ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Big 5 Construct South Africa

Η Διεθνής Έκθεση δομικών υλικών Big 5 Construct South Africa 2024 θα διεξαχθεί στο Gallagher Convention Center από τις 4 μέχρι και τις 6 Ιουνίου 2024, παρέχοντας τη δυνατότητα σε εκθέτες και επισκέπτες να δικτυωθούν, να συνάψουν εμπορικές σχέσεις και να γνωρίσουν την τοπική αγορά.


Λίγα λόγια για την αγορά της Νότιας Αφρικής:
Η Νότια Αφρική έχει μία από τις πιο εκλεπτυσμένες, ποικιλόμορφες και πολλά υποσχόμενες ανερχόμενες αγορές παγκοσμίως. Τοποθετημένη στο άκρο της Αφρικανικής ηπείρου, βρίσκεται σε θέση-κλειδί για επενδύσεις, όχι μόνο για τις ευκαιρίες εντός των συνόρων της, αλλά και ως χώρα επικοινωνίας με την υπόλοιπη ήπειρο, μια αγορά που απευθύνεται σε σχεδόν 1,5 δις ανθρώπους.
Η Νότια Αφρική είναι η μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής και η 33η στον κόσμο (σε ΑΕΠ σε μονάδες αγοραστικής δύναμης-ΡΡΡ), αποτελεί μέλος του G20 και των BRICS και θεωρείται μία από τις πιο οικονομικές χώρες για να εδραιώσουν ξένοι τις επιχειρήσεις τους εκεί. Επιβάλλει ελάχιστους περιορισμούς στην εισαγωγή προϊόντων (για περισσότερα βλ. www.itac.org.za). Τέλος, έχει ιδρύσει 15 Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, παρέχοντας τη δυνατότητα δημιουργίας επιχειρήσεων με ευκολία και προσελκύοντας, κατ’ αυτό τον τρόπο, ξένες και εγχώριες επενδύσεις.
Η αγορά του κατασκευαστικού κλάδου στη χώρα αγγίζει τα 147 δις $. Ενδεικτικά, και στα πλαίσια του Προγράμματος Εθνικής Ανάπτυξης (ΝDP) 2030, τα έργα σε 3 από τις 9 περιφέρειες έχουν ως εξής: στο Eastern Cape, υπάρχουν εν εξελίξει έργα 4,6 δις $, με χαρακτηριστικότερο το υπό κατασκευή εργοστάσιο πράσινου υδρογόνου στην ΕΟΖ της Coega· στο Gauteng, υπάρχουν εν εξελίξει έργα 1,5 δις $, με κύριο το εμβληματικό έργο της μετατροπής της πόλης Mooikloof (ανατολικά της Πρετόρια) σε «πράσινη πόλη», ενώ στην περιφέρεια Kwa-Zulu Natal τα εν εξελίξει έργα έχουν προϋπολογισμό 1,5 δις $, με κυριότερο το Cornubia housing project μικτής (οικιστικής-εμπορικής-βιομηχανικής) χρήσης.

ΕΚΘΕΣΗ 2023

Στην 10η έκθεση Big 5 South Africa, που έλαβε χώρα το 2023, συμμετείχαν 223 εκθέτες από 26 χώρες και περίπου 8.000 επισκέπτες από 45 χώρες. Στα 32 workshops που διεξήχθησαν ταυτόχρονα με την έκθεση έκαναν εισηγήσεις 80 ομιλητές και παρευρέθηκαν πάνω από 2.370 πιστοποιημένοι επαγγελματίες.

