ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ «THE BIG 5 CONSTRUCT EGYPT»

Η Διεθνής Έκθεση «THE BIG 5 CONSTRUCT EGYPT 2024»
διεξάγεται για 6η φορά στον εκθεσιακό χώρο ‘’EGYPT INTERNATIONAL EXHIBITION CENTRE (EIEC)’’ στο Κάιρο της Αιγύπτου από τις 25 έως και τις 27 Ιουνίου 2024.
Η έκθεση αποτελεί ιδανική ευκαιρία για τις ελληνικές εταιρείες να έρθουν σε επαφή με την αγορά της Αιγύπτου, όπου μόνο ο κατασκευαστικός της κλάδος αγγίζει τα 570 δις $ και αναμένεται να αυξηθεί κατά 8,4% σε πραγματικές τιμές το 2024, ενισχυμένος από την αύξηση το 2023 των κρατικών επενδύσεων στις δημόσιες υποδομές κατά 22% και των καθαρών εισροών των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων κατά 12,3% σε ετήσια βάση.
H Αίγυπτος αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά της Αφρικής και την τρίτη στις αραβικές χώρες, μετά τη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ, καθώς, σύμφωνα με το στρατηγικό πρόγραμμα “Vision 2030”, τα έργα υποδομών αποτελούν μέγιστη προτεραιότητα, με χαρακτηριστικότερο τον σχεδιασμό οικοδόμησης ως και 14 νέων «έξυπνων πόλεων». Μόνο η αγορά των δημοσίων υποδομών αγγίζει τα 400 δις $.
Η έκθεση συγκεντρώνει και προβάλλει τη μεγαλύτερη ποικιλία σε προϊόντα και υπηρεσίες του τομέα των κατασκευών:
Δομικά υλικά, ηλεκτρολογικό υλικό, κλιματισμός, εξοπλισμός αεροδρομίων, καλώδια, ηλεκτρικά μηχανήματα, τεχνολογία υδάτων & περιβάλλοντος, τεχνολογία κλιματισμού κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, συστήματα καθαρισμού και συντήρησης, προϊόντα μεταλλουργίας και υαλουργίας, μπάνια, κεραμικά, μάρμαρα υλικά επεξεργασίας μαρμάρων και προϊόντα ξύλου.
Ο όμιλος DMG θα διοργανώσει, για ακόμη μία χρονιά, παράλληλα με την έκθεση, την κλαδική έκθεση EGYPT INFRASTRUCTURE & WATER EXPO, καθώς επίσης σεμινάρια και CPD workshops κατά τη διάρκεια της έκθεσης.
Επίσης, προγραμματίζεται καμπάνια marketing για την προώθηση της συμμετοχής των εκθετών, μέσω ψηφιακών διαφημίσεων, αποστολής ηλεκτρονικών προσκλήσεων, έντυπων διαφημίσεων σε περιοδικά του κλάδου, προώθηση των προϊόντων τους στα social media και άλλα πολλά εργαλεία.

Τέλος, παράλληλα με την έκθεση, θα διεξαχθεί το μεγάλο συνέδριο ‘‘THE BIG 5 Talks”, όπου θα παρευρεθούν και θα τοποθετηθούν σε 18+ θεματικές, πάνω από 33 επιφανείς επιχειρηματίες και καινοτόμοι ειδικοί του κλάδου, ενώ στην εκδήλωση Big 5 Egypt Impact Awards, θα απονεμηθούν βραβεία στις προσωπικότητες εκείνες που προάγουν την καινοτομία στην Αιγυπτιακή αγορά.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 2023

Στην διοργάνωση του 2023 συμμετείχαν περισσότερες από 371 εταιρείες από 22 χώρες, εκθέτοντας εκατοντάδες καινοτόμα προϊόντα σε μια έκταση περιπτέρων 25.000 τ.μ.. Περισσότεροι από 19.484 επαγγελματίες του κατασκευαστικού τομέα επισκέφθηκαν την έκθεση και παρακολούθησαν τα 90 θεματικά δωρεάν CPD certified industry talks με 159 ομιλητές, που είχαν προγραμματιστεί κατά τη διάρκεια της έκθεσης.
Οι εταιρείες που συμμετείχαν, πέραν της Αιγύπτου, προέρχονταν από τις εξής χώρες: Καναδάς, Κίνα, Κύπρος, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ινδία, Ιταλία, Κένυα, Μαλαισία, Ομάν, Κατάρ, Σλοβακία, Ν. Κορέα, Ισπανία, Ταϊλάνδη, Τουρκία, ΗΑΕ, Ουζμπεκιστάν, ενώ για πρώτη φορά συμμετείχαν εταιρείες και από τη Σαουδική Αραβία.
Με βάση τους παραπάνω αριθμούς-ρεκόρ, για την έκθεση του 2024, αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 400 εταιρείες από περισσότερες από 25 χώρες και 20.000 επισκέπτες.

