Διεθνής Έκθεση Foodex

Η “FOODEX JAPAN” είναι η μεγαλύτερη διεθνής εμπορική έκθεση τροφίμων και ποτών στην Ιαπωνία και μία από τις μεγαλύτερες στην Ασία.

Η έκθεση αποτελεί επιχειρηματική ευκαιρία για εταιρίες που ενδιαφέρονται να αναπτυχθούν εμπορικά στην Ασία καθώς προσελκύει τους σημαντικότερους εκπροσώπους από το χώρο της λιανικής, της τροφοδοσίας, της χονδρικής, της διανομής και της βιομηχανίας ειδών τροφίμων και ποτών.

Πραγματοποιείται στον Εκθεσιακό χώρο Makuhari Messe στο Τόκυο της Ιαπωνίας.

Η Ιαπωνία με συνολικό πληθυσμό 127 εκατομμύρια κατοίκους τα 30 εκ των οποίων βρίσκονται στο Τόκυο, είναι μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες στο κόσμο και αποτελεί τον τέταρτο μεγαλύτερο εισαγωγέα αγροτικών προϊόντων. Οι καταναλωτές της δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων και είναι πρόθυμοι να πληρώσουν σε υψηλές τιμές εισαγόμενα εποχιακά τρόφιμα.

Η συμφωνία οικονομικής εταιρικής σχέσης (ΣΟΕΣ) μεταξύ της ΕΕ και της Ιαπωνίας η οποία τέθηκε σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου 2019 εξαφανίζει πλήρως (π.χ στους οίνους) ή μειώνει τους δασμούς στα περισσότερα εισαγόμενα τρόφιμα από ΕΕ, και παρέχει προστασία σε πάνω από 200 παραδοσιακά ευρωπαϊκά προϊόντα τροφίμων και ποτών με ένδειξη ΠΟΠ ή ΠΓΕ μεταξύ αυτών και στην φέτα.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ

Αγροτικά προϊόντα, είδη αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, γαλακτοκομικά προϊόντα, προϊόντα διαίτης και υγιεινής διατροφής, κατεψυγμένα, γαλακτοκομικά, κρέας και προϊόντα κρέατος, θαλασσινά, λάδι, ελιές, φρούτα, λαχανικά, μπαχαρικά, ποτά οινοπνευματώδη και μη, χυμοί,καφές, τσάι, εκδόσεις από τον χώρο των τροφίμων, εφημερίδες .

LOGIN