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS

https://www.big5constructsouthafrica.com/.

http://www.itac.org.za/

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Κλάδοι:
Δομικά Υλικά
Ημερομηνίες:
Από: 04-06-2024 Εώς: 06-06-2024
Τόπος Διεξαγωγής:
ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ, Νότια Αφρική
Κόστος Συμμετοχής:
Δείτε αναλυτικά στην αντίστοιχη ενότητα (*)
Υπεύθυνος Έκθεσης:
ΒΙΒΗ ΚΑΛΑΜΑΡΑ
ΑΙΤΗΣΗ ΕΩΣ: 07-05-2024

ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ

Η έκθεση συγκεντρώνει και προβάλλει τη μεγαλύτερη ποικιλία σε προϊόντα και υπηρεσίες του τομέα των κατασκευών. Ειδικότερα προβάλλονται:
Δομικά υλικά, ηλεκτρολογικό υλικό, κλιματισμός, καλώδια, ηλεκτρικά μηχανήματα, πόρτες, παράθυρα, μπάνιο, κουζίνα, μηχανολογικός εξοπλισμός, υδραυλικά συστήματα, ηλιακά, μονωτικά, χρώματα, επιχρίσματα, δομικά εργαλεία, πέτρες και μάρμαρα, βαρέα μηχανήματα και οχήματα, τσιμέντο και υλικά σκυροδέματος, καθώς και τεχνολογία, έξυπνες-πράσινες κατασκευές, κ.α.

Παράλληλα με την έκθεση, στα πλαίσια της φετινής “African Smart Cities Summit” με θέματα την Οικονομία & Διακυβέρνηση, την Υιοθέτηση της Τεχνολογίας, τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη και την Έξυπνη Κινητικότητα, θα διεξαχθούν συζητήσεις με υψηλούς προσκεκλημένους από το χώρο της οικονομίας, των επιστημών και της πολιτικής, καθώς και δεκάδες workshops με ειδικούς και καινοτόμους σε θέματα Project Management, Engineering, Τεχνολογίας, Αρχιτεκτονικής και Βιωσιμότητας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

(*) ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η Enterprise Greece έχει εξασφαλίσει για την εθνική συμμετοχή χώρο 300 τετραγωνικών μέτρων και θα υποστηρίξει τις ελληνικές επιχειρήσεις για την συμμετοχή τους στην έκθεση. Το κόστος συμμετοχής διαμορφώνεται όπως παρακάτω:

 1. Ενοίκιο και κατασκευή διοργανωτών περιπτέρου shell scheme 225€/τ.μ.
  ή Ενοίκιο (space only) 205€/τ.μ
 2. Mandatory Fee 250€

Τα ανωτέρω ποσά επιβαρύνονται με Φ.Π.Α. 24%.

Στο κόστος περιλαμβάνονται:

 • ενοίκιο χώρου
 • κατασκευή ( Shell Scheme ) διοργανωτών και βασικός εξοπλισμός stand (μόνο για εσωτερικό χώρο)
 • τεχνικές και λειτουργικές δαπάνες του περιπτέρου (παροχή και κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, καθαρισμός stand)
 • επιτόπια παρουσία υπαλλήλων της Enterprise Greece
 • καταχώριση του εκθέτη στον επίσημο κατάλογο της Έκθεσης
 • ασφάλιση του σταντ και των εκθετών στην διάρκεια της έκθεσης

* Δεν περιλαμβάνει μεταφορά εκθεμάτων.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

H διαδικασία συμμετοχής είναι η εξής:
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν την αίτηση συμμετοχής τους με τα αιτούμενα τετραγωνικά μέτρα.
Στη συνέχεια, για να ολοκληρωθεί η δέσμευση του χώρου, θα πρέπει να καταβληθεί εντός το αργότερο 7 ημερών προκαταβολή ίση με το 50% του κόστους συμμετοχής (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), για την οποία θα σταλεί ηλεκτρονική ενημέρωση. Ειδικότερα, θα σταλεί ηλεκτρονικός κωδικός πληρωμής (RF), ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί τόσο για την πληρωμή της προκαταβολής όσο και για την εξόφληση.
Σε καμιά περίπτωση η κατάθεση της προκαταβολής δεν σημαίνει δέσμευση συγκεκριμένων τετραγωνικών, παρά μόνο δέσμευση συμμετοχής.
Η εξόφληση του υπόλοιπου ποσού (συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ) θα γίνει μετά την οριστικοποίηση του αριθμού των τετραγωνικών μέτρων που θα παραχωρηθούν στον εκθέτη, πριν την έναρξη της έκθεσης και σύμφωνα με σχετική επιστολή που θα σταλεί στην εταιρεία.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει προηγούμενες οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον ΕNTERPRISE GREECE. Δεν θα γίνει δεκτή η συμμετοχή όσων έχουν οποιεσδήποτε εκκρεμείς οφειλές.

