Διοικητικό Συμβούλιο

Στεργιούλης Γρηγόρης - Πρόεδρος

Ο Γρηγόρης Στεργιούλης ανέλαβε Πρόεδρος του Οργανισμού Enterprise Greece τον Ιούνιο του 2018.

Είναι Χημικός Μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές (MSc in Advanced Integrated Design) στη σχολή Houldsworth School of Applied Sciences του Πανεπιστημίου του Leeds στο Ηνωμένο Βασίλειο, από όπου αποφοίτησε με διάκριση. Διαθέτει  σημαντική επαγγελματική εμπειρία στην πετρελαϊκή βιομηχανία και έχει εργαστεί σε εταιρείες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το 1984 ξεκίνησε να  εργάζεται στον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια σε διευθυντικές θέσεις σε διαφορετικούς τομείς. Συμμετείχε στην ομάδα αναβάθμισης του Διυλιστηρίου Ασπροπύργου κατά την περίοδο 1984-1987, ανέλαβε διάφορες θέσεις σε μελετητικές και παραγωγικές δραστηριότητες, με εξειδίκευση σε συστήματα ελέγχου και αριστοποίηση της παραγωγής και κατά το διάστημα 2008-2014 ανέλαβε Συντονιστής του Έργου αναβάθμισης του Διυλιστηρίου της Ελευσίνας.

Από τον Μάιο του 2015 και για τρία συναπτά έτη,  ασκούσε τα καθήκοντα του  Διευθύνοντος Συμβούλου στην Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. .

Έχει δημοσιεύσει τεχνικά άρθρα σε θέματα Αυτόματης Ρύθμισης, Συστημάτων Πληροφορικής της Παραγωγής, Συστημάτων Προηγμένης Ρύθμισης και Βελτιστοποίησης Λειτουργίας. Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο: «Η Αγορά Πετρελαίου στην Νοτιοανατολική Ευρώπη», το οποίο εξέδωσαν τον Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης και η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας. Έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια ως εισηγητής.

Από τον Φεβρουάριο του 2017 είναι Σύμβουλος στο Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ από τον Ιούνιο του 2018 είναι μέλος του ΔΣ της Λάρκο.

Μανδάλας Α. Ιωάννης - Αντιπρόεδρος

Ο Γιάννης Μανδάλας γεννήθηκε το 1962 στη Χίο και είναι Διευθύνων  Σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας στο ΧΑΑ MEDITERRA_mastihashop ΑΕ. Ασχολείται με τη χιώτικη μαστίχα από το 2001 οπότε και του ανατέθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου με την ιδιότητα του συμβούλου Διοίκησης το σχέδιο αναδιοργάνωσης του ομωνύμου Συνεταιρισμού. Παράλληλα είναι Διαχειριστής της εταιρείας Παραδοσιακά Προϊόντα Ελλάδος Ε.Π.Ε. και ιδρυτής του Κέντρου Πρότυπων Αγροτικών Εφαρμογών στη Χίο.

Με οικονομικές και παιδαγωγικές σπουδές στα Πανεπιστήμια Πειραιά και Αιγαίου αντίστοιχα και πριν επιστρέψει στη Χίο εργάσθηκε ως οικονομικός και εμπορικός Δ/ντης σε  μεγάλους ομίλους  στην Αθήνα. Στη Χίο, ως Δ/ντής της Αναπτυξιακής εταιρείας του Νομού ήλθε σε επαφή για πρώτη φορά με θέματα τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης γεγονός που αποτέλεσε πολύτιμη εμπειρία στην ενασχόληση του με την μαστίχα που αποτελεί τον σημαντικότερο φυσικό πόρο του νησιού.