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS:

https://www.big5constructegypt.com/

https://www.egyptinfrastructureexpo.com/

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Κλάδοι:
Βιομηχανικά & Δομικά Υλικά
Ημερομηνίες:
Από: 25-06-2024 Εώς: 27-06-2024
Τόπος Διεξαγωγής:
ΚΑΙΡΟ, Αίγυπτος
Κόστος Συμμετοχής:
Δείτε αναλυτικά στην αντίστοιχη ενότητα (*)
Υπεύθυνος Έκθεσης:
ΒΙΒΗ ΚΑΛΑΜΑΡΑ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

* ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η Enterprise Greece έχει εξασφαλίσει για την εθνική συμμετοχή χώρο 300 τετραγωνικών μέτρων και θα υποστηρίξει τις ελληνικές επιχειρήσεις για την συμμετοχή τους στην έκθεση. Το κόστος συμμετοχής διαμορφώνεται όπως παρακάτω:

  1. Ενοίκιο και κατασκευή διοργανωτών (upgrade) περιπτέρου 280€/τ.μ.
    ή Ενοίκιο (space only) 240€/τ.μ
  2. Mandatory Fee 250€

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

H διαδικασία συμμετοχής είναι η εξής:
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν την αίτηση συμμετοχής τους με τα αιτούμενα τετραγωνικά μέτρα.
Στη συνέχεια, για να ολοκληρωθεί η δέσμευση του χώρου, θα πρέπει να καταβληθεί εντός το αργότερο 7 ημερών, προκαταβολή ίση με το 50% του κόστους συμμετοχής (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), για την οποία θα σταλεί ηλεκτρονική ενημέρωση. Ειδικότερα, θα σταλεί ηλεκτρονικός κωδικός πληρωμής (RF), ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί τόσο για την πληρωμή της προκαταβολής όσο και για την εξόφληση.
Σε καμιά περίπτωση η κατάθεση της προκαταβολής δεν σημαίνει δέσμευση συγκεκριμένων τετραγωνικών, παρά μόνο δέσμευση συμμετοχής.
Η εξόφληση του υπόλοιπου ποσού (συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ) θα γίνει μετά την οριστικοποίηση του αριθμού των τετραγωνικών μέτρων που θα παραχωρηθούν στον εκθέτη, πριν την έναρξη της έκθεσης και σύμφωνα με σχετική επιστολή που θα σταλεί στην εταιρεία.
Τα περίπτερα θα παραδοθούν την παραμονή της έκθεσης (24/06) μόνο στις εταιρείες που έχουν εξοφλήσει το σύνολο της συμμετοχής τους.

Παρακαλούμε επίσης για την ταυτοποίηση της κατάθεσης σας, όπως διαβιβάσετε αντίγραφο του σχετικού παραστατικού της Τράπεζας στην Enterprise Greece S.A. στην υπεύθυνη οργάνωσης της έκθεσης κα. Βιβή Καλαμάρα, e-mail: v.kalamara@eg.gov.gr.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν τακτοποιήσει προηγούμενες οικονομικές τους υποχρεώσεις προς τον ΕNTERPRISE GREECE. Δεν θα γίνει δεκτή η συμμετοχή όσων έχουν οποιεσδήποτε εκκρεμείς οφειλές.
Τέλος, σημειώνουμε ότι, σε ειδικές περιπτώσεις (όπως, για παράδειγμα, αυτές που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας του COVID-19) και συνθήκες στις οποίες δεν εξυπηρετούνται τα ελληνικά συμφέροντα με την ελληνική παρουσία στην συγκεκριμένη έκθεση, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Α.Ε./ ENTERPRISE GREECE S.A. διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης της Ελληνικής συμμετοχής στην εν λόγω έκθεση.

Σημειώνεται ότι:

  1. Λόγω της στήριξης από την ENTERPRISE GREECE, η δαπάνη συμμετοχής στην εν λόγω δράση δεν μπορεί να μπει σε πιθανά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα π.χ. «Επιχειρούμε Έξω».
  2. Στον επισυναπτόμενο Κανονισμό Εκθέσεων μπορείτε να λάβετε όλη την πληροφόρηση για τους όρους συμμετοχής, την ακύρωση συμμετοχής και λοιπές λεπτομέρειες (σύμφωνα με το άρ. 7 του Κανονισμού Εκθέσεων της Enterprise Greece, o εκθέτης διατηρεί το δικαίωμα ακύρωσης της συμμετοχής του, μόνο κατόπιν υποβολής έγγραφου αιτήματος προς την Enterprise Greece εντός 5 ημερών από την κατάθεση της προκαταβολής, οπότε και πραγματοποιείται η επιστροφή της καταβληθείσης προκαταβολής).

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε συμπληρωματική πληροφορία.

Αίτηση Συμμετοχής

Στοιχεία Επιχείρησης για έκδοση τιμολογίου

ΕΠΩΝΥΜΙΑ
Invalid Input

Α.Φ.Μ.
Invalid Input

Δ.Ο.Υ.
Invalid Input

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Invalid Input

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ
Invalid Input

ΤΗΛ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ
Invalid Input

EMAIL ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ
Invalid Input

Πληροφορίες της επιχείρησης

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ, ΕΣΠΑ κλπ.)
Invalid Input

ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

2021
Invalid Input

2022
Invalid Input

ΕΞΑΓΩΓΕΣ (% ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ)

2021
Invalid Input

2022
Invalid Input

Πληροφορίες για τη συμμετοχή

ΑΙΤΟΥΜΕΝΑ Τ.Μ.
Invalid Input

ΑΙΘΟΥΣΑ
Invalid Input

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ (με χρέωση)
Invalid Input

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΟΧΕΣ
Invalid Input

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ
Παρακαλώ σημειώστε παρακάτω τον πιθανό όγκο και βάρος των εκθεμάτων.

Invalid Input

Στοιχεία Επιχείρησης για καταχώρηση στον κατάλογο της έκθεσης και στο έντυπο συμμετοχής

Παρακαλώ συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία στα αγγλικά.

ΕΠΩΝΥΜΙΑ
Invalid Input

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
Invalid Input

Τ.Κ.
Invalid Input

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ
Invalid Input

FAX
Invalid Input

ΕΤΑΙΡΙΚΟ EMAIL
Invalid Input

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
Invalid Input

ΠΡΟΣΩΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
Invalid Input

ΕΤΑΙΡΙΚΟ EMAIL
Invalid Input

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
Invalid Input

ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΚΙΝΗΤΟ
Invalid Input

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
Invalid Input

Invalid Input

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ
Invalid Input

LOGIN