Επιχειρηματική Αποστολή στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Αποστολή Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων Ξένων Πρεσβειών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, 16-20 Μαρτίου 2011

Η εταιρεία Invest in Greece συνεχίζoντας την προώθηση των περιφερειών της χώρας μέσω του προγράμματος Synergassia, συνδιοργάνωσε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου επιχειρηματική επίσκεψη ξένων Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων στην Πελοπόννησο, από τις 16 έως και τις 20 Μαρτίου 2011. συνεργασια

Η επίσκεψη είχε την υποστήριξη των ΟΠΕ και ΕΟΤ, μετά από πρωτοβουλία του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για συντονισμό των οργανισμών σε θέματα εξωστρέφειας, και διοργανώθηκε με τη συνδρομή των επιχειρηματικών φορέων της περιοχής. Η συμμετοχή των διπλωματών σε αυτή την επιχειρηματική επίσκεψη ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ανήλθε στον αριθμό ρεκόρ των 40 συμμετεχόντων.

Το πρόγραμμα Synergassia στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ήταν το πρώτο μετά την εφαρμογή του Καλλικράτη και τη δημιουργία του νέου διοικητικού χάρτη της χώρας. Η επιχειρηματική επίσκεψη ξεκίνησε με δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν των ξένων διπλωματών ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στις 16 Μαρτίου 2011. Στο δείπνο μίλησαν ο Πρόεδρος της εταιρίας Invest in Greece, Αριστομένης (Άρις) Μ. Συγγρός, και ο Α’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Δημήτρης Λουκάς. Ο Πρόεδρος της Invest in Greece, κος Αριστομένης (Αρις) Μ. Συγγρός αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας όπως η γεωγραφική της θέση, η απόσταση από την Αθήνα, η φυσικής της ομορφιά, οι κλιματολογικές συνθήκες που την καθιστούν άκρως ελκυστική στους επιχειρηματίες για πραγματοποίηση επενδύσεων στους κλάδους του τουρισμού, των ΑΠΕ, των τροφίμων & ποτών.

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου διοργανώθηκε ημερίδα με θέμα «Οι Αναπτυξιακές Προοπτικές της Περιφέρειας Πελοποννήσου». Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου παρουσίασε τη στρατηγική και το Σχέδιο Δράσης για να μετατραπεί η περιφέρεια σε πρότυπο αειφορίας, ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος.  Ταυτόχρονα πρόσθεσε ότι η περιφέρεια αναλαμβάνει να προωθήσει οποιοδήποτε αξιόλογο επενδυτικό σχέδιο κατατεθεί και θα προσπαθήσει να απαλλάξει τους ενδιαφερόμενους από τη γραφειοκρατία. Στη συνέχεια ανέπτυξε τους στόχους του σχεδιασμού που αφορούν τους τομείς της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, της προβολής του τουριστικού προϊόντος και της ανάπτυξης του εμπορικού και επιχειρηματικού κλάδου. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Invest in Greece, κος Χρήστος Αλεξάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα Synergassia, στα αδιαμφισβήτητα πλεονεκτήματα της Περιφέρειας, αλλά και στους στόχους που έχει θέσει το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Ο κος Αλεξάκης τόνισε επίσης ότι στόχος αυτής της επιχειρηματικής αποστολής είναι οι διπλωμάτες να γνωρίζουν την Πελοπόννησο και να την ξεχωρίσουν ως ένα ακόμη μοναδικό και ιδιαίτερο επενδυτικό προορισμό των επιχειρηματιών των χωρών τους.  Στην ημερίδα μίλησαν επίσης τοπικοί φορείς, επενδυτές και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και παρουσίασαν τις επενδυτικές δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής.

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου, ο Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απεύθυνε χαιρετισμό στους διπλωμάτες και τους ενημέρωσε διεξοδικά για το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Υπουργείου και τον  Επενδυτικό Νόμο.  Ταυτόχρονα κατέγραψε συγκεκριμένες προτάσεις της Περιφέρειας για την ανάπτυξη της περιοχής.

Την ίδια μέρα, πραγματοποιήθηκαν 1200 περίπου κατ’ ιδίαν συναντήσεις των διπλωματών με επιχειρηματίες που σαν στόχο είχαν την διερεύνηση δυνατότητας συνεργασίας των Ελληνικών με ξένες εταιρείες των χωρών που αντιπροσωπεύονταν.

Στο πλαίσιο των επιτόπιων επισκέψεων, οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν πρότυπες βιομηχανίες της Περιφέρειας, ενώ το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαρτίου επισκέφτηκαν αρχαιολογικούς της χώρους.


Παρακαλούμε κατεβάστε εδώ το επενδυτικό προφίλ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

LOGIN