Επιχειρηματική Αποστολή στην Στερεά Ελλάδα

Αποστολή Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων Ξένων Πρεσβειών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, 13 – 16 Απριλίου 2016

Από 13 έως 16 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία επιχειρηματική επίσκεψη 30 Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων Ξένων Πρεσβειών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. H αποστολή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Synergassia, που υλοποιεί το Enterprise Greece σε συνεργασία με τις ελληνικές περιφέρειες. Στόχος του προγράμματος είναι η προβολή της Ελλάδας και των Περιφερειών της στην παγκόσμια αγορά, η ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών οικονομιών, η προώθηση παραγωγικών δραστηριοτήτων που ανταποκρίνονται στις τοπικές ανάγκες και η αξιοποίηση των τοπικών ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων.  συνεργασια

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε τη διοργάνωση ημερίδας - παρουσίασης του επιχειρηματικού προφίλ της Περιφέρειας, κατ’ ιδίαν συναντήσεις εξωστρεφών επιχειρήσεων με τους διπλωμάτες, σεμινάριο για τις ΜμΕ της περιοχής σχετικά με τα εργαλεία οικονομικής διπλωματίας που θέτει στη διάθεσή τους το Υπουργείο Εξωτερικών αλλά και ενημέρωση για νέες αγορές, ώστε να επεκταθεί η εξαγωγική βάση της Περιφέρειας, και τέλος επισκέψεις σε πρότυπες βιομηχανίες και βιοτεχνίες.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα της επίσκεψης άρχισε το βράδυ της Τετάρτης 13 Απριλίου 2016 με δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν των προσκεκλημένων εκπροσώπων ξένων πρεσβειών ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος μαζί με τον κ. Βελισσάριο Δότση, Διευθύνοντα Σύμβουλο του Enterprise Greece, τους καλωσόρισαν στην Στερεά Ελλάδα. Πριν από το δείπνο, υπεγράφη και Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Enterprise Greece που στοχεύει στη συνεργασία τους για την ανάδειξη της Περιφέρειας ως επιχειρηματικού κέντρου, στην κατεύθυνση τόνωσης των δύο βασικών πυλώνων ανάπτυξης,  όπως είναι η προσέλκυση επενδύσεων και η προώθηση εξαγωγών στην προοπτική δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 14 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα «Το Επιχειρηματικό Προφίλ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – Ευκαιρίες & Προοπτικές», την οποία τίμησε με την παρουσία και την ομιλία του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Ευάγγελος Αποστόλου και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Ηλίας Ξανθάκος.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν και οι 800 κατ’ ιδίαν προγραμματισμένες συναντήσεων (Β2Β)επιχειρηματιών της Περιφέρειας με τους Οικονομικούς και Εμπορικούς Ακολούθους, όπου διερευνήθηκαν οι δυνατότητες σύναψης επιχειρηματικών συνεργασιών με εταιρείες των χωρών τους. 

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επισκέψεις σε βιομηχανίες και πρότυπες επιχειρήσεις στις Περιφερειακές ενότητες Φθιώτιδας, Εύβοιας, Βοιωτίας και Φωκίδας και συγκεκριμένα στις εταιρείες Παλίρροια ΑΕ, SABO S.A., ΕΛΒΑΛ Α.Ε., SKL - Αφοί Σκλαπάνη, Κτήμα Χατζημιχάλη και Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες Α.Ε.

Η διπλωματική αποστολή αποτελούνταν από εκπροσώπους ξένων Πρεσβειών από την Κίνα, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ουγγαρία, την Ιρλανδία, τη Σλοβακία, το Ουζμπεκιστάν, το Καζακστάν, τη Νότια Αφρική, την Αίγυπτο, την Ινδονησία, την Κύπρο, την Ιορδανία, την Τυνησία, το Περού, την Πολωνία, την Σλοβενία, το Ισραήλ, την Ρωσία, την Πορτογαλία, την Ρουμανία και τις Φιλιππίνες.


Παρακαλούμε κατεβάστε εδώ το επενδυτικό προφίλ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

LOGIN