ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την έγκριση της αίτησης της εταιρείας και ενθουσιώδεις για την κατασκευή του εργοστασίου φωτοβολταϊκών πάνελ στην Τρίπολη. Σχετικά με τον οργανισμό σας, μας εντυπωσίασε ο επαγγελματισμός και ο ζήλος σας και είμαστε ευγνώμονες για τις συμβουλές που μας προσφέρατε σχετικά με τις διοικητικές διαδικασίες της ελληνικής κυβέρνησης. Και σαφώς συνιστούμε να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες σας και άλλοι ξένοι επενδυτές στο μέλλον. Επιπλέον, είμαστε ενθουσιώδεις για την ευκαιρία να επενδύσουμε σε έργο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα και ευελπιστούμε να μην είναι η τελευταία επένδυση της Plainfield εδώ.»

Panos Ninios, Διευθύνων Σύμβουλος, Plainfield Asset Management LLC

«Πιστεύουμε ότι υπάρχει περιθώριο για νέα έργα στην ελληνική αγορά. Επιπλέον, ο ελληνικός τρόπος ζωής αντανακλά μία επενδυτική ευκαιρία με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης.»

Felippe Fulcher, Sonae Sierra

«Είναι ιδιαίτερη ευχαρίστηση μας να φέρουμε το εμπορικό σήμα της Starwood στην Ελλάδα, έναν κορυφαίο τόπο και δυναμικό ευρωπαϊκό προορισμό.»

Roeland Vos
Πρόεδρος του Τμήματος Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής
Starwood Hotels & Resorts
Roeland Vos, Πρόεδρος του Τμήματος Ευρώπης, Αφρικής και Μέσης Ανατολής, Starwood Hotels & Resorts

« Η Κρήτη είναι ένας ευνοημένος τόπος με εντυπωσιακά τοπία, μοναδικό περιβάλλον και φυσική ομορφιά, φιλόξενο κόσμο και πλούσια ιστορία, μυθολογία και πολιτισμό. Όλα αυτά είναι εξαίρετα στοιχεία για την ανάπτυξη ποιοτικού τουρισμού με πολυτελή θέρετρα ιδιαίτερου χαρακτήρα που θα αναδείξουν την Κρήτη στην πρώτη θέση των ποιοτικών τουριστικών προορισμών παγκοσμίως προσελκύοντας υψηλόμισθη πελατεία από όλο τον κόσμο. Η Emerald έχει εξασφαλίσει στη βόρεια παραλία της Κρήτης, μία χαρισματική έκταση γης – 1,600 στρέμματα – σε μία από τις καλύτερες παραλίες της Ελλάδας, όπου σχεδιάζουμε να κατασκευάσουμε ένα θέρετρο ιδιαίτερα υψηλών προδιαγραφών. Έχοντας επενδύσει 310 εκατομμύρια Ευρώ, το θέρετρο θα περιλαμβάνει δύο πολυτελή 3ενοδοχεία 5 αστέρων, δύο ιαματικά θεραπευτικά κέντρα, ένα συνεδριακό κέντρο, ένα αθλητικό κέντρο, village hub, κλπ. και πολυτελή ακίνητη περιουσία.»

Ja. Photiades, Πρόεδρος, EMERALD DEVELOPMENTS SA AND THE PHOTOS PHOTIADES GROUP OF COMPANIES, Κύπρος

«…πιστεύω ότι παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μία σχετικά μικρή χώρα, διαθέτει μία πολύ ελκυστική αγορά τηλεπικοινωνιών για δυνητικούς επενδυτές. Και θα γίνει ακόμη πιο ελκυστική εφόσον διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις γειτονικές αναπτυσσόμενες χώρες…»

Thomas Karakoulias, Διευθύνων Σύμβουλος, AT&T GLOBAL NETWORK SERVICES, Ελλάδα & Κύπρο

«Η Ελλάδα, εκτός από θαυμάσιους ιστορικούς τόπους, φυσικούς πόρους και ποικίλα παραδοσιακά αγροτικά προϊόντα, διαθέτει σήμερα την κατάλληλη παρουσία, υποδομή και το όραμα να στηρίξει τις προκλήσεις του επιχειρηματικού τοπίου του 21ου αιώνα.»

Vassilis Haitas, Γενικός Διευθυντής, TOPOS S.A.

«Η Athena Semiconductors ανακάλυψε στην Ελλάδα μία ισχυρή και αφοσιωμένη ομάδα εξειδικευμένων ατόμων, ενώ είναι δύσκολο και χρονοβόρο να συγκροτηθεί μία τέτοια ομάδα που να είναι άκρως παραγωγική υπό χρονικές πιέσεις. Επομένως, ήταν φυσικό να αποτελέσει η ελληνική πλευρά το τεχνικό στήριγμα της όλης οργάνωσης.»

Ilias Bouras, Διευθύνων Σύμβουλος, ATHENA SEMICONDUCTORS

«Όσον αφορά τον τουρισμό, η Ελλάδα έχει τα πάντα, για να λέμε την αλήθεια. Οι Έλληνες είναι ο πιο φιλόξενος λαός στην Ευρώπη, το φαγητό είναι θαυμάσιο και η Κρήτη διαθέτει το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό καλοκαίρι. Και επειδή η Ελλάδα αποτελεί το θεμέλιο λίθο του Δυτικού Πολιτισμού, είμαστε ενστικτωδώς δεμένοι με τον πολιτισμό της.»

LOYALWARD, Ηνωμένο Βασίλειο

«Επιλέξαμε την Ελλάδα επειδή είχαμε ανάγκη ένα εργοστάσιο σε στρατηγικό σημείο με χαμηλό κόστος και αυξημένη ευελιξία προκειμένου να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη περιφερειακή ζήτηση. Η Ελλάδα ήταν ο ιδανικός τόπος για να εκπληρώσουμε τις ανάγκες μας.»

