Διοικητικό Συμβούλιο

Στεργιούλης Γρηγόρης - Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος

Ο Γρηγόρης Στεργιούλης ανέλαβε Πρόεδρος του Οργανισμού Enterprise Greece τον Ιούνιο του 2018.

Είναι Χημικός Μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές (MSc in Advanced Integrated Design) στη σχολή Houldsworth School of Applied Sciences του Πανεπιστημίου του Leeds στο Ηνωμένο Βασίλειο, από όπου αποφοίτησε με διάκριση. Διαθέτει  σημαντική επαγγελματική εμπειρία στην πετρελαϊκή βιομηχανία και έχει εργαστεί σε εταιρείες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το 1984 ξεκίνησε να  εργάζεται στον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια σε διευθυντικές θέσεις σε διαφορετικούς τομείς. Συμμετείχε στην ομάδα αναβάθμισης του Διυλιστηρίου Ασπροπύργου κατά την περίοδο 1984-1987, ανέλαβε διάφορες θέσεις σε μελετητικές και παραγωγικές δραστηριότητες, με εξειδίκευση σε συστήματα ελέγχου και αριστοποίηση της παραγωγής και κατά το διάστημα 2008-2014 ανέλαβε Συντονιστής του Έργου αναβάθμισης του Διυλιστηρίου της Ελευσίνας.

Από τον Μάιο του 2015 και για τρία συναπτά έτη,  ασκούσε τα καθήκοντα του  Διευθύνοντος Συμβούλου στην Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. .

Έχει δημοσιεύσει τεχνικά άρθρα σε θέματα Αυτόματης Ρύθμισης, Συστημάτων Πληροφορικής της Παραγωγής, Συστημάτων Προηγμένης Ρύθμισης και Βελτιστοποίησης Λειτουργίας. Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο: «Η Αγορά Πετρελαίου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη», το οποίο εξέδωσαν τον Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας. Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια ως εισηγητής.

Από τον Φεβρουάριο του 2017 είναι Σύμβουλος στο Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ από τον Ιούνιο του 2018 είναι μέλος του ΔΣ της Λάρκο.

Αντωνίου Γ. Μαργαρίτα - Μέλος Δ.Σ.

Γεννηθείσα στην Αθήνα το 1957, Χημικός Μηχανικός Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου 1980.

Πέντε χρόνια εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα (μεταποίηση, περιβαλλοντικές μελέτες κλπ). Από το 1985 υπάλληλος στο ΥΠΕΘΟ νυν Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Επτά χρόνια εμπειρία σε έλεγχο και αξιολόγηση Ιδιωτικών Επενδύσεων, 2 χρόνια στη Μονάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού, 10 χρόνια εμπειρία στα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης (7 χρόνια στη Κεντρική Διαχειριστική Αρχή και 3 χρόνια στη Διαχειριστική Αρχή του ΕΠ ΣΑΑΣ), 11 χρόνια στη Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Οργανισμών και διμερούς συνεργασίας σε θέματα εμπορίου και επενδύσεων (μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τα μη μέλη της Επιτροπής Επενδύσεων του ΟΟΣΑ, μέλος της Ομάδας Χρηματοδοτών του Διαχειριστικού Ταμείου ΕΕ-Αφρικής, σύνταξη εκθέσεων σε θέματα εμπορίου και επενδύσεων για τις χώρες αρμοδιότητας, σύνταξη ad hoc εκθέσεων σε ειδικά θέματα διεθνούς συνεργασίας κλπ).

Μέλος επί 7 χρόνια σε ειδική επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας για τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης και αναπτυξιακά θέματα.

Μέλος της εθελοντικής ομάδας του ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ που δραστηριοποιήθηκε ως ομάδα προβληματισμού και εκδηλώσεων και υλοποίησε πάνω από 20 Ημερίδες τα τελευταία 3 χρόνια.

Ζησιμάτος Γ. Γεώργιος - Μέλος Δ.Σ.

Ο Γιώργος Ζησιμάτος γεννήθηκε το 1962, και σπούδασε Οικονομικά και Business Administration στο Κολλέγιο Deree στην Αθήνα.

Από το 1983 και παράλληλα με τις σπουδές του εργάστηκε στην οικογενειακή εμπορική επιχείρηση όπου παρέμεινε μέχρι και τον Ιανουάριο του 2015 Διευθύνων Σύμβουλος στην “ΖΗΣΙΜΑΤΟΣ ΑΕ” με έδρα τον Πειραιά.

Επίσης, ασχολείται ενεργά με την προώθηση ελληνικών επιχειρήσεων σε χώρες της Ανατολικής Αφρικής.

Από το 1993 ασχολείται με τα κοινά και διετέλεσε κεντρικό στέλεχος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά.

Το 2010 – 2014 διετέλεσε Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά και μέχρι και το 2015 παρέμεινε ενεργό στέλεχος της διοίκησης από διάφορες θέσεις και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων νομών και Νήσων Αιγαίου.

Από το 2012 έως το 2015 διετέλεσει μέλος του ΔΣ της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ)

Έχει διατελέσει Υπ. Βουλευτής στις Εθνικές εκλογές του 2012 & 2015 και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2014.