Επίσης, τα περίπτερα θα παραδοθούν την παραμονή της έκθεσης (3/6) μόνο στις εταιρείες που έχουν εξοφλήσει το σύνολο της συμμετοχής τους.
Παρακαλούμε επίσης για την ταυτοποίηση της κατάθεσης σας, όπως διαβιβάσετε αντίγραφο του σχετικού παραστατικού της Τράπεζας στην Enterprise Greece S.A. στην υπεύθυνη οργάνωσης της έκθεσης κα. Βιβή Καλαμάρα,e-mail:v.kalamara@eg.gov.gr και κα. Αμαριλία Κουτσιουμπέλη, email: a.koutsioumpeli@eg.gov.gr.

Σημειώνεται ότι:

 1. Λόγω της στήριξης από την ENTERPRISE GREECE, η δαπάνη συμμετοχής στην εν λόγω δράση δεν μπορεί να μπει σε πιθανά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα (π.χ. «Επιχειρούμε Έξω»).
 2. Στον επισυναπτόμενο Κανονισμό Εκθέσεων μπορείτε να λάβετε όλη την πληροφόρηση για τους όρους συμμετοχής, την ακύρωση συμμετοχής και λοιπές λεπτομέρειες (σύμφωνα με το άρ. 7 του Κανονισμού Εκθέσεων της Enterprise Greece, o εκθέτης διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης της συμμετοχής του, μόνο κατόπιν υποβολής έγγραφου αιτήματος προς την Enterprise Greece εντός 5 ημερών από την κατάθεση της προκαταβολής, οπότε και πραγματοποιείται η επιστροφή της καταβληθείσης προκαταβολής).
 3. Τέλος, σε ειδικές περιπτώσεις (όπως, για παράδειγμα, αυτές που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας του COVID-19) και συνθήκες στις οποίες δεν εξυπηρετούνται τα ελληνικά συμφέροντα με την ελληνική παρουσία στην συγκεκριμένη έκθεση, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Α.Ε./ ENTERPRISE GREECE S.A. διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης της Ελληνικής συμμετοχής στην εν λόγω έκθεση.

Αίτηση Συμμετοχής

Στοιχεία Επιχείρησης για έκδοση τιμολογίου

ΕΠΩΝΥΜΙΑ
Invalid Input

Α.Φ.Μ.
Invalid Input

Δ.Ο.Υ.
Invalid Input

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Invalid Input

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ
Invalid Input

ΤΗΛ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ
Invalid Input

EMAIL ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ
Invalid Input

Πληροφορίες της επιχείρησης

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ, ΕΣΠΑ κλπ.)
Invalid Input

ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

2021
Invalid Input

2022
Invalid Input

ΕΞΑΓΩΓΕΣ (% ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ)

2021
Invalid Input

2022
Invalid Input

Πληροφορίες για τη συμμετοχή

ΑΙΤΟΥΜΕΝΑ Τ.Μ.
Invalid Input

ΑΙΘΟΥΣΑ
Invalid Input

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ (με χρέωση)
Invalid Input

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΟΧΕΣ
Invalid Input

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλώ σημειώστε παρακάτω τον πιθανό όγκο και βάρος των εκθεμάτων.

Invalid Input

Στοιχεία Επιχείρησης για καταχώρηση στον κατάλογο της έκθεσης και στο έντυπο συμμετοχής

Παρακαλώ συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία στα αγγλικά.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ
Invalid Input

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
Invalid Input

Τ.Κ.
Invalid Input

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
Invalid Input

FAX
Invalid Input

ΕΤΑΙΡΙΚΟ EMAIL
Invalid Input

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
Invalid Input

ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
Invalid Input

ΕΤΑΙΡΙΚΟ EMAIL
Invalid Input

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
Invalid Input

ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΚΙΝΗΤΟ
Invalid Input

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
Invalid Input

Invalid Input

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ
Invalid Input

LOGIN