιουνίου 2010

Στις 2 Ιουνίου 2010 πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ANIMA INVESTMENT NETWORK, του οποίου Αντιπρόεδρος είναι ο Οργανισμός Invest in Greece. Τον Οργανισμό εκπροσώπησε η Πρόεδρος, Δρ. Παρασκευή Μπουφούνου.

Επιχειρηματικό Συνέδριο "Bridging the Mediterranean", Αθήνα, 8-10 Ιουλίου 2009

Ο Οργανισμός Invest in Greece συμμετείχε με παρουσίαση και περίπτερο στο Ευρω-Μεσογειακό Επιχειρηματικό Συνέδριο "Bridging the Mediterranean" που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 8-10 Ιουλίου 2009. Το Συνέδριο επιχείρησε να συμβάλλει και αυτό στην ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης μεσογειακής περιοχής. 

Σεμινάριο "ECONOMIC INTELLIGENCE", Αθήνα, 11-12 Μαΐου 2009

Σεμινάριο με θέμα "Economic Intelligence" διοργανώθηκε στην Αθήνα στις 11-12 Μαΐου 2009. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος INVEST IN MED που διαχειρίζεται το MedAlliance Consortium και  συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ. Το σεμινάριο διοργάνωσε ο Οργανισμός Invest in Greece σε συνεργασία με το ANIMA Investment Network και τους Οργανισμούς Προσέλκυσης Επενδύσεων της Ισπανίας, Ιορδανίας, Αιγύπτου και Ισραήλ. Στόχος του διήμερου σεμιναρίου ήταν η ανταλλαγή εμπειριών, πληροφοριών και τεχνογνωσίας. 

Για περισσότερες πληροφορίες για το ANIMA ή το INVEST IN MED, παρακαλούμε ακολουθήστε τους σχετικούς συνδέσμους.

Η ENTERPRISE GREECE
profile icon

Προφίλ της Εταιρείας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
dioikitiko simvoulio icon

Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
diktio sinergaton icon

Δίκτυο Συνεργατών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
epikoinonia icon

Επικοινωνήστε μαζί μας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

LOGIN