ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ SUMMER FANCY FOOD SHOW 2024

Η 68η Διεθνής Έκθεση SUMMER FANCY FOOD SHOW, είναι μια ετήσια επαγγελματική έκθεση που διοργανώνεται στη NEA YOΡΚΗ, από 23 έως 25 Ιουνίου 2024, στον Εκθεσιακό χώρο JACOB JAVITS Convention Centre.


Η έκθεση διοργανώνεται από τον σύνδεσμο «SPECIALTY FOOD ASSOCIATION», στον οποίο συμμετέχουν πάνω από 3.300 μέλη. Θεωρείται η μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση Τροφίμων και Ποτών της Βορείου Αμερικής και αποτελεί ένα επιχειρηματικό γεγονός που προσελκύει τους σημαντικότερους εκπροσώπους από το χώρο της λιανικής, της τροφοδοσίας, της χονδρικής, της διανομής, της μαζικής εστίασης και της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, καθώς και του Τύπου.


Συνοπτικά, το μέγεθος της αγοράς των specialty τροφίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες φτάνει τα $ 175 δις, των καναλιών λιανικής (συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών) ανέρχονται στο ύψος των $ 144,2 δις, ενώ των υπηρεσιών εστίασης (εστιατόρια, ξενοδοχεία) στα $ 28,8 δις.


Με δεδομένη τη στροφή των Αμερικανών στην υγιεινή Μεσογειακή διατροφή, το υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα αλλά και την ακμάζουσα Ελληνική Παροικία, οι Η.Π.Α είναι βασική αγορά στόχος για τις Ελληνικές εξαγωγές.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ


H Ελληνική Εθνική Συμμετοχή πρωταγωνιστεί ανάμεσα σε 27 άλλες εθνικές συμμετοχές που βρίσκονται στο level 3 του Εκθεσιακού χώρου JACOB JAVITS Convention Centre, φιλοξενώντας σημαντικούς εξαγωγείς τροφίμων από όλη την Ελλάδα.


Το 2023, το Εθνικό Περίπτερο φιλοξένησε 30 εξαγωγικές επιχειρήσεις, οι οποίες πραγματοποίησαν σημαντικές εμπορικές επαφές.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

 • Εκθεσιακός Χώρος: 264.000 τ. πόδια.
 • Σύνολο επισκεπτών: > 13.200
 • Σύνολο πιστοποιημένων αγοραστών: > 6.000 από 39 χώρες
 • Τα προφίλ των αγοραστών αποτελούνται από:
  - Λιανική: 43%. Μερικοί από τους σημαντικότερους αγοραστές λιανικής που παρευρέθηκαν στην έκθεση είναι η Amazon Fresh, η Blue Apron, η Costco, η Target, η Walmart, η Whole Foods κ.α.
  - Διανομείς: 41%. Φημισμένοι διανομείς που έρχονται στην έκθεση είναι η Rainforest Distribution, η Renaissance Specialty Foods κ.α.
  - Υπηρεσίες εστίασης: 16%. Αξιοσημείωτες εταιρείες που συμμετείχαν στην έκθεση είναι η Delta Airlines, η Hawaiian Air, η Hello Fresh κ.α.
 •  Εκτίθενται περισσότερες από 47 προϊοντικές κατηγορίες
 • Σύνολο εκθετών: 1.802 από 27 χώρες (1.028 μέλη Specialty Food Association από USA & 774 Εθνικά Περίπτερα και ανεξάρτητοι εκθέτες)
 • 509 μέλη του Τύπου

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS:

https://www.specialtyfood.com/shows-events/2024-summer-fancy-food-show/

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Κλάδοι:
Τρόφιμα & Ποτά
Ημερομηνίες:
Από: 23-06-2024 Εώς: 25-06-2024
Τόπος Διεξαγωγής:
, Ηνωμένες Πολιτείες
Κόστος Συμμετοχής:
Δείτε αναλυτικά στην αντίστοιχη ενότητα (*)
Υπεύθυνος Έκθεσης:
ΦΡΟΣΩ ΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΕΧΡΙ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥ ΧΩΡΟΥ

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ

Κατηγορίες προϊόντων:

Γαλακτοκομικά προϊόντα, έτοιμα γεύματα, ορεκτικά, προϊόντα ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας, μέλι, καφές, τσάι, σοκολάτα, δημητριακά, μαρμελάδες, χυμοί, μη αλκοολούχα ποτά, αναψυκτικά, βρεφικές & παιδικές τροφές, όσπρια, βιολογικά προϊόντα, φυτικής προέλευσης τρόφιμα, gourmet, ιχθυρά, σπεσιαλιτέ, κατεψυγμένα προϊόντα, σάλτσες , λάδι, ξύδι, ρύζι , ζυμαρικά, φρούτα & λαχανικά (φρέσκα, κατεψυγμένα, αποξηραμένα ή κονσερβοποιημένα), μπαχαρικά , κρασιά κ.ά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κόστος Booth 9,3 τ.μ
7.200 € πλέον ΦΠΑ 24%
To κόστος της συμμετοχής μέσω συγχρηματοδοτούμενων προγ/των θα ανέλθει στις 10.900 € πλέον ΦΠΑ
Τα γωνιακά περίπτερα επιβαρύνονται με 10% επιπλέον


ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ

To κόστος ανέρχεται σε 7.200 €/booth πλέον ΦΠΑ 24% ή 10.900 €/ booth πλέον ΦΠΑ 24% μέσω του Προγράμματος ‘Επιχειρούμε Έξω’.
Το κόστος του γωνιακού περιπτέρου θα επιβαρυνθεί με 10% επιπλέον (σημειώνεται ότι το επιπλέον ποσό που αφορά το γωνιακό περίπτερο θα πληρωθεί στην εξόφληση μετά τη χωροθέτηση των περιπτέρων). Η πληρωμή του επιπλέον ποσού με την προκαταβολή, σε καμιά περίπτωση δεν εξασφαλίζει γωνιακό περίπτερο.
1 Booth = 100 τετ. πόδια ή ≈ 9,3 τ.μ