Από το 2013 έως και το 2016 διετέλεσε Γραμματέας Παραγωγικών Φορέων, Μικρομεσαίων, Εμπορίου & Καταναλωτή στους “Ανεξάρτητους Έλληνες”

Από τον Μάρτιο του 2015 έως και τον Ιανουάριο του 2017 ήταν Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης υπεύθυνος για θέματα Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας ΥΕΘΑ.

Από τον Φεβρουάριο 2017 έως και σήμερα είναι Διευθυντής της Υπηρεσίας Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων - Υ.Π.Α.Α.Π.Ε.Δ

Ο Γιώργος Ζησιμάτος είναι έγγαμος με ένα παιδί και μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.

Κασίμης Χαράλαμπος - Μέλος Δ.Σ.

Ο Χαράλαμπος Κασίμης είναι Καθηγητής Αγροτικής Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Μάρτιο του 2015 διορίστηκε Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, υπεύθυνος για την ΚΑΠ, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης  και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας της Ελλάδας καθώς και τις Διεθνείς Σχέσεις.

Έχει διατελέσει επικεφαλής Πρόεδρος του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2013-2014) και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Πρόγραμμα "Ολοκληρωμένη Αγροτική Ανάπτυξη και Διαχείριση του Αγροτικού Χώρου" (2010-2014). Από το Σεπτεμβρίου του 2014 έως το Μαρτίου του 2015 διετέλεσε Αναπληρωτής Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Την περίοδο 1986-2003 διετέλεσε μέλος του προσωπικού του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών και από το 1995 έως το 2000 Διευθυντής του Ινστιτούτου Αστικής και Αγροτικής Κοινωνιολογίας στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών. Για αρκετά χρόνια υπήρξε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αγροτικής Κοινωνιολογίας και από το 2013 έως το 2015 διετέλεσε Πρόεδρος.

Τα ακαδημαϊκά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα αγροτικού μετασχηματισμού και ανάπτυξης στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο και ειδικότερα στην οικογενειακή γεωργία, στην απασχόληση και στην αλλαγή της αγροτικής κοινότητας. Η μετανάστευση και ειδικότερα, οι επιπτώσεις της διεθνούς μετανάστευσης στις αγροτικές περιοχές αποτελούν ένα από τα κύρια ερευνητικά θέματα του τα τελευταία χρόνια. Το τελευταίο διάστημα ασχολείται με τη μελέτη των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στις αγροτικές περιοχές και της  «επιστροφής στην ύπαιθρο» στην Ελλάδα.

Από το 2016 ο Χαράλαμπος Κασίμης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Κέντρου Μεσογειακών Γεωπονικών Σπουδών (CIHEAM).

Μπράχος Ιωάννης - Μέλος Δ.Σ.

Ο Γιάννης Μπράχος γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα, σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Queen Mary College).
Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα στα οικονομικά, έχει εργαστεί ακαδημαϊκά στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και στον ιδιωτικό τομέα.
Εμπειρογνώμονας-Πρεσβευτής Σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών για οικονομικά και ευρωπαϊκά θέματα. Κατά τη σταδιοδρομία του, χειρίσθηκε μεταξύ άλλων θέματα που έχουν σχέση με τη διαμόρφωση Συμφωνιών Συνεργασίας της ΕΕ με τις τρίτες χώρες και την οικονομική διάσταση της κλιματικής αλλαγής. Επίσης, ως προϊστάμενος της οικονομικής μονάδας της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στην ΕΕ (από το 2015), ασχολήθηκε με χρηματοπιστωτικά, φορολογικά, και τελωνειακά θέματα, ζητήματα κρατικών ενισχύσεων, προϋπολογισμού της ΕΕ και τα οικονομικά του Brexit.
Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Μαθιός Δημήτριος - Μέλος Δ.Σ.

- Γεννημένος στον Πειραιά.
- Ημερομηνία γέννησης 18/4/1954.
- Έγγαμος με 2 παιδιά.
- Αρχιτέκτων Μηχανικός / Πανεπιστήμιο του Τορίνο στην Ιταλία.
________________________________________

Μαθιός Πυρίμαχα Α.Ε.

 Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ Α.Ε., η οποία είναι ειδικευμένη στην παραγωγή και εμπορία πυρίμαχων και δομικών υλικών με εξαγωγές σε περισσότερες από 120 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, και διαθέτει εγκαταστάσεις στην Ελλάδα, την Βουλγαρία και την Γερμανία.

________________________________________
Θεσμική εκπροσώπηση

  •  Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς.
  • Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.
  • Πρώην Αντιπρόεδρος της Μεσογειακής Ένωσης, Εμπορίου και Βιομηχανίας.
  • Αντιπρόεδρος του Ελληνο-Σλοβενικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
  • Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανικών Οργανώσεων των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών (BECC) .
  • Μέλος Δ.Σ. Enterprise Greece.
  • Μέλος Δ.Σ. της Ελληνικής Παραγωγής.

LOGIN

Η ιστοσελίδα του οργανισμού χρησιμοποιεί cookies για την ασφαλή λειτουργία, τη μέγιστη απόδοσή και τη βελτίωση της περιήγησής σας. Με τη χρήση των υπηρεσιών της σελίδας αποδέχεστε τη χρήση cookies!
Περισσότερες Πληροφορίες Συμφωνώ