Τα καταστήματα mastihashop αποτελούν το βασικό εργαλείο προβολής και προώθησης της χιώτικης μαστίχας και είναι ένα από τα πλέον προβεβλημένα παραδείγματα αποτελεσματικής αξιοποίησης φυσικών πόρων των τελευταίων 15 ετών στην Ελλάδα έχοντας συγκεντρώσει δεκάδες διακρίσεις που αφορούν το μάρκετινγκ, την επικοινωνία, τη συσκευασία και την ανάπτυξη της μάρκας.

Αντωνίου Γ. Μαργαρίτα - Μέλος Δ.Σ.

Γεννηθείσα στην Αθήνα το 1957, Χημικός Μηχανικός Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου 1980.

Πέντε χρόνια εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα (μεταποίηση, περιβαλλοντικές μελέτες κλπ). Από το 1985 υπάλληλος στο ΥΠΕΘΟ νυν Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Επτά χρόνια εμπειρία σε έλεγχο και αξιολόγηση Ιδιωτικών Επενδύσεων, 2 χρόνια στη Μονάδα Στρατηγικού Σχεδιασμού, 10 χρόνια εμπειρία στα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης (7 χρόνια στη Κεντρική Διαχειριστική Αρχή και 3 χρόνια στη Διαχειριστική Αρχή του ΕΠ ΣΑΑΣ, 11 χρόνια στη Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Οργανισμών και διμερούς συνεργασίας σε θέματα εμπορίου και επενδύσεων (μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τα μη μέλη της Επιτροπής Επενδύσεων του ΟΟΣΑ, μέλος της Ομάδας Χρηματοδοτών του Διαχειριστικού Ταμείου ΕΕ-Αφρικής, σύνταξη εκθέσεων σε θέματα εμπορίου και επενδύσεων για τις χώρες αρμοδιότητας, σύνταξη ad hoc εκθέσεων σε ειδικά θέματα διεθνούς συνεργασίας κλπ).

Μέλος επί 7 χρόνια σε ειδική επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας για τα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης και αναπτυξιακά θέματα.

Μέλος της εθελοντικής ομάδας του ΙΕΚΕΜ ΤΕΕ που δραστηριοποιήθηκε ως ομάδα προβληματισμού και εκδηλώσεων και υλοποίησε πάνω από 20 Ημερίδες τα τελευταία 3 χρόνια.

Καλπαδάκης Ε. Γεώργιος - Μέλος Δ.Σ.

Είναι Visiting Scholar στο Κέντρο Αναπτυξιακών Μελετών του Πανεπιστημίου Cambridge και μεταξύ 2011 και 2014 δίδαξε στα τμήματα Νομικής και Πολιτικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιο Θράκης. Από τον Φεβρουάριο του 2015 έχει διοριστεί διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, του οποίου διατελούσε μέχρι πρότινος επιστημονικός συνεργάτης.

Με διεπιστημονικές σπουδές επιστημών και τεχνολογίας στο University College London (B.Sc. Honours) και μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις (M.Sc.) από το London School of Economics and Political Science (Faculty of Economics), το 2009 του απονεμήθηκε ο τίτλος του διδάκτορα από τη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Έχει απασχοληθεί επί σειρά ετών στον ερευνητικό χώρο και σε ινστιτούτα μεταξύ των οποίων και στο Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών ως Research Fellow. Χρημάτισε ακαδημαϊκός γραμματέας του Oikos, της οργάνωσης για τη βιώσιμη ανάπτυξη και επιχειρηματικότητα στο LSE και διετέλεσε μέλος της συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού του LSE, Millennium.

Ζησιμάτος Γ. Γεώργιος - Μέλος Δ.Σ.

Ο Γιώργος Ζησιμάτος γεννήθηκε το 1962, και σπούδασε Οικονομικά και Business Administration στο Κολλέγιο Deree στην Αθήνα.

Από το 1983 και παράλληλα με τις σπουδές του εργάστηκε στην οικογενειακή εμπορική επιχείρηση όπου παρέμεινε μέχρι και τον Ιανουάριο του 2015 Διευθύνων Σύμβουλος στην “ΖΗΣΙΜΑΤΟΣ ΑΕ” με έδρα τον Πειραιά.

