Επιχειρηματική Αποστολή στη Χίο

Αποστολή Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων Ξένων Πρεσβειών στην Χίο, 6 – 8 Οκτωβρίου 2016

Η Enterprise Greece και ο Δήμος Χίου συνδιοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία επιχειρηματική επίσκεψη 26 ξένων Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων στη Χίο, από τις 6 έως τις 8 Οκτωβρίου με τη συνδρομή του Επιμελητηρίου Χίου. Σκοπός του Synergassia @Chios ήταν η τόνωση της εξωστρέφειας του νησιού, η προβολή επενδυτικών ευκαιριών αλλά και προϊόντων και υπηρεσιών με εξαγωγικό προσανατολισμό. Η επιχειρηματική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Synergassia, που υλοποιεί η Enterprise Greece σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας. συνεργασια
 
Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε τη διοργάνωση ημερίδας - παρουσίασης του επιχειρηματικού προφίλ του νησιού  με έμφαση στον τουρισμό και στον αγροδιατροφικό τομέα, κατ’ ιδίαν συναντήσεις εξωστρεφών επιχειρήσεων με τους διπλωμάτες, σεμινάριο για τις ΜμΕ του νησιού με θέμα «Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες»,  με σκοπό την επέκταση της εξαγωγικής βάσης του Δήμου, καθώς και επισκέψεις σε πρότυπες βιομηχανίες και βιοτεχνίες.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου 2016 με ημερίδα με θέμα «Παρουσίαση Επενδυτικού / Επιχειρηματικού προφίλ», κατά την οποία απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Enterprise Greece, κ. Χρήστος Στάικος, ο Δήμαρχος Χίου, κ. Μανώλης Μιχ. Βουρνούς, και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου, κ.  Γεώργιος Γεωργούλης. Ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Καράλης, παρουσίασε τον κλάδο του τουρισμού και αναφέρθηκε στη στρατηγική του Δήμου για την περαιτέρω ανάπτυξή του, ενώ ο Σύμβουλος του Επιμελητηρίου Χίου, κ. Γιώργος Περρής, ανέλυσε το επιχειρηματικό οικοσύστημα του νησιού και τις πολλές αλλά και ανταγωνιστικές δυνατότητές του. Επίσης, ο εκπρόσωπος της τουριστικής επένδυσης Κεραμεία A.E., κ. Θεόδωρος Κόντες, παρουσίασε το ολοκληρωμένης μορφής τουριστικό έργο της εταιρείας, το οποίο θα υλοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, αποτελώντας τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στο νησί μέχρι σήμερα και αναμένεται να συμβάλλει στην ποιοτική τουριστική ανάπτυξή του.

Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και οι 100 κατ’ ιδίαν προγραμματισμένες συναντήσεις (Β2Β) των εξωστρεφών επιχειρήσεων του νησιού με τους Οικονομικούς και Εμπορικούς Ακολούθους, κατά τη διάρκεια των οποίων διερευνήθηκαν οι δυνατότητες σύναψης επιχειρηματικών συνεργασιών με εταιρείες των χωρών τους. 

Την επόμενη ημέρα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, το πρόγραμμα των Διπλωματών περιελάμβανε επισκέψεις σε βιομηχανίες και πρότυπες επιχειρήσεις του νησιού και συγκεκριμένα στις εταιρείες ΧΥΜΟΙ ΧΙΟΥ ΑΕ, ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΧΙΟΥ ΣΤΟΥΠΑΚΗ Α.Ε. και ΕΝΩΣΗ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ, ώστε να αποκομίσουν σαφή εικόνα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος του Δήμου, της αναπτυσσόμενης καινοτομίας, αλλά και της υψηλής ποιότητας των τοπικών προϊόντων.

Παράλληλα, διοργανώθηκε σεμινάριο για τις ΜμΕ του νησιού στο Επιμελητήριο Χίου κατά τη διάρκεια του οποίου ο κ. Γιώργος Παπαστεργιόπουλος, Διευθυντής Πληροφόρησης & Υποστήριξης Επιχειρήσεων, μίλησε για «Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες» καθώς και «Πιθανές αγορές στόχοι». Στο σεμινάριο συμμετείχαν περίπου 20 εταιρείες.
 
Η διπλωματική αποστολή αποτελείτο από εκπροσώπους ξένων Πρεσβειών από την Πολωνία, την Ιορδανία, το Ουζμπεκιστάν, την Ιρλανδία, την Αργεντινή, την Τυνησία, τις ΗΠΑ, την Κύπρο, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, τη Νότια Αφρική, την Κίνα, τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία, το Μαρόκο, την Αίγυπτο, το Καζακστάν, την Κροατία, τη Σλοβακία, τον Καναδά, τη Σλοβενία, το Περού, την Ουγγαρία και την Τουρκία.
 
Παρακαλούμε κατεβάστε εδώ το επενδυτικό προφίλ του Δήμου Χίου.

LOGIN