Επίσκεψη στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Αποστολή Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων Ξένων Πρεσβειών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, 30 Ιουνίου – 3 Ιουλίου 2010

συνεργασια

Στο πλαίσιο του προγράμματος Synergassia της  Invest  in Greece και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η επιχειρηματική επίσκεψη των Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων Ξένων Πρεσβειών, που πραγματοποιήθηκε από 30 Ιουνίου έως και 3 Ιουλίου 2010 στα Καμένα Βούρλα. 

Συγκεκριμένα, στην αποστολή συμμετείχαν 22 Διπλωμάτες και Πρέσβεις ως επίσημοι προσκεκλημένοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της Invest in Greece. Το τριήμερο πρόγραμμα της αποστολής άνοιξε με το  επίσημο δείπνο που παρέθεσε την Τετάρτη 30 Ιουνίου, προς τιμήν των Ακολούθων η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κα. Κατερίνα Διαμαντοπούλου, στο οποίο συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, κ. Αλέξανδρος Φούρλας, η Πρόεδρος της Invest in Greece, Δρ. Παρασκευή Β. Μπουφούνου και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Χρήστος Αλεξάκης.

Την 1η Ιουλίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα, στη διάρκεια της οποίας ο Γενικός Γραμματέας κύριος Φούρλας ανέγνωσε σύντομο χαιρετισμό με ευχαριστίες της Υπουργού Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Κατσέλη,  για την ενεργή συμμετοχή των διπλωματών στο σημαντικό έργο της προσέλκυσης επενδύσεων στη χώρα μας. Ομιλίες παρέθεσαν επίσης ο κος Γ. Κανελλόπουλος, Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Δρ. Γ. Αγερίδης, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ενεργειακής Αποδοτικότητας του ΚΑΠΕ, ο κος Λ. Μητρόπουλος, εκπρόσωπος του ΕΟΤ, ο κος Λ. Καράτζαλης, Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Βοιωτίας, ο κος Κ. Τσιληλής, μέλος του Δ.Σ. την Ένωσης Οινοπαραγωγών και οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Ευρυτανίας, κκ. Α. Διαμαντάρας, Π. Αιγνιάδης και Χ. Αρβανίτης, αντίστοιχα.

Αμέσως μετά, στο πλαίσιο των επιτόπιων επισκέψεων σε πρότυπες βιομηχανίες της Περιφέρειας, οι ξένοι Διπλωμάτες επισκέφθηκαν το «Κτήμα Χατζημιχάλη», την «ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΒΕΕ» - εταιρεία που ανήκει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Μυτιληναίος και τον Όμιλο Εταιρειών «SABO SA».

Στη συνέχεια του προγράμματος, την Παρασκευή 2 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις 40 περίπου επιχειρηματιών με κάθε έναν από τους 22 Διπλωμάτες, με στόχο τη διερεύνηση δυνατότητας συνεργασίας των Ελληνικών με ξένες εταιρείες των χωρών που αντιπροσωπεύονταν.

LOGIN