Επίσης, ασχολείται ενεργά με την προώθηση Ελληνικών επιχειρήσεων σε χώρες της Ανατολικής Αφρικής.

Από το 1993 ασχολείται με τα κοινά και διετέλεσε κεντρικό στέλεχος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά.

Το 2010 – 2014 διετέλεσε Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά και μέχρι και το 2015 παρέμεινε ενεργό στέλεχος της διοίκησης από διάφορες θέσεις και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Όμορων νομών και Νήσων Αιγαίου.

Από το 2012 έως το 2015 διετέλεσει μέλος του ΔΣ της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ)

Έχει διατελέσει Υπ. Βουλευτής στις Εθνικές εκλογές του 2012 & 2015 και Υποψήφιος Ευρωβουλευτής στις Ευρωπαϊκές εκλογές του 2014.

Από το 2013 έως και το 2016 διετέλεσε Γραμματέας Παραγωγικών Φορέων, Μικρομεσαίων, Εμπορίου & Καταναλωτή στους “Ανεξάρτητους Έλληνες”

Από τον Μάρτιο του 2015 έως και τον Ιανουάριο του 2017 ήταν Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης υπεύθυνος για θέματα Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας ΥΕΘΑ.

Από τον Φεβρουάριο 2017 έως και σήμερα είναι Διευθυντής της Υπηρεσίας Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων - Υ.Π.Α.Α.Π.Ε.Δ

Ο Γιώργος Ζησιμάτος είναι έγγαμος με ένα παιδί και μιλά Αγγλικά και Γαλλικά.

Κορκίδης Σ. Βασίλειος - Μέλος Δ.Σ.

Προσωπικά Στοιχεία

Ημερομηνία Γέννησης:  19/12/1959

Τόπος Γέννησης:  Πειραιάς

Οικογενειακή Κατάσταση:  Έγγαμος με 2 τέκνα

Διεύθυνση Επικοινωνίας: Φωκίδος 2-4 ΤΚ 18545

Email: vkorkidis@esee.gr

Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 210 462 8372, 210 325 9200, 694 430 4123

Fax:  210 463 4314, 210 325 9209

Επαγγελματική Κατάσταση

 • Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος στην Εταιρεία ΚΟΡΚΙΔΗΣ Σ.Β.Ε. Α.Ε.
 • Διαχειριστής στην εμπορική εταιρεία «Αφοί Σπύρου Κορκίδη & ΣΙΑ Ο.Ε.»

Κοινωνική Δράση

 • Πρόεδρος στην Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ)
 • Πρόεδρος στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ)
 • Αντιπρόεδρος στην Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (UEAPME)
 • Μέλος στο Προεδρείο της EuroCommerce 
 • Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ENTERPRISE GREECE
 • Πρόεδρος στην Επιτροπή για τη Βιομηχανία και Ναυτιλία του Συνδέσμου των Μεσογειακών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων (ASCAME)

Σπουδές

 • MSc Διεθνές Εμπόριο και Μεταφορές – University of Southampton, UK
 • LLM Ναυτικό Δίκαιο– University of Southampton, UK
 • BSc Honors Ναυπηγική και Διαχείριση Πλοίων– University of Southampton, UK
 • Απολυτήριο Λυκείου – Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά “Saint Paul”

Λοιπές Δραστηριότητες

Έχει διατελέσει:

 • Πρόεδρος στον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιώς 
 • Αντιπρόεδρος στο Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε)
 • Αντιπρόεδρος στον Σύνδεσμο Εμπορικών Αντιπροσώπων & Διανομέων Πειραιά (ΣΕΑΠ)
 • Αντιπρόεδρος στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς (ΕΒΕΠ)
 • Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (Ο.Λ.Π.)

LOGIN