Επιχειρηματική Αποστολή στην Περιφέρεια Κρήτης

Αποστολή Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων Ξένων Πρεσβειών στην Περιφέρεια Κρήτης, 15-19 Ιουνίου 2011

συνεργασια

Η αποστολή των Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων Ξένων Πρεσβειών στην Κρήτη από 15 έως και 19 Ιουνίου 2011 εντάσσεται στο πρόγραμμα Synergassia της Invest in Greece και διοργανώθηκε από κοινού με την Περιφέρεια Κρήτης, ενώ είχε την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ).

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης καλωσόρισε τους εκπροσώπους των ξένων πρεσβειών κατά τη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε προς τιμήν τους και τόνισε ότι στόχος του είναι η Κρήτη να εδραιωθεί περαιτέρω ως επιχειρηματικός, ερευνητικός και τεχνολογικός πόλος στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Στο δείπνο μίλησε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της εταιρίας Invest in Greece, κ. Αριστομένης (Άρις) Μ. Συγγρός, ο οποίος αναφέρθηκε στο νέο μοντέλο ανάπτυξης της Ελλάδας που στηρίζεται στην καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα, την εξωστρέφεια, την απασχόληση και φυσικά, στον φυσικό πλούτο και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας.

Την Πέμπτη 16 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε ημερίδα, με σκοπό την ενημέρωση των ξένων διπλωματών για τις επενδυτικές ευκαιρίες της Περιφέρειας, κατά τη διάρκεια της οποίας απεύθυναν χαιρετισμούς, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Invest in Greece, κ. Χρήστος Αλεξάκης. Ο κ. Αρναουτάκης στον χαιρετισμό του είπε ότι η Περιφέρεια Κρήτης επεξεργάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και την προώθηση της Κρήτης ως γαστρονομικό προορισμό, ενώ δεσμεύτηκε να επιταχύνει τις διοικητικές διαδικασίες για αδειοδοτήσεις, να άρει τυχόν εμπόδια και να στηρίξει νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες. Ο κ. Αλεξάκης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την παρουσία τους και αναφέρθηκε τόσο στο πρόγραμμα Synergassia όσο και στα πλεονεκτήματα της Περιφέρειας. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι παρουσιάσεις όλων των διακεκριμένων ομιλητών.

Στη συνέχεια του Προγράμματος, την Παρασκευή 17 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1000 κατ’ ιδίαν συναντήσεις 80 περίπου επιχειρηματιών από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες με τους 35 διπλωμάτες που βρέθηκαν στην Κρήτη. Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τόσο την ικανοποίηση τους, για τις προαναφερόμενες συναντήσεις, όσο και την πεποίθηση τους ότι θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για περαιτέρω συνεργασία.

Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης αποστολής, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν πρότυπες βιομηχανίες, επιχειρήσεις και αγροτικούς συνεταιρισμούς και να ανταλλάξουν πολύτιμες πληροφορίες με τους επιχειρηματίες.

Οι ξένοι διπλωμάτες εξέφρασαν την ικανοποίηση τους από το οδοιπορικό τους στην Περιφέρεια Κρήτης. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις εκπροσώπου του κλαμπ των Εμπορικών και Οικονομικών Ακολούθων στα τοπικά μέσα, στις οποίες εξέφρασε τον θαυμασμό όλων των συμμετεχόντων για το υψηλό επίπεδο της επιχειρηματικότητας στο νησί και τόνισε ότι επιθυμία όλων είναι να μετουσιωθεί η αποστολή αυτή σε συγκεκριμένες και γόνιμες συνεργασίες.


Παρακαλούμε κατεβάστε εδώ το επενδυτικό προφίλ της Περιφέρειας Κρήτης.

LOGIN