Στρατηγική Συνεργασία με την eBay

Την 1 Σεπτεμβρίου 2020, η Enterprise Greece και ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου eBay, ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την ενδυνάμωση των ελληνικών επιχειρήσεων μέσα από την ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού και την παγκόσμια προβολή τους.


Στρατηγική Συνεργασία Enterprise Greece και eBay

Έναρξη Συνεργασίας

Την 1 Σεπτεμβρίου 2020, η Enterprise Greece και ο παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου eBay, ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την ενδυνάμωση των ελληνικών επιχειρήσεων μέσα από την ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού και την παγκόσμια προβολή τους.

Με τον στόχο οι ελληνικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε 182 εκατομμύρια πιθανούς αγοραστές σε 190 αγορές παγκοσμίως, μέσα από τη δύναμη της τεχνολογίας και την παγκόσμια πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου eBay.com, αυτή η συνεργασία άνοιξε τον δρόμο σε νέες ευκαιρίες, αναδεικνύοντας την αξία των ελληνικών προϊόντων στην παγκόσμια αγορά και αυξάνοντας το εξαγωγικό μας αποτύπωμα.

 

Α’ φάση του προγράμματος υποστήριξης των Ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων

Στις 15 Σεπτεμβρίου 2020, η Enterprise Greece σε συνεργασία με την eBay, διοργάνωσαν διαδικτυακή εκδήλωση, παρουσιάζοντας την πρώτη φάση του προγράμματος που σχεδίασαν για την υποστήριξη των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ένα πακέτο παροχών που εξασφάλισε η Enterprise Greece για τις εταιρείες που προκρίθηκαν να συμμετάσχουν στην πρώτη αυτή φάση, μεταξύ των οποίων:

 1. Εξατομικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από Growth advisors της eBay και ομάδα υποστήριξης για την ευδόκιμη ανάρτηση των προϊόντων στα ηλεκτρονικά καταστήματα των συμμετεχόντων επιχειρήσεων
 2. Υψηλότερα μηνιαία όρια πωλήσεων σε τεμάχια / τζίρο σε σχέση με τα ισχύοντα
 3. Δωρεάν συνδρομή σε προνομιούχο πακέτο συμμετοχής για 3 μήνες

Η πρώτη φάση αφορούσε έναν περιορισμένο αριθμό ελληνικών επιχειρήσεων από τους ακόλουθους κλάδους:

 • Ένδυση
 • Υπόδυση
 • Αξεσουάρ
 • Κόσμημα
 • Υγεία & Ομορφιά
 • Ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης
 • Λαϊκή τέχνη
 • Παιχνίδι
 • Αιθέρια Έλαια
 • Ανταλλακτικά & Αξεσουάρ Αυτοκινήτων

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στην πρώτη φάση, έπρεπε να:

 • Διαθέτουν τουλάχιστον 100 κωδικούς προϊόντων προς πώληση (>100 SKUs)
 • Λειτουργούν ως Β2C επιχειρήσεις (Business to Consumer) και επιπλέον
 • H Online παρουσία θεωρείτο επιθυμητή (site, e-shop), χωρίς όμως να αποτελεί περιοριστικό παράγοντα.

Οι εταιρείες που επελέγησαν στην πρώτη φάση, δέχθηκαν την εξατομικευμένη εκπαίδευση και υποστήριξη ειδικών Συμβούλων Ανάπτυξης από την ομάδα της eBay, προκειμένου να δημιουργήσουν το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα στην πλατφόρμα και να ξεκινήσουν τις πωλήσεις τους σε διεθνείς αγορές, απολαμβάνοντας τα προνόμια και τους ευνοϊκούς όρους της στρατηγικής συνεργασίας.

Β' φάση του προγράμματος υποστήριξης των Ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων

Η δεύτερη φάση του προγράμματος απευθύνεται σε όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να διεισδύσουν σε διεθνείς αγορές, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου της eBay, ανεξάρτητα από την μέχρι σήμερα εξαγωγική τους δραστηριότητα, ή την εμπειρία τους σε ηλεκτρονικά κανάλια πωλήσεων, το μέγεθός τους, ή το μοντέλο λειτουργίας τους.

Η Enterprise Greece, με την πλούσια εμπειρία στην εκπαίδευση των εξαγωγέων και την τεχνογνωσία σε ψηφιακά εργαλεία, δημιουργεί την e-exports academy και η eBay την επισφραγίζει με το διεθνές της κύρος, το παγκόσμιο εύρος της με 183 εκατομμύρια ενεργούς αγοραστές σε όλο τον κόσμο και παρουσία σε 190 χώρες, όπως και με τους εκπαιδευτές της.

Δείτε εδώ για περισσότερες πληροφορίες

 

Video με Testimonials από την Ά φάση

LOGIN