RESILUX, N.V. Βέλγιο

«Ο λόγος που επένδυσα στην Ελλάδα είναι επειδή αγαπώ την Ελλάδα. Θα αποτελέσει την πιο σημαντική αγορά του τουρισμού γκολφ στη Μεσόγειο της επόμενης δεκαετίας. Το έργο μας περιλαμβάνει δύο γήπεδα γκολφ 18 οπών, ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων, ένα συνεδριακό κέντρο, ένα ιαματικό θεραπευτικό κέντρο και μαρίνα.»

Johann P. Bachmann, Διευθύνων Σύμβουλος, SWISS GOLF INVEST AG

«Επιλέξαμε να επενδύσουμε στην Ελλάδα για πολλούς λόγους. Πρωτίστως, για την ανάπτυξη της αγοράς τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και δεύτερον, για να χρησιμοποιήσουμε την Ελλάδα ως βάση για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στις Βαλκανικές χώρες.»

MOTOROLA, Ελλάδα

«Στην Ελλάδα ήρθαμε το 2000, ενόψει των επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων και από τότε απολαμβάνουμε εισόδημα που ξεπερνάει τα $500 εκατομμύρια. Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα είναι ένας θαυμάσιος τόπος για επενδύσεις. Ο ρυθμός ανάπτυξής μας εδώ είναι υψηλότερος σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και στόχος μας είναι να επεκτείνουμε το εύρος των δραστηριοτήτων μας ακόμη περισσότερο.»

Steve Martin, GENERAL ELECTRIC ENERGY, Ευρώπη

«Η Ελλάδα ως δυνητικός επενδυτικός τόπος προσφέρει ποικίλα πλεονεκτήματα σε έργα όπως το εργοστάσιο βιοντήζελ. Η Βόρεια Ελλάδα διαθέτει υψηλά επίπεδα ηλιακής ενέργειας σε συνδυασμό με μία ισχυρή και επεκτεινόμενη αγροτική βιομηχανία. Επομένως, διαβλέπουμε υψηλές προοπτικές στη λήψη ακατέργαστων υλών που απαιτούνται για την παραγωγή βιοκαυσίμων. Η υποδομή είναι υπεραρκετή και το εργατικό δυναμικό ειδικευμένο που μπορεί να επωφεληθεί ακόμη περισσότερο από νέους τομείς ανάπτυξης.»

Martin Platz, PLATZ INGENIEURE GMBH, Γερμανία

«Το νέο εργοστάσιο στην Ελλάδα αποτελεί άμεση έκφραση της πολιτικής μας να ικανοποιήσουμε τις αυξανόμενες απαιτήσεις της κατασκευαστικής βιομηχανίας στη Νότια και Νοτιοανατολική Ευρώπη. Θα προσφέρει επιπλέον ευελιξία στην προμήθεια τσιμεντοσανίδων AQUAPANEL® καθώς θα μειωθεί το κόστος εφοδιασμού και οι χρόνοι υστέρησης σε μεγάλες παραδόσεις τσιμεντοσανίδων στην περιοχή. Η επέκτασή μας στο Βόλο αποτελεί σημαντική επένδυση στην περιοχή.»

Thomas Koslowski, Διευθύνων Σύμβουλος KNAUF USG SYSTEMS, Γερμανία

«Η Dolphin Capital ολοκλήρωσε με επιτυχία την κατασκευή του Amanzoe Resort (www.amanzoe.com) στην Πελοπόννησο, το οποίο στο σύντομο διάστημα λειτουργίας του έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές, καθορίζοντας ένα νέο πρότυπο πολυτέλειας και αισθητικής στην περιοχή της Μεσογείου. Το παγκόσμιο ενδιαφέρον που προκάλεσε και οι υψηλού επιπέδου πελάτες που το επισκέφτηκαν σηματοδοτούν τα νέα πρότυπα που πρέπει και μπορεί να ορίσει η Ελλάδα για να προσελκύσει ποιοτικό πολυτελή τουρισμό.»

Miltos Kambourides, Managing Partner, Dolphin Capital Partners

"Invest in Greece, achieve mutual benefits and win –win"

Wei Jiafu, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος COSCO

«Πρέπει να σας πω, προσωπικά, ότι είμαι εντυπωσιασμένος με την πρόοδο που σημειώνει η Ελλάδα. Όντας ο μεγαλύτερος παγκόσμιος προμηθευτής λογισμικού, βρισκόμαστε εδώ, για να επιταχύνουμε τη διαδικασία της αύξησης της καινοτομίας και της ανάπτυξης, διότι αυτή είναι πραγματικά η ατζέντα για το μέλλον της Ελλάδας. Βλέπουμε μια αγορά με πολλούς ευφυείς ανθρώπους, βλέπουμε μια αγορά όπου ο τομέας του λογισμικού θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο και είμαστε εδώ να επενδύσουμε και να επιταχύνουμε τη διαδικασία. Θα επενδύσουμε στην Ελλάδα. Μεταφέραμε τα κεντρικά γραφεία Νοτίου Ευρώπης της εταιρείας στην Αθήνα, για να επικεντρωθούμε σε αυτή την αγορά. Μπορούμε να εμπνεύσουμε τις μικρές νεοφυείς επιχειρήσεις να ενισχύσουν την τεχνολογία μας και να οδηγήσουν στην ανάπτυξη της καινοτομίας σε παγκόσμιο επίπεδο.»

Jim Hagemann Snabe, co-CEO, SAP AG

LOGIN