Το παραπάνω κόστος περιλαμβάνει:

 • Ενοίκιο χώρου και κατασκευή περιπτέρου με πλήρη εξοπλισμό stand
 • Τεχνικές και λειτουργικές δαπάνες του περιπτέρου (παροχή και κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, καθαρισμός stand)
 • Επιτόπια παρουσία υπαλλήλων της ENTERPRISE GREECE για το σύνολο των εκθετών
 • Βοηθητικό προσωπικό για την εξυπηρέτηση των εκθετών.
 • Καταχώρηση του εκθέτη στον επίσημο κατάλογο της Έκθεσης, έκδοση έντυπου καταλόγου εκθετών

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν την αίτηση συμμετοχής τους με τα αιτούμενα τετραγωνικά μέτρα. Στη συνέχεια για να ολοκληρωθεί η δέσμευση του χώρου, θα πρέπει να καταβληθεί προκαταβολή ίση με το 50% του κόστους συμμετοχής (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), για την οποία θα σταλεί ηλεκτρονική ενημέρωση. Ειδικότερα, θα σταλεί ηλεκτρονικός κωδικός πληρωμής, που θα χρησιμοποιηθεί τόσο για την πληρωμή της προκαταβολής όσο και για την εξόφληση.
Σε καμιά περίπτωση, η κατάθεση της προκαταβολής δεν σημαίνει δέσμευση συγκεκριμένων τετραγωνικών, παρά μόνο δέσμευση συμμετοχής σύμφωνα με τα στοιχεία της αίτησης.
Η εξόφληση του υπόλοιπου ποσού θα γίνει μετά την οριστικοποίηση του αριθμού των τετραγωνικών μέτρων που θα παραχωρηθούν στον εκθέτη , και οπωσδήποτε τουλάχιστον 20 ημέρες πριν την έναρξη της έκθεσης. Τα περίπτερα θα παραδοθούν την παραμονή της έκθεσης μόνο στις εταιρείες που έχουν εξοφλήσει το σύνολο της συμμετοχής τους.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει προηγούμενες οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον ΕNTERPRISE GREECE. Δεν θα γίνει δεκτή η συμμετοχή όσων έχουν οποιεσδήποτε εκκρεμείς οφειλές.
Στον επισυναπτόμενο κανονισμό συμμετοχής δίνεται όλη η πληροφόρηση σχετικά με τους όρους συμμετοχής, την ακύρωση συμμετοχής και τους όρους για την παραλαβή του περιπτέρου.
Στον Κανονισμό Εκθέσεων μπορείτε να λάβετε όλη την πληροφόρηση για τους όρους συμμετοχής, την ακύρωση συμμετοχής και λοιπές λεπτομέρειες (σύμφωνα με το άρ.9 του Κανονισμού Εκθέσεων της Enterprise Greece, o εκθέτης διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης της συμμετοχής του, μόνο κατόπιν υποβολής έγγραφου αιτήματος προς την Enterprise Greece εντός 15 ημερών από την κατάθεση της προκαταβολής οπότε και πραγματοποιείται η επιστροφή της καταβληθείσης προκαταβολής).
Σημειώνουμε ότι σε ειδικές περιπτώσεις και συνθήκες όταν δεν εξυπηρετούνται τα ελληνικά συμφέροντα με την ελληνική παρουσία στην συγκεκριμένη έκθεση, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΑΕ/ ENTERPRISE GREECE διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης της Ελληνικής συμμετοχής στην εν λόγω έκθεση.
Στον επισυναπτόμενο κανονισμό συμμετοχής δίνεται όλη η πληροφόρηση σχετικά με τους όρους συμμετοχής, την ακύρωση συμμετοχής και τους όρους για την παραλαβή εκθεμάτων.

Αίτηση Συμμετοχής

Στοιχεία Επιχείρησης για έκδοση τιμολογίου

ΕΠΩΝΥΜΙΑ
Invalid Input

Α.Φ.Μ.
Invalid Input

Δ.Ο.Υ.
Invalid Input

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Invalid Input

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ
Invalid Input

ΤΗΛ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ
Invalid Input

EMAIL ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ
Invalid Input

Πληροφορίες της επιχείρησης

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ, ΕΣΠΑ κλπ.)
Invalid Input

ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

2021
Invalid Input

2022
Invalid Input

ΕΞΑΓΩΓΕΣ (% ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ)

2021
Invalid Input

2022
Invalid Input

Πληροφορίες για τη συμμετοχή

ΑΙΤΟΥΜΕΝΑ Τ.Μ.
Invalid Input

ΑΙΘΟΥΣΑ
Invalid Input

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ (με χρέωση)
Invalid Input

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΟΧΕΣ
Invalid Input

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Invalid Input

Στοιχεία Επιχείρησης για καταχώρηση στον κατάλογο της έκθεσης και στο έντυπο συμμετοχής

Παρακαλώ συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία στα αγγλικά.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ
Invalid Input

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
Invalid Input

Τ.Κ.
Invalid Input

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
Invalid Input

FAX
Invalid Input

ΕΤΑΙΡΙΚΟ EMAIL
Invalid Input

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
Invalid Input

ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
Invalid Input

ΕΤΑΙΡΙΚΟ EMAIL
Invalid Input

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
Invalid Input

ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΚΙΝΗΤΟ
Invalid Input

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
Invalid Input

Invalid Input

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ
Invalid Input

LOGIN