Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Αποστολή Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων Ξένων Πρεσβειών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας,  11 - 14 Μαρτίου 2009 

συνεργασιαΟ Οργανισμός Invest in Greece διοργάνωσε επιχειρηματική επίσκεψη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και πιο συγκεκριμένα στην Καστοριά με τη συμμετοχή τεσσάρων Πρέσβεων και 34 Οικονομικών και Εμπορικών ακολούθων ξένων πρεσβειών στην Ελλάδα στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος Synergassia.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Invest in Greece Δρ. Δημήτρης Παζαΐτης, αφού παρουσίασε τις δράσεις του Οργανισμού, αναφερόμενος στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, επισήμανε ότι ο Οργανισμός Invest in Greece δίνει μεγάλη σημασία στη συνεργασία της Πολιτείας με τις τοπικές αρχές και την τοπική κοινωνία, πιστεύοντας ακράδαντα ότι η προσέλκυση και υποστήριξη  επενδύσεων, ιδιαίτερα σε περιόδους οικονομικής κρίσεως, όπως η σημερινή, αποτελεί προτεραιότητα εθνικής σημασίας.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κ. Ανδρέας Λεούδης υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με τη συμβολή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας προωθεί καινοτόμες τεχνολογικές δράσεις και εναλλακτικές μορφές ενέργειας, με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται ως η ενεργειακή περιφέρεια της χώρας. Έμφαση, έδωσε, επίσης, στη δυνατότητα των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων ( αναπτυξιακός νόμος, ΕΣΠΑ, Γ’ ΚΠΣ) για την προώθηση θεματικού τουρισμού.

